berkawan biar seribu, berkasih hanya satu...

.

BUDI PEKERTI YANG BAIK IALAH JIKA ENGKAU
MENYAMBUNGKAN SILATURRAHIM KEPADA
ORANG YANG MEMUTUSKAN PERSAHABATAN DENGANMU

- MAKSUD HADITH RASULULLAH S.A.W.

.

* kalau orang taknak kawan ngan kite, perlukah kita pujuk rayu supaya orang tu kawan balik ngan kite?? or tanya apa salah kite sebab dia taknak kawan? or... ada aku kisah?? pergi mampuss

10 comments:

~Firsya~ said...

uishhh mrs k,awt nie?hangin semacam jek???kalo bkn slh kite,why not kalo kite g tnye kat die,pe slh kite smpai die xnak kwn ngan kite,oraitttt...

ross said...

ala dah org tu xnak kawan sudah..terang2 org tu mencikk!kat kita..so buat apa nak penin2 kepala??nk kuar2 kenyataan secara emo??buat bodoh jer mcm ai...org nak kawan kawan xnak sudah!go to hel lah!!emm nk penin2 kepala pikir pasai org lain buat apa?kita ada kawan kita kawan..xder kawan lain ada..settle..

Deelira said...

uit sabar2..
kenapa nie?setiap kejadian ada hikmah tersembunyi di sebaliknya.kalau dia dah x nak kawan ..biarkan je la.xyah memeningkn kepala.asalkan xde dendam kat hatio kita tu dah.wat dono jerr.

p/s : saya kan ada :)

MY HEART said...

UIk.. k naper ni???

Jangan cenggitu k....

Farah said...

hahaha pedulikkan je mrs k..i kan ade ahaha..

Farah said...

hahaha pedulikkan je mrs k..i kan ade ahaha..

ross said...

deelira,my heart dan farah mmg aku setuju dgn korang..xyah nk penin2 kepala kan sbb org xnak kawan kita..yg kena peninkan org yg tgh kwn ngan kita..pikir baik2...jgn pisang berbuah2 berkali2..take care makan ubat..

Dee said...

kes ko samalah cam aku..aku xdelah nk gi merayu2..x kawan pun aku x rugi apa..itu aku nyer pegangan..sbb aku ada ramai lg kawan lain..

Intan said...

Cool cool K...kami kan ada :)

adda said...

alamak lain mcm jer bunyi kt ayat last tuh..

anyway thanks for sharing the hadith