Puding Coklat Susu DL

.
ujung minggu sempat try test buat cocoa puding
amik resepi dari blog membe induksi, ziela
simple je nak buat, tapi aku buat tak berapa nak jadi la..
huhuhuhu...keras sikit.. kurang air kot
then, tak berapa manis, manis-manis buah gitu
ok la kan.. hadif pon suke makan...

nyum..nyum... ngulang² hadif makan...
asik nak..nak..nak...
.
ni ziela punye cocoa puding... cantik kan??
siap ade strawberi lagi... i loike...
mintak izin ziela, cilok gambo...
ye la, puan ziela ni memang terer bab² ke dapo ni
sape² nak order cuppies leh ke blog ziela eh
cantik ziela buat, kemas jer...
*ziela, i tolong promote, leh kasi komisen tak? huhu...

Simple Cocoa Puding
.
Bahan²:-

11 gram [sebungkus] serbuk agar²

2 cawan air
3 sudu besar gula [kalau nak manis leh tambah]
1 liter [sekotak] susu dutch lady perasa coklat

.
Cara²:-

Panaskan air dan masukkan agar².

Masak sampai agar² hancur, then masukkan gula.
Kacau sampai gula hancur dan sebati.

Biar mendidih jap, pastu padamkan api.

Masukkan susu coklat tu sambil kacau sampai semua sebati.

Tuang dalam bekas, then masuk dalam peti sejuk
.
resepi ni pakai susu dutch lady coklat
korang mesti pasan kan DL dah come out wif new packaging
lebih cantik, anggun dan menawan...
susu DL ni memang feberet aku sejak azali..hehehe...
masa pegnen kan hadif, susu anmum materna jarang sentuh
mmg takleh masok kat tekak..
so, aku minum susu DL ni la..perasa coklat n low fat milk..
sedappp... sesuai untuk ibu dan anak!!
sikit info kebaikan susu DL :
susu DL diperkaya dengan 9 nutrien penting yang terdiri daripada
calcium, protein, vitamin A, vitamin B12, vitamin B1, vitamin D,
iron, zinc dan vitamin B2.

.

9 comments:

Dee said...

wau..nampak sedap..leh ar dee cuba..bg anak2 makan..mesti dorang pun suka..

ratna said...

nampak okay jer you awak nyer puding. merah2 bibir hadif mkn puding. mesti sedap tu..

bukhairiah said...

rajin nyer,,,vini saper la nieh

MRS. K said...

dee
~ sila la cuba... senang kacang goreng

ratna
~hehe.. tq.

bukhairiah
~saje test skill.. kasi nampak rajin skit, leh la somi kasi dapo idaman

Deelira said...

wah wah..
lately ni rerajinkan diri
wat desert ek kay..

nnt zue nak cube la juga :D

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

masa yanie kecik2
mak suker buat agar2 MILO

nyum3

~Firsya~ said...

nyum2x,lapo la plak rsenye...

Elyn said...

kaler semacam tapi kalo pakai susu DL sure lemak ni kan??

adda said...

yummy sedappnyer.. nak cuba wat utk syafi laa.. mesti dia suka