:: Sinar FM & Nestle Part I ::

haii all..
ari ni baru ade mood nak hapdet pasal event ni
kepala pon masih weng² lagi..
monday blues + ari ni gaji tapi da abis baya utang
heheheee...

' Peraduan Makanan Pejal Si Manja Bersama Nestle @ Sinar FM '

macam yg aku cite di entry lepas,
aku 1 of the pemenang harian utk contest tu kan
so, 17hb ari tu, aku n family g amik hadiah..
tapi ramai gak tak dtg atas faktor dok jauh dari kolumpo nih..
seronok jugak event ni
leh jumpe live dj sinar fm gitu
ramai gak turun hari tu
ada KE, abby fana, jamal jamaluddin, nila kurnia
pak tam..etc..

dalam kui 10.30 am camtu, pas minum pagi
ibu² dipisahkan dari hasben dan anak
kira hari utk ibu² merelaxkan diri..
anak² sume hasben yg jaga kat tingkat atas
ada playground kat situ..
dlm 3 jam la anak² dok ngan pak dorang
pastu, sume apak² merungut..
baru depa tau.. camna mak² ni dok jaga anak²..
.
1st, ada kelas masak oleh chef nor
maybe ramai yg tak kenal chef nor
dia byk involved di belakang tabir je..
chef nor keje kat nestle ni almost 28 years..
menurut kata KE @ raja azura
chef nor ni la yg buat resepi sate pizza hut tu..
chef nor ada turunkan 4 resepi kat kitorang
3 resepi berasaskan nestum nestle tu..
.
honey fruity pudding
pikelats (cam lempeng @ dorayaki)
cheesy toast
resepi bonus : nasi ayam

senang je nak buat..
mana² nestum yg tak abis tu,
leh modifiy jadi makanan yg sangat enak
sesuai di makan oleh kaum keluarga
heehehe.. promote lak!!
klu ade permintaan, nanti aku tempek eh resepi tu..
.
so, layan gambo je lah..

ni la chef nor.. penah tengok tak??

aku dan adik aku sedang enak menikmati pikelats @ kuih malas

kak engku tunjuk skill masak pikelats


K.E dan anak gadisnye.. comei tau anak die.. K.E adalah sgt cantik ye.. tgk lam tv cam gemok skit tapi sebenarnya dia slim melim gitu...

7 comments:

Elyn said...

owh ini acara die ek!!! sian apak2 kene jaga anak....mesti meroyan huhuhu

DYLA said...

nak baca la cerita makanan pejal pertama yg menang tu...

mmg kak engku slim kan kat luar. kecik je orgnya.

haslina said...

wah tahniah gitu...mesti seronok kan dapat jumpa dengan DJ2 kat situ...saya suka abby fana...

aleena said...

mrs k..share la recipe honey fruity puding..

later bley try:)

Mama_Aqish said...

wah....sonoknyer...

MRS. K said...

elyn : mmg meroyan pon..

dyla : cerita tu takde save la.. isi lam intenet terus..

haslina : yep.. sronok sgtt..

aleena : later eh dear..

mama aqish : mmg sronok...

nasaoji said...

vangga ko nah..jmp2 org2 kuat era...hohoho...