sebelum dan selepas ~ table top

morning ppl...
.
cite pasal umah lagi..
slagi umah tak siap, slagi tu la asik dok cita ja..
huhuhu...jangan jemu ye..ahaks...
.
last week tengok umah lagi..
Alhamdullillah, defection sume BBN dah buat ~ setel
plaster ceiling pon setel
wiring setel
grill setel
.
so skang table top dan kitchen cabinet je tak siap lagi..
masa aku pegi tu dorang tengah pasang tile table top
agak terkejut di situ
table top ku kaler coklat..huhuhu...
ni en hubby yang pilih la ni.. adoii..
takpe la, moga² pasni hubby rajin ke dapo coz tu pilihan die...
huhuhuhu...
layan je la gambo ni...
.
.
SEBELUM

tingkap kat dapo ni aku letak tinted bunga.. yang lain kaler brown

.
SELEPAS

ni la kaler pilihan Mr. K. tak kesah la..fungsi dia same je...huhhuu..
kitchen cabinet lom tempah lagi..
klu ade duit, buat la..klu takde, pakai la dlu table top ni..
i tak kesah...

14 comments:

bukhairiah said...

wah..ni jd nk dok cni la nie ek...
huhuu saya nyer dapur xbikin lagik...tg la dl..ms pindh dh bhabis ngan lampu, wayering,grill, soasak poket den... ms tu nk ghayer lagiks..nasib de kitchen kabinet kecik umah sewa dl...pkai je dl...ni nk bg lega poket jap...igt nk wt mcm K tu gak...sng...br rm1500...

MRS. K said...

bukhairiah
~ klu duit takde, pakai la table top ni dulu.. Kc kemudian la cite..huhu.. buat table top ni RM1000 jer..

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

chantek la design utk dapur umah akak nih...

hehhehe....

bukhairiah said...

eh...lg murah le...adeh...tmpt xsamer plak..xkan nk soh dtg melaka plak ek...

~*Zetty84*~ said...

wah...sonotnye...!!!
bila nk masuk umah baru ni kay..?

Dee said...

cantik2..lawa gak ur husband nyer choice of colour..

hatiberbunga said...

wah.. sangat cantik itu table top!
tile kt dinding tu pun super cantik! hehe..

Farah said...

cun cun!

adda said...

wow terujanyer tgk. best kan nak duk umah sendirik

MRS. K said...

yanie ~ cantik ke? malu la..

bukhairiah ~ mmg murah tp lambat skit la nk siap..huhu..

zetty ~ ujung bulan ni kot masok umah

dee ~ huhuhu.. sentap i okey bila 1st time tgk dapo tu

hatiberbunga ~ tenkiu

farah ~ cun bangett

adda ~ teruja mmg teruja..tp masalah mendatang pon byk

PuteriSatu said...

kay... tiles kecik2 tu cantikla....akak berkenan sangat... tapi dia charge berapa klu tempek tiles kecik2 tu je...ahaks...

aiza said...

I like the colour...
cantik ape...
Ala.. bukannya selalu masak pun.
hahahahhaaha
Apa-apa pun,i luv it..
Bila nak breakfast kat dapur you ni..

Misbehave said...

cantik jugak kaler coklat ni..

me berangan nak dapur red + white..berangan je la..hmmmmmm hehe.

Deelira said...

kay, tinted bunag tu mana kay beli ek? ada banyak pilihan lain lagi x?

kat dapo zue, letak tinted gelap tu jek