:: FRIENDSHIP AWARD 2009 ::


best jugak kumpul award..
klu ada lemari
mesti dah nak dekat penuh dah
heheheee..
tenkiu arina & umik
both adalah membe opis ku di SPRM


rules :
-letakkan logo award ini ke blog anda
-anugerahkan award ini kepada 10 blog yang anda anggap paling berinspirasi dan sangat mesra.
-pastikan anda menyatakan penghargaan ini melalui 'backlink' dengan blog yang anda anggap paling memberikan inspirasi dan mesra dari blog anda.
-informasikan penerima award mengenai award yang mereka terima dengan menyatakan komen di blog mereka.
-berbagi cinta & sayang untuk penghargaan ini kepada pemberi anugerah ini.

nak share award ni ngan korang plak :

ross mama khairin
lynn mama double A
nasaoji
ekin
nojah
mamamanja
arnirina
widelia


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: TAK TAU NAK LETAK TAJUK APER ::

hik..hik..
leh plak letak title tu..
hentam saja lah labuuu..
.
aku kembali bertugas
lepas 2 hari mc
sangat syiookkk..
best dok umah..
hikhik..
ari ni pon aku half day je
coz ptg kang nak bawak hadif cocok 6 bulan
jangan demam ye syg..
.
ada tag utk dijawab
dan ada award utk ditempek..
.
" SELAMAT HARI PEKERJA " all
&
" SELAMAT BERCUTI-CUTI " sakan..

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: BUDAK HINGUSAN ::


...aiyoooo...
...aku kureng sehat skit ari nih...
...selsema skit...
...batuk skit...
...hingus skit...
..pening skit...
...sume sikit²...
...jangkit ngan encik hadif cinonet...
...tapi aku rela...
...kalau bleh sume sakit tu pindah kat aku pon xpe...
...aku tak kesah..aku leh mc.. hikhik...
...then, ade keje byk!!...
...cam lynn ckp, x best sambung keje org yg tak complete!!...

:(


gambo takde kena-mengena ngan entry..saja tempek.. leh hilangkan moody aku!!


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: TAG : SUAMI SAYA ::




Saper nama pasangan anda?
mohd khairi bin mohd kharudin
nickname : kayrie, ayie

Baper umo pasangan anda?
27 tahon

Apa yang paling diminati oleh pasangan anda?
sgt hantu sama liverpool fc..
kekadang miss g keje tgk liverpool punya pasal..
Apakah karektor pasangan anda?
sangat penyayang sama budak²
i loike..
dan juga sangat BARAN

Makanan kegemaran pasangan anda?
semua balun
suami saya suka makan ikan masin!!
wajib ada!!

Macam mana pasangan anda tidur?
tido mcm budak²..
klu tido atas toto, kaki ke mana
bantal ke mana, badan ke mana, toto ke mana-mana..
dengkur itu wajib tanda nyenyak!! hahaha..ZzzzzzZZ

Apakah perkataan pertama yang dilafazkan ketika
pertama kali berjumpa dengan anda?
oooo.. sudah tak ingat
yg aku ingat 1st time jumpe kat lobi opis..
ngeh..ngeh..ngeh..
die ngorat aku eh..

Apakah yang membuatkan anda suka dengan pasangan anda?
saya suke segala-galanya tentang DIA
Apakah impian anda dengan pasangan anda?
impian KAMI besar
mau rumah besar
kereta besar
wang besar
keluarga besar
BAHAGIA KE AKHIR HAYAT

aku nak tau karektor suami korang² plak :
lynn DCA
ross DCA
pn aiza DCA
odah
syana
mama aqilah
monalea
mrs bubu
ekin
mamamanja
hazlena shahrel

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: MINI GATH ::

tarikh : 17 april 09' (jumaat lepas ye)
masa : 6.00 p.m
tempat : big apple alamanda

crita ni dah basi ye.. tapi aku nak jugak tempek..

sila layan.. ni kengkawan aku kat SPRM.

sesaja lepak.. lagipon dorang tak jumpe hadif lagik

ada skali je dorang mlawat time newborn

ct ajja jemput aku kat opis

then, baru amik hadif kat umah pengasuh..

bakal bapak penyayang nih..

tenkiu punith.. lain kali blanja lagi..

sampai tetido si hadif ni..sonok tido atas bakal pengantin..


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: PERIBAHASA ::

ari ni kite belajar peribahasa ye..

melentur
buluh biarlah dari rebungnya
maksud :
dalam
membesarkan anak-anak perlu diasuh
dan dididik
dari kecil lagi sebaiknya dari dalam kandungan lagi
"it’s better to bend the willow when it is young"
** entry sesaja gatai tangan**

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: BEAUTIFUL GIRLS AWARD ::


yeeehaaa..
keje aku ari ni ialah mengumpul award & jwb tag ye
tq ieza.. tau je ko aku mmg takde keje
jasamu dikenang..
hehehee...

Syarat² menerima award ini:
1. Pastikan jantina anda ialah perempuan
2. Copy badge sebagai award anda
3. Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan

kenapa aku bangga jadi perempuan wanita la sedap skit :

  • anak perempuan pertama mak ayah aku..
  • isteri utk selama-lamanya utk suami aku..
  • ibu dunia akhirat utk anak² aku..
  • kakak yg baik utk adik² aku..
  • adik perempuan yg suke pau abang aku..
  • menantu pertama family mertua aku..
  • sebab aku ada aset yg baik punyaaa!! ngeh..ngeh..

nak tag wanita² cantik ni..

  1. kak mya from taiping with love
  2. haslinda mama zhea
  3. haslina myredloves - membe baru ni
  4. mrs bubu wife mr bubu
  5. lynn fantaghiro awek tarabas
  6. ross is ross mama khairin
  7. ekin ibu sarah


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: AWARD CUTE ::


yeyeh...
blog aku cute
tu ieza cakap : coz die kasi aku award ni
aku pon nak panjangkan award ni kat blog² cute berikut :
ratna
mrs bubu
lynn fantaghiro
zulira
puteri 1
skrupu3
umik

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: TAG WALLPAPER PC ::

aku kan baru pindah opis baru
so, pc lom dapat..
ni pon tumpang pc orang..ngeh..ngeh..ngeh..
tapi oleh kerna mu mrs bubu
akan ku jawab jugak tag ni..


Anda perlu printscreen wallpaper anda yang tengah anda guna sekarang


aku pakai gambo ni utk laptop kat umah eh.. aci la kan?? hehehe...


bagitau naper anda suka wallpaper anda?

nape aku suker?? of cos la coz gambo anak aku kan

dulu masa baru kawin, letak gambo laki bini la.

skang ade anak, letak gambo anak la pulak

cinta hati beta..


Sape yang kena tag seterusnya?

ooo.. aku nak sgt gk wallpaper dak² nih..

lynn awek tarabaz (jangan tuka wallpaper ye!)

ros mama khairin

puan aiza

umik

arina

ieza

ummi aqeef

zulira


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: MUSIC PIANO ::


aku beli music piano ni utk rangsangkan pendengaran hadif
ye la.. risau gak kan sbb kes ari tu...
murah sajork.. RM10 sahaja!!
beli di kedai borong mainan kat chow kit
ok la kan..buat belasahan si hadif ni..
byk giler mainan kat situ
semua murah²..
tapi klu korang penting kan brand
ikut suka la kan.. duit masing²..
hehehee..

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: AWARD PENGANTIN BARU ::

award ni dari umik
membe opis ku masa kat BPR(skang SPRM) la..
klu rajin, sila la terjah blog pengantin baru ni

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: SELAMAT ULANG TAHUN SAYANG ::




selamat ulang tahun perkahwinan
ke 28 tahun
istimewa buat ayah dan ibu ku tersayang..

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: PERTANYAAN ::

1st, layan dulu gambo si kecik hadif ni yee..
abaikan kaki yg terjulur tu ek..


oh ibu-ibu sekalian
aku ada sikit pertanyaan..
korang lebih banyak pengalaman kan...
aku nak tanya soalan senang jee..
coz aku tanya kengkawan byk sangat versi jawapan..
sampai umur bape ek baby kena pakai booties (sarung kaki) tu??
hadif skang dah 5 bulan..
bootie sudah tidak muat untuk menampung
kelebaran dan kebesaran tapak kaki beliau..
itu sahaja pertanyaanku..
heheheee..
Terima kasih..

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: ENTRY KHAS ::

..HEPI BESDAY LEEN..
.
semoga taon ni lebih memberikan kebahgiaan buat ko
ceria² dan senyum selalu..
even kite tak serapat dulu
dan sikit konflik between us
(sebab ko ade kawan lain..sob..sob..)
percayalah.. ko tetap kawan terbaik untuk aku..
moga ko sentiasa dilindungi Allah swt
dan persahabatan ini kekal selamanya..
.
.
ikhlas :
kay, kayrie & hadif
......................
.
.: May Our Friendship Last Forever :.

May our friendship last forever;
May I sail upon your sea.
May we go through life together;
May there always be a "we."
May I be your endless sky;
May you breathe my gentle air.
May you never wonder why
Each time you look for me,
I'm there.
May we be for each a smile Like the warm, life-giving sun;
Yet when we're in pain awhile,
May our suffering be one.
May we share our special days,
The happiness of one for two;
And if we must go separate ways,
Let my love remain with you.
.
(Nicholas Gordon)

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: LAGI KISAH BUANG BAYI ::


aku rasa semua dah baca kot paper² ari ni
alaaa... kesiannye..
kisah buang baby lagik....
skang ni musim buang baby ke??
eeee... gerammm je aku tgk..
smpai ati la si ibu buat cam tu..
sanggup buang anak yg dikandung 9 bulan ++ tu..
memang setan la sape yg buang!!

(gambar ehsan dari harian metro & berita harian)

takde perasaan kasih / belas kasihan ke si ibu tu????


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: IN PROGRESS ::

sabtu lepas sempat turun padang tgk progress umah yg kubeli
almost 85% siap..
aku ngan mr k tengah pikir² either nak duduk or sewakan
memang kitorang plan beli umah area 'u'
senang nanti, klu tak nak duduk, leh sewakan kat student
tapi tu laa.. jauh skit dari tmpat keje..


.: BAITI JANNATI :.
view depan umah.. ada taman mainan..


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: HUTANG TAG ::


trimas to nojah - sudi tag daku..
tag ni tentang blog ye anak²..

1) Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?

♫ ALW!Z BE MY BABY ♫ - kerana aku suke gila² lagu tu

either versi mariah carey or david cook


2) Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?

http://alwzbemybaby.blogspot.com/

bagaimana leh timbul?? spontan jer..


3) Apakah 'method' penulisan dalam blog anda?

method tu klu dlm BM kaedah kan??

huhuuhhu.. kaedah die aku taip je..hhehee

normally penceritaan pasal life aku jee..

4) Pernah terasa nak hapuskan blog anda?

yang mula pastikan berakhir.. tapi bukan sekarang..




5) Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ni?

blog nojah - sedap mata memandang 'nice to see, good to hold, once broken considered sold '


next... sila buat ye kawan² ku di MOT :

- shinaz

- linda

- ieza

- rozie

- kak mel


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: PINDAH ::

buat kengkawan yg belom tau
aku pindah tmpt keje lagi ye..again!!
hehehe..biasa la.. manusia tak penah puas (aku la tu)


buat rakan² di MOT

terima kasih atas budi baik kalian

akan ku kenang selagi hayat di kandung badan...

buat kak ina & fara : i'm already missssss u..

*

*

kepada kawan² baru

terima lah aku seadanya..


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: EXAM LAGIK ::

Malaysian Educators Selection Inventory
(MEdSI) @ DPLI
*****************
18 April 2009 @ 9.00 am
SK Putrajaya, Presint 18 (1) B
** again, wish me luck!!
sib baik tempat exam kali ni dekat..

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: ANOTHER TAG (TQ MAMA ZHEA) ::

semangat ni nak buat tag ni...
siap mintak lagi ngan linda nak buat..
hehehee...

1) Letakkan Gambar Anak yg baru lahir.
Gambar kalo boleh mestilah gambar yang msh dalam wad
maknanya gambar anak hari PERTAMA.


2) Letakkan butir ini :

Nama penuh : MUHAMMAD HADIF KHUMAINI BIN MOHD KHAIRI

Nama Panggilan : HADIF / ADIK / KHUMAINI

Jantina : LELAKI

Tarikh Lahir : 6 NOVEMBER 2008

Tempat Lahir : HOSPITAL PUTRAJAYA (cadangnye nak g spital serdang. nak jadi anak selangor la konon)

Berat Lahir : 2.74 KG

Cara Kelahiran : CAESEREAN

3) last sekali... apakah harapan korang pada anak ini.. dan korang nak anak ini jadi apa besar nanti... dan KENAPA..?senang kan....??

SETIAP IBU DI DUNIA NI MESTI MENGHARAPKAN YANG TERBAIK UTK ANAK-ANAK MEREKA..

"hadif, ibu harap hadif akan jadi anak yg soleh, penuh ilmu di dada dan bahagia di dunia dan di akhirat..."

AYAH HADIF MAU HADIF JADI DOKTER.. (sama ngan mama zhea). leh tolong orang yg memerlukan..

next.. aku nak tag mummy² yang bertuah nih..

  1. ummi aqeef
  2. mya
  3. ratna
  4. nojah
  5. kak ida aqil
  6. mamamanja
  7. mrs bubu
  8. ekin
  9. halen
  10. aleeya

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: BUAI LAJU-LAJU ::


since aku bepantang kat kampong memang hadif tido lam buai

tokyah hadif memang da siap gantung buai utk cucu dia ni..
lagi pon time tu memang hadif kuat beno teriak
orang cakap 'angin pasang'
baby boy slalu la kena
asal maghrib je, denga la die melalak..
kadang tak kira la siang or malam
kekonon tido buai leh kurangkan die punye melalak la..

so, bila aku dah balik sini, memang susah ok takde buai
1st day sampai sini memang terus pegi bli buai
si hadif ni memang takleh tido bawah
nak jugak tido buai..
kat umah pengasuh pon beli satu

kalau nak bejalan mana², kitorang bawak bouncer
tak kira la dalam kete ke, kat umah sedara ke
benda tu sangat penting klu nak bejalan
benda tu kan leh goyang²
so, bole la die tido coz terasa la cam lam buai..
















but skang, aku tak tau la ape pengasuh @ kak yan buat
coz kak yan cakap kat umah die memang hadif tak tido buai
skali skala je die nak buai
kak yan dah pulang kan buaian kat aku
hadif skang memang tak tido buai
tak heran pon ngan buai tu
senang je die tido.. tepuk² skit.. zzzzzZZzzzzz..
aku senang ati gak.. tenkiu kak yan..
*
*
*
*
*
*
*
see.. see.. i told u..
dia tak nak tido buai.. hehehee..


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: TAG --> PHOTOFUNIA ::


tag lagi..

tenkui rozie
tau je ko aku memang takde keje
dan tengah merempat nih!!
heheehe..
lambatnye kena tukor!!


1st, download your favourite photo using effects at http://www.photofunia.com












1. Do you think you are HOT?
:: sungguh hot.. panas je ati ni kena cium ketiak mamat nih!! hehehe..

2. Why do you like this picture?
:: sebab begambo ngan anak aku

3. When was the last time you ate pizza?
:: tak ingat laa.. bulan lepas kot ngan opismate lama : ct, ila 'n' punitha kat alamanda

4. The last song you listen to?
:: ringtone henpon aku (david archuleta - crush)

5. What are you doing right now besides this?
:: tunggu nak pi lunch..

6. What name u prefer besides yours?
:: nama bakal baby gurl aku. hehehehee.. tunggu..

7. People to tag
  • ratna
  • linda
  • kak ida
  • odah
  • ekin
  • kak nor
  • nojah
  • mislina
  • zulira
8. Who is no.1?
:: membe blog

9. No.3 is having relationship with?
:: ngan suami dia laa..

10. Say something about no.5?
:: a wife, a mother, a doter

11. How about no.4?
:: membe poli

12. Who is no.2?
:: membe blog - mama to zhea

13. Others

  • kak nor - opismate lama
  • nojah - membe blog
  • mislina - housemate masa poli
  • zulira - coursemate poli

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: SUAMI BOROI TANDA BAHAGIA? ::


**artikel ni aku copy paste dari emel yang aku dapat .. cam ada benarnya.. aku sungguh bangga kerana laki ku boroi jua..


Suami boroi tanda bahagia?

Saya ada membaca satu artikel di dalam akhbar baru-baru ini
mengenai isu
suami boroi.Dalam ulasan artikel berkenaan
seolah menceritakan bahawa suami yang boroi menandakan
mereka sangat bahagia hidup berumah tangga.

Saya berkahwin 3 tahun lalu, dan mempunyai seorang cahaya mata.
Di awal perkahwinan suami saya berbadan kurus dengan berat lebih
kurang
59 kilogram dan berperut leper.
Namun setelah 3 tahun berkahwin beratnya
mencecah
72
kilogram dan perutnya sudah mula membuncit seperti wanita
mengandung 3-4
bulan. Namun dia masih sihat dan tidak
dirundung penyakit.
Jika benar artikel berkenaan, benarkah
perut suami saya yang buncit itu

tanda dia amat bahagia hidup berumah tangga dengan saya?

ISTERI BAHAGIA, Hulu Langat.


JAWAPAN

Isu ini telah didebatkan berkurun lamanya. Lelaki akan bertambah berat badan setelah berumah tangga adalah
suatu perkara biasa dan ianya pastiberlaku. Lelaki bujang
lebih cenderung hidup aktif, kurang makan dan kurang
waktu rehat. Ke sana dan ke mari bersama teman-teman
dan setiap masadipenuhi aktiviti. Malah waktu dan
pola pemakanan mereka juga tidak
menentu.
Lebih-lebih lagi lelaki yang hidup berjauhan dari keluarga.
Oleh itu hampir kesemua lelaki bujang berperut leper
dan berat badan mereka
sekitar 48-60 kilogram.
Namun setelah seseorang lelaki itu mendirikan
rumahtangga,
dari tahun ke setahun berat badan mereka akan bertambah.
Ini adalah
kerana mereka sudah tidak lagi hidup aktif.
Lebih banyak masa dihabiskan bersama anak dan isteri di rumah.
Jadual makan yang teratur, tambah apabila
mendapat isteri yang pandai dan gemar memasak.
Hampir semua lelaki
berkahwin dengan tujuan untuk makan
di rumah. Lelaki akan merasa selesasetelah berkahwin kerana
ada isteri yang akan menyediakan makanan dan mudah
bagi mereka untuk makan. Berbanding wanita. Wanita yang
hidup bujang masihtetap memasak. Jadi mereka akan terus
memasak setelah berumah tangga malah menurut kajian
wanita akan lebih minat memasak setelah berumah tangga.
Mereka didapati akan mula gemar mengumpul resepi dan
menonton rancangan masakan. Mereka akan mula tertarik
dengan aksesori dapur seperti set kuali, periuk dan alatan-alatan
memasak walaupun pada zaman bujang mereka tidak
begitu. Apabila dapat menyediakan satu hidangan untuk suami
dan melihat
suami memakannya, isteri akan merasa cukup puas.
Itu Hakikat!Setelah berumah tangga, kebanyakkan lelaki tidak
punya banyak aktiviti yangdapat mengeluarkan peluh. Hanya
aktiviti seks sahaja yang dapatmengeluarkan peluh dan menjadi
medium utama dalam pembakaran lemak mereka.
Jadi lemak dari pemakanan mereka akan mula berkumpul di perut.
Lama-kelamaan perut mereka akan mula membuncit atau dalam
istilah lain boroi .Terdapat 2 jenis lelaki boroi, pertama lelaki
dengan berat badan yangbertambah, bertambah gemuk dan
berperut buncit, manakala jenis kedua di
mana lelaki itu akan
bertambah berat badannya tetapi masih lagi kurus

cuma bahagian perut sahaja membuncit.

Hampir 92% lelaki berkahwin akan boroi setelah 2 tahun dan
ke
atas tempoh perkahwinan. Malah statistik penceraian juga
melaporkan hampir
89% kes penceraian berlaku kepada suami
yang alim dan masih tampan.
Berbanding kadar penceraian
yang melibatkan suami boroi hanya sekadar 19%
kes penceraian.
Mungkin anda terperanjat sekarang namun itulah hakikatnya.

Jadi beruntunglah kepada mereka yang mempunyai suami boroi.
Dan menurut
kajian lagi, lelaki boroi lebih penyayang dan
berfikiran jauh dan lebih
mementingkan hidup berumah tangga.


Persepsi lelaki dan wanita cukup berbeza. 97% suami mula mengelak
untuk mengadakan aktiviti seks bersama isteri mereka apabila
wanita itu mula gemuk, semakin tidak terurus, kurang perhatian
kepada
suami, melebihkan anak-anak dan apabila si siteri tidak lagi
menitik
beratkan penampilan. 97% kes penceraian datangnya dari masalah
isteri yang
sebegini. Jadi awas dengan penampilan anda. Namun
sebaliknya pula bagi
isteri. Isteri tidak memandang ke arah
rupa paras suaminya setelah
berkahwin. Cukup sekadar menyisir
rambut dengan kemas dan berpakaian kemas,
isteri akan terus
setia menyayangi suaminya meskipun si suami semakin
membuncit
dan ada di antara mereka yang
mempunyai perut yang seolah-olah
mahu meletup. Selalunya suami akan terus mengimpikan isteri
yang cantik dan menarik sepanjang usia perkahwinannya tetapi
isteri hanya sekadar mengimpikan suami yang bertanggung jawab
dan penyayang dan paras rupa suami seperti boroi, botak dan bau
badan bukanlagi ukuran buat mereka sepanjang tempoh perkahwinan.
Nampak sekali duniaini tidak adil,
namun itulah hakikat yang harus diterima sejak azali lagi.

Oleh itu pada zaman dahulu kala hampir 77% wanita yang berkahwin memakai susuk untuk memastikan suami mereka akan terus setia dan tidak berkahwin lain. Lihat sahaja potongan pinggang mereka yang digelar pinggang kerengga,
buah dada yang munggil dipadankan dengan kebaya ketat, punggung yang padat
dan bersanggul tinggi, bagi mereka itulah kekuatan seorang perempuan.

Dari sudut lain pula mengatakan lelaki memang akan mudah buncit selepas berumah tangga atas faktor hubungan seks. Air isteri yang mengalir masuk melalui zakar semasa proses hubungan kelamin akan membuatkan perubahan hormon dalaman dan sekali gus akan mudah membuatkan mereka
buncit. Semua lelaki tidak dapat lari dari permasalahan ini. Faktor ini
juga menyebabkan zakar lelaki yang berkahwin akan lebih mengembang dan
besar berbanding lelaki bujang. Namun jika aktiviti seks tidak dilakukan
dalam waktu tempoh yang lama buat seseorang lelaki yang pernah berkahwin,
perut mereka akan kembali kendur manakala zakar pula akan mula mengecut
malah kulit zakar akan mengering. Ini banyak berlaku kepada lelaki yang
telah bercerai, mereka yang telah lama menduda ataupun mereka yang sudah
lama tidak melakukan hubungan seks bersama pasangan.

Berlainan dengan wanita. Wanita yang sudah berkahwin dikatakan akan
mempunyai kulit yang lebih lembut dan punya mood yang lebih baik. Kulit
isteri yang lebih lembut dikatakan berlaku hasil daripada pancutan sperma
suami yang mengandungi banyak protein dan khasiat yang terhasil dari pundi
couper lelaki. Air mani yang dipancut ke dalam rahim isteri bukan sekadar boleh mendatangkan zuriat ianya juga akan bersatu dengan darah dan segala kebaikan air mani suami akan diserap ke dalam tubuh isteri. Oleh itu wanita yang telah berumah tangga dan kerap menerima pancutan sperma suami cenderung mempunyai kulit yang lebih gebu dan lembab.
Dalam Islam juga tempoh edah itu diberi kerana air mani bekas suami masih berada dalam tubuhisteri untuk diserap dalam tempoh beberapa minggu selepas hubungan kelamin yang terakhir sebelum penceraian berlaku. Ini untuk memastikan tidak berlaku percampuran air mani jika wanita itu terus berkahwin lain dan terus melakukan hubungan seks dengan lelaki lain sebaik sahaja bercerai. Ada jugapendapat bahawa kebaikan air mani itu juga dapat dilihat pada rambut isteri yang semakin hitam dan berkilat. Campuran sperma suami di dalam tubuh isteri juga akan menghasilkan berjuta-juta hormon yang akan membuat wanitaamereka dikatakan lebih mudah marah, kurang mood dan selalu tertekan.

Kembali kepada persoalan anda, jadi kesimpulannya, suami yang berperut buncit tanda mereka bahagia hidup berumah tangga adalah benar, seperti yang
telah anda baca pada artikel berkenaan. Tetapi awasi suami anda, walau pun mereka berberut buncit tetapi pastikan mereka kekal sihat. Anda sebagai isteri berperanan besar untuk memastikan menu yang dimasak buat suami dan
anak-anak adalah menu yang sihat. Kurangkan minyak, gula dan garam. Amalkan pemakanan sihat sekeluarga.


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: GAMBAR PROFIL BLOG ::


**tag dari puan ieza**

1. Letakkan gambar profile anda



2. Terangkan apa maksud gambar itu?

ermm..
susah nak jawab ni coz memang takde maksud pape...
hehehehe..
**gambo tu masa jamuan raya opis lama aku kat picc*

3. Kenapa pilih atau letak gambar itu?

sebab gambo tu je cam center 'n' close up muka aku..
hahahaa... hehehehee..

then, aku cam ayu je kan??? heheehee.. pasan lebey..


ok.. done.. aku nak korang buat plak..
sonang jer...kelentong skit jer.. hehehe..
  • kak nor (mummysyafie)
  • kak ida (mama aqil)
  • mislina (mama chaee)
  • zulira (ibu umi n acad)
  • ekin (ibu sarah)
  • odah (bakal mak budak)
  • shima (mama pu3)
  • dokter muda totinx
  • anie (mama qiesha)
  • linda (mama zhea)
  • cikgu taufik (bakal adik ipar aku..hehehe)
  • aleeya (mummy damia)
  • puan shana said

**panjangnye list aku..


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: I LUV UR BLOG ::


toche ummi aqeef kasi award ni!!
aku nak share award ni kat korang² spt di bawah ye..
bak kata pepatah "SHARING IS CARING"
plus aku suke sangat bace blog korang!!
hehehehe...


  1. of cos ummi aqeef la (kata i luv ur blog kan..hehee..)
  2. odah (mom-to-be)
  3. mislina (mama chaee)
  4. kak ida (mama aqil)
  5. ekin (ibu sarah)
  6. anie (mama qiesha)
  7. puan shana said
  8. dr. muda totinx
  9. shima (mama pu3)
  10. zulira (ibu umi & acad)


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: WELCOME * GOOD BYE ::






TAHNIAH
..welcome..








TERIMA KASIH
..gud bye..





:: wahai pemimpin² sekalian, dengarilah suara dan rintihan rakyatmu...



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: BESDAY WISHES ::


this is anna
my closest cuzzy
mama to aidid farhan
today is her 30++ besday
**I wish you all the best, a long life full of happiness and peace
hope that you can achieve your dreams**


hepi besday darl..

.
.
.
.
.
.


ooo.. ari ni jugak ari april fools..
leh sambut kee?
patut sambut kee?


**kitorang honeymoon same², besalin pon same² (aku awal 3 ari), bepantang pon same².. hehehee...
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥