tido malam terganggu........

.
salam ppl...
.
hari ni lpas balik keje nak ke tanjung malim
umah ustaz hubby
.
sejak pindah umah baru ni,
hadif selalu nangis malam²
antara kui 12-2 pagi.... teriak melalak²
bagi susu taknak, sapu ubat kat perut, kaki sume tak jalan
so, maybe ada something....
.
kita usahakan je la mana yang boleh kan??
hanya Allah saja Maha Mengetahui...
.
.
.

14 comments:

ZIANA ♥ FARREL said...

cuba awak lap2 kan badan dia b4 tido..baca selawat skali masa lapkan..
selalunya b4 tidokan farrel sy akan bacakan doa tido, 4 qul,ayat kursi pas2 sy hembuskan kat umbun2 dia..
mintak2 hadif ok yer..

ummiaqeef said...

betul..betul..mungkin ada yg x kene..baik kite usahakan sesuatu..

bukhairiah said...

sblm pindah, azankan umah x? cuba azan kan kuat2 tiap penjuru...if dua tingkat, wat 2-2 tingkat...insyaallah..
ummi amalkan nie tiapkali pindah...

lovelywa said...

salam Kay..
kay tak buat lg ke kenduri masuk umah baru?? better buat la..bleh buang ape2 yg tak nampak tu kan..sian hadif..

~Zetty84~ said...

hopefully suma nanti ok la dear...!!!
zati pun x bape pandai sgt nk bg petua2 nih...
smoga malam nih, hadif tido senyenyaknya pas g jupe ustaz tuh... ;p

Dee said...

a'ah..dh buat kenduri doa selamat n pagarkan umah ngan ayat2 Al-Quran belum..buatlah..moga2 yg menganggu tau balik ke tmpt asalnya..sian hadif..

MRS. K said...

InsyaAllah, kenduri doa selamat akan diadakan pada 25 disember, jumaat.

semua dijemput hadir

D'NiES said...

ibu hadif,
kiter dulupun sama gak..masa baru masuk rumah pas kawin dulu, memg selalu demam..smpai g jumpa bomoh(bomoh ker ustazh ker.uztaz ker)..
apa yg boleh diberi petua : ambil air masak,campurkan cuka dan bawah puteh yg telah diketuk..memg bau dia tengit..alhamdullilah, wat dlm 3 mlm pas mgrib.time senja..renjis smbil berselawat..kat penjuru rumah..wat atas bwh yer..insyaallh

Misbehave said...

mrs k ,leh try baca qul kt semua penjuru rumah. or pasang yasin time nak tdo.

slalu mcm tu la baby ni kan, nak2 masuk umah baru.

a'ah, kita usaha je la, x rugi papepon :)

♥♥ n.i.s.s.a ♥♥ said...

sama cam nia dulu kat umah lama.. dia nangis tak kira waktu. alhamdulillah dah pindah dia ok. kami wat bacaan yassin. takpun sblm tdo cuba akak usap & urut badan dia dengan baby oil. nanti nyenyak tido benda tu tak leh kaco dah..

b.O.n.d.a said...

isyk..
masa bOnda masuk umah kat nilai tahun 2005 dulu, weOls ngaji yasin sama2 (masa tu baru ber2) sebab umah tak pernah ada Orang duduk..dah pindah umah baru ni, sO far blOm ada pape lagi..kena pecah masuk je.. =(

K cuba letak biji lada itam Or bawang putih kat tingkap..bOnda tak percaya pun tapi sajeje..kalau ada air yasin lagi bagus, kasi anak minum and sapu2 kat dia..

CuTeMiUt78 said...

eemmm mungkin gak la kan.. kita sekadar ikhtiar.. mana yg baik..
cuba gak la.. buat segala petua2 yg diaorg beri tu.. kot la memadai..

~UNai~ said...

cuba minyak celak.. sebelum mgrib tu, sapu keliling buku lali, pusat, pergelangan tangan, belakang cuping telinga and atas dahi.. berkesan... tapi kena amik minyak celak kat org yg pandai buat arr...

Faina Arisya said...

salam K..

bleh minta bantuan kat husband Pn. Asmah.. dia pun boleh tolong .. InsyaAllah..