nak tanya skit...

.



salam all...
.
ada sikit nak tanya pendapat u all
sesape yang pakai susu jenama wyeth leh bagi pendapat tak
hadif baru je tukar susu ke progress gold
so, sukatan susu adalah seperti di atas
tapi aku rasa utk 175ml air = 5 scoops susu
macam banyak sangat jer susu tu, memang jadi pekat
coz sebelum ni minum promil gold, 60ml = 1 scoop
boleh ke saya nak kurang kan susu tu??
ada effect tak?

8 comments:

Nurkasih said...

salam...

hi..selamat berkenalan...
susu tu bagus la...anak saya minum susu keluaran wyeth dari s26 smpai step 3.xlama lg dah nak tukar step 4..jgn ikut sgt sukatan tu mmg la pekat susu ye...biasa ye kalu saya 1/2 botol saya bubuh 3 scoop je kalu penuh saya buh 5 scoop..susu ni bagus tau..awk leh masuk web ni www.wyethnutrition.com.my...jadi ahli...scoop awk simpn la jgn buang nnti leh dapat redemption...kumpul bebyk......

Misbehave said...

hmmmm entahlah, maybe sudu tu kecik kot.tu kena bykkan scoop.hehe.

kalo u kurangkan susu takut dia x dpt cukup khasiat susu tu plak.

camno tu. kengkawan lain, sila bg komen. :)

MRS. K said...

nurkasih ~ okey.. tu la, 5 scoops tu cam byk la coz scoop die besar... thanx for the info pasal web tu ya...

misbehave ~ scoop die besar la dear...

[-suziey-] said...

hmm rsnya scoop yg dia dh tetapkan tu mengikut keperluan berdasarkan kenadungan air..tkt nnti tercair..kalu tercair xckp la khasiat nya nnti..tujuan dia pekatkan lagi susu tu sbb ank makin membesar..so dia perlukan lebih nutrition..xseperti masa sblm ni..semakin umur meningkat keperluan berbeza..tkt kalu buat cair nnti baby lapo plak..smkin beso ank kan smkin aktif..

Anonymous said...

sebaiknya ikut sukatan yg diberikan.. supaya dpt full nutrition. klau cairkan, jumlah kalori dlm tu dh tak yg sepatutnya..

PuteriSatu said...

Aqilah minum mamil gold... sukatan dia pun sama 175 = 5 skop... tapi akak lebihkan air.. air 200 = 5 scop...huhuh..boleh je sebenarnya...

Elyn said...

tak pernah lagik try susu ni so tak tau sukatan die hehehe

CuTeMiUt78 said...

eemmm tak pernah guna susu ni.. tapi rasanya mana2 susu pun sukatannya lebih kurang sama je.. klu cam mirul memang confirm kena kurang scopp susu tu.. sebabnya taku dia lebih overweight