:: Acacia Park - Penemuan itu ::

rasa serba salah lak
semua tanya ape penemuan tu??
adehhh... rasa bersalah yg menggunung!!
sbenanye takde apa sangat pon... gempaq je lebih!! heheeee..
ammpuunnnnnn!!
apepon, kita round dulu satu umah ehh..
*
*
*
*
*
*
ni ruang tamu aku...agak luas jugak
jenuh gak nanti nak isi perabot..
.
ni plak stor bawah tangga
stor ni kecik je tapi kepanjangan die sepanjang tangga yee..
.

ni kat belakang umah...
kecik je, sekangkang kera
muat la nak jemur baju kat sini..
.

tangga ke tingkat atas..
jom naik!!!
*
*
*
*
*
*
*
*
tetiba lak sinki ni ada kat depan pintu bilik air...
bila nak pasang ni ooiiii???

nak tengok ape aku jumpe kat bilik besar aku??
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
jeng..jeng..jeng!!!
*
*
*
*
*
hampeh!!!
indon mana ni yang rasmi dulu umah aku nih!!
what the ?????
kalau umah still dalam pembinaan
boleh la aku terima ko dok tumpang tido
ni umah aku dah siap tau!!
dengan putung rokok penuh bilik...
memang hampagas betui!!
tapi seriyes wei.... bukak je pintu bilik
aku memang tekejut beruk
boleh plak depa berumahtangga kat sini...
cepat² aku ajak laki aku blah..
takot gak wei..
kot² depa ada lam umah..
dorang santau nye kami anak beranak..
bawak parang ke hape..naya je.
adik aku cakap, kat situ memang ade kes pecah umah
kes indon rogol student!!
memang b*** kan??
dah la pendatang... buat jenayah plak kat sni!!!


view depan umah
ada taman yang blom siap
dan ada sederet umah still in progress..
berhabuk la umah aku camni..
umah depan ni lagi besar dari umah aku
dan of coz lagi mahal..
.
taman mainan depan umah
tak siap lagi..
saja aku beli umah depan taman ni
senang anak nak main petang²...
dan ayahnye nak joging petang² kuruskan badan...(kononnye)...

19 comments:

Queens said...

jagan kemas penemuan tu..terus wat surat complaint kat developer minta ganti rugi etc etc..

MY HEART said...

K,

Mahal tak umah kat situ??

Farasela said...

haiyak!bahaya lak indon2 tu..mcmana depa msk?wat report ye....mana tau diaorg ada kunci ke...suker2 je depa nie...hangin wo....tp apa2 pon, umah u chantek!(sblm nie sy ingat u jumpa haiwan....takut gaks...)x sabar tunggu u nk citernyer...

ross said...

sape la agak nyer tu..kurang asam sungguh!!

Faina Arisya said...

ni acacia park kat Nilai kan? bila rumah nak siap?? nanti leh join persatuan ye..

Puan Iza said...

Eh teruknya ada mamat2 indon nie...boleh dia tido situ...dia tu umah dia kot hehehe....nie kena lapor ler kay, jgn biar cantu jer....

SyaNa said...

best nyeeee
bile le impian aku nk ade umah atas tanah tercapai
hohoho

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

lorrr.. ati2 ekk. maybe.., dorang dah tau selok belok rumah tueee... itu yg bahaya tuee.. slalunya org kata, nak masuk umah nie kena ati2.. sumtimes dorang tgglkan tandaa..

AkMa said...

cantiknye umah mrs k..besar..kat mane ni?

[yAN!e][pUTraJAya] said...

besar nye umah....

hehehe....

comel header anak akak kat atas tu

(^_^)

hajarus said...

uisshhh3x... sabo jer lah mat2 indon tu kan.... klu hajar pun mesti rase cam ape yang mrs. k rase... huhuhu...

.:Fae-Yust:. said...

wehhh daasssaatt tu penemuan tuu...

report jgn x report!

ne bukan kes main² neh!!!

lovelywa said...

Mrs. K kena ati2..coz mmg dia dah ada kunci umah tu kot..better tuka kunci ke..bahye weh..jgn memain..amik gamba penemuan tu n wat report kat pemaju..jgn tak bg..nnti dia igt kite wat cite lak kan..

Idayu said...

bahaya tu...bila boleh masuk?

PuteriSatu said...

boleh lak dia berumahtangga situ...his melampau tul... buat report....n komplen pasal sesuka hati dok umah yang kita beli kan...

minna minna said...

indon tu duk free² jerk kat umah korang. mintak duit sewa kat dorang K..

btw, umah santek..nati jemput kalu wat housewarming ek..akak kan x malu..wakakakak

♥ EeiNz ♥ said...

cantek umah K... ^_^

mRs.aJaQue said...

apa???
kasi berambus itu orang..suke2 ati je...ngat makpak dia bayor kan sewa ke??
bek g report kak..
kang akak gak yg susah nyer..
jgan dier tinggal ksan len da la...
scary u.............

idayu @ ayu said...

Diaorg nie teruknya..suke2 jerk nak berumah kat umah org ya..nanti update byk2 pasal umah ya..