1 tahun 1 minggu

.

Alhamdulillah, hari ni hadif berumur 1 tahun 1 minggu...
meh kite tengok ape dak hadif ni dah pandai buat
.
hadif dah boleh bejalan masa umur 11 bulan
time tu paling byk leh jalan 8 tapak jer..

tapi bila dah dekat nak setahun, makin betapak-tapak die jalan
so, skang hadif dah semakin laju bejalan...
.
gigi plak dah kua 5 batang
3 bawah, 2 atas
suka sangat makan biskut tiger
still lagi bangun
malam mintak susu ~ 3 kali ye bangun
.

hadif dah pandai salam orang
bila suruh amin, hadif cepat je hulur tangan dan cium..
so, tiap kali anta hadif umah pengasuh
hadif akan salam ibu, sama jugak time balik, hadif salam mama yan
terharu ibu tengok... hadif pon dah pandai babai orang
.
sangat suke tengok burung dan kucing
semangat giler... mulut tak benti² becakap klu nampak binatang tu
kalau die nangis, cepat² ajak pegi balkoni tengok burung kat luar...

.
klu dengar azan kat tv or surau kat umah
mesti die tekun je.. sambil tangan angkat macam mengamin kan doa
best sangat tengok hadif camtu...
mulut die pon sebut 'Allah' versi die la tapi kita faham die sebut 'Allah'
ayah Hadif memang selalu ajar sebut 'Allahuakbar'
.
hadif dah betukar susu dari promil ke progress gold

setakat ni, susu ni sesuai dengan hadif. takde masalah
.
skang susah sangat nak amik gambo die
kena panggil nama hadif, bila die pandang kite, kena cepat² snap
klu tak, takkan dapat the best shot!!
.
hadif tak boleh berpisah dengan bantal busuk die
kalau nak tido, mesti ada bantal busuk tu
kalau tidak, susah beno nak kasi tido..
dan still isap jari klu nak tido sambil gigit bantal busuk
tengok ni, dalam flight pon die sempat lagi main ngan bantal busuk
.
hadif suke tengok iklan tom tom bak
mesti dia sengih sorang²..
tapi hadif ni kurang minat tgk tv
aku kasi tengok kartun pon, dia taknak..minat blom datang...
.
kalau naik kete, mesti nak berdiri tengok
kat luar
kalau paksa dia duduk, dia nangis...
tak pon, die keraskan badan taknak duduk...huhuhu
.
takat ni dulu kot..aku sudah kelupaan...ada byk lagi
nanti bila ingat, aku update.. hehehe...




5 comments:

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

hepi besday hadif comel....

Deelira @ Deeliraz said...

banyak persamaan dgn acad
go go hadif

..nOj.. said...

ape kt pipi di atu... bola ke... hehehe... cute cute... cikuyin pun x reti tgk tv... mak pak dia plak lebih2 tgk kartun... hehehe

Intan said...

Alalaaa...kiut nya dia ada bantal bucuk :)

Diarihatiku1976 said...

kejap je masa berlalu yekk.. anyway.. happy birthday....