Bacalah Sayang...

.
semalam jalan² kat pasa tani
nampak orang jual flash card ni
tak pikir panjang terus beli
hadif kan suke tengok binatang
specially bird & miaw
dua binatang tu je die kenal
coz dok kuaters ptjaya ni nampak burung ngan kucing jer
heheheh... sian anak ibu, tak kenal binatang
tunggu balik kg je la baru leh tgk kambing, lembu segala
.
ari tu dah singgah taman burung kat tasik permaisuri tu
tapi hujan lebat la plak, so, cancel je la
tapi harga bleh tahan gak ~ dewasa wif IC ~ RM15
baik aku pegi zoo negara, segala macam binatang pon ade
tapi nak pegi tu, ntah bila lah.. tunggu hadif jalan tanpa jatuh dulu
baru leh pegi, baru la tak letih nak menggengdong... hehehe
.
layan je la gambo hadif ngan flash card ni
skejab je die teruja tgk binatang tu
pastu upacara makan dan melipat flash card pon bermula
then, dipandang sepi jer... terbiar je selerak...
minat blom datang kot...
takpe la, slow-slow ye sayang...
.

11 comments:

DYLA said...

inas nyer flash card ntah mana. coz dia suka sepah2 kan..

CuTeMiUt78 said...

ha'ah.. baru2 camni memang la.. sama je ngan mirul.. tapi bila hari2 kita ajar dia.. lama2 dengan sendrinya menjadi tau

bukhairiah said...

ada gak mende ni..tp skunk ada dlm kabinet tv...sepah jer lebih..hahaha...
asal adik nk blajar je, si abg amik...dh gduh...so simpan jer...hehehehe

~farahsyeefa~ said...

hihi...mcm syeefa la...
makan buku, gigit buku smp penuh air liur kat buku...:)

MRS. K said...

dyla
~ try cek bawah rak tv ke, bawah sofa ke.. hehe

ciutmiut
~ tu la.. tiap ari kena ajar kan?

bukhairiah
~ takpe, nanti suh abang ajar adik..blaja sekali..

farahsyeefa
~ heehehe... itu je la yg dorang pandai

adda said...

syafi punye flash card ada byk dulu. tp skrg cuma tinggal saki baki tak sampai 10 keping.. yg lain dah merata2 bersepah huhuu

haslina said...

alahai comel je dia...semoga cepat belajar yea...

Deelira @ Deeliraz said...

cute2..hehe
zue pon ada belikan utk anak2..
tp tu la..mula2 je teruja..pastu x tahu mana pergi.colour utk kakak entah dah berapa puluh kali beli..tak tahu mana..

dia ada time2 je budak2 ni..
cam hadif kecik lagi kan..
gmbr warna warni or iklan kat tv tu dia suke la tgk kut :P

myaishahhafiz said...

flash card puteri banyak yg dak koyah.
dia bukan suka baca pun, dia lagi suka gigit kad tu.

~Zetty84~ said...

erm...ank zati pun camtuh...
pastu, kita yg penat nk simpan n susun balik kad2 tuh...
huh...tapi x pe, sekurang2nya, dia leh tgk gmbr2 tuh kan..?

Misbehave said...

tba2 i tertarik kt 'lembu betina' tu..hahahahahha..