:: Bukan Soping Sakan ::


.
ini la hasil belian di mydear..
pas beli baru terpikir..
stroller yg ada kat umah tu nak buat ape?
coz selama ni pon jalan2 memang jarang pakai stroller
hadif ni nak bedokong je
adakah tersoping buggy ni satu pembaziran???
.
.
.
.
.
.
ohh.. nope!!
saya sangat suka sama ini buggy
buggy ini adalah sgt ringan
mudah dilipat
mudah diangkat dgn satu tangan sahaja..
boleh buat corner lap
corner baring..
ahaks.. saya suker!!
dan paling penting
saya tidak lagi perlu dokong budak kecit ni bila jenjalan
sebab
.
.
.
.
.
terus lentok daa dok lam buggy baru ni..
heheheeee..


#############################

satu lagi barang selamat dibeli utk budak encem ni
:
:
:
:

aku taktau ape nama benda ni
panggil basikal kecik ok ke?
mula2 aku takot space tmpat duduk tu besaq
tapi nasib la ngam2 je ngan bontot hadif..
balance je die duduk
tapi basikal ni aku tolak lam umah je la
hikhikhik..
kang klu bawak keluar kotor lak tayar die
dah takle letak lam umah..
tunggu hadif besar skit
leh tolak kat taman menan..


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

MyDear WareHouse Sale

.



semangat tak semangat aku ni..1st day sale aku dah serbu mydear....dengan cuaca panas, aku ngan ayah hadif redah gak demi anak tersayang....hehehee.. dengan tak tau jalannye.. lupe plak aku nak bawak map.
tapi nasib baik teringat kat lynn penah g sana suh call dia tanya. tenkiu ye hubby lynn, kasi guide nak ke sana.. ahaksss..
.
tapi bagi aku la, takde la diskaun byk pon.. barang yg aku beli pon diskaun dlm rm30-40 jer.. tapi ok la... klu nak bejimat time sale ni la soping... takde la sakan pon.. cari benda keperluan anak yg semakin membesar jer.. huhuhu...
.

**nanti aku hapdet barang aku beli ye...



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: Amarah yang Marah ::

musim tag datang kembali........ tipahvouge tagged aku!!


M.A.R.A.H


1) Bila last kena marah?
malam tadi..
kena marah ngan hubby...
slalu nya die yg marah aku..
uhukk.. sedih..sob..sob..
act, bukan marah..more to nasihat..
.
2) Kena marah dengan siapa? Letakkan nama penuh beliau.
uhuk!! jawapan seperti di atas.. MR. K
.
3) Apa tindakan anda bila kena marah?
dah kena marah.. tak reti² lagi?
buat la apa yg die suruh..
kekadang, tarik muka... (uh.. bedosa aku)
.
4) Apakah perkataan pertama yang keluar selepas anda dimarahi?
selalunya aku diam.. dan berlalu pergi..
.
5) Antara bentes kaki dengan pijak kaki, mana pilihan anda jika dapati anda tidak bersalah?
aku diam jee.. tak melawan..
coz mak mertua aku pesan, jangan lawan hubby aku...
hubby aku baran ok!!
tapi die cepat cool!! mudah lupa..
nanti die pujuk balik arrr...
.
6) Rasanya, bila anda kena marah, anda akan lepaskan pada orang sekeliling kah? Atau siput tepi pasu? Atau pokok daun semalu?
moody...
.
7) Apakah ucapan anda kepada orang yang suka marah2?
takde orang lain dah marah aku..
laki aku jee..
buat suami ku : i love u !!
(takda kena-mengena)
.
8) Senaraikan beberapa orang yang anda rasa boleh jawab tag ini.
lynn azman
ross razif
fiza cikgu naman

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: STU Besday & Baby Shower Party ::

gambo kad ni cilok kat blog ross
sila layan gambo...
entry non ada...
gambo sekitar party di opisku...



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: Terjual Sudah ::

act, dah lama aku nak jual benda ni
buaian ni aku letak kat umah pengasuh
tapi pengasuh pulangkan balik kat aku
hadif kan dah tak tido lam buai..
so, smpai ke sudah la tak pakai
still dlm plastik lagi..
.
so, baru ni aku letak lam mudah.my
satu hari je..
3-4 orang call nak beli..
so, aku reserved kan utk sorang puan ni
dia tgh bepantang kat pahang..
bulan 7 ni, dia balik putrajaya
baru dia amik buai ni..

takpe la, asalkan terjual
takde la berhabuk dan sakit mata aku nak tgk..
sebab stor aku yg cenonet tu x dpt tampung buai tu..
dlm bilik tido aku pon ada 1 buai..
buat standby kot tetiba hadif nak tido buai...
.
so, aku cadang sesapa nak juai benda² yg rasa xnak pakai
sila la ke Mudah.my
.
tenkiu Mudah.my
anda memang memudahkan kerja saya..

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: isnin ::


tak kerja ari ni
ibu dan hadif tak sehat..
demam + selsema + batuk
berehat di rumah
melayan kerenah si hadif yg kian ligat..
memanjat sini sana..
dan lantai rumah dah semakin licin.. ahaks..

demam pon tapi masih sempat hupdet blog..
apekahhh??

* smlm hadif jatuh katil.. cian anak ibu..


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: S.R.K ::

dulu aku minat giler ngan die..
hantu sama Dato SRK
meresap je dalam jiwa filem² die
cite kuch² hota hai, dil to pagal hai..
tapi itu dulu laa..
skang takde dah..
cite bollywood skang aku rasa cam tak best
aura die dah ilang..
tambah plak ramai muka² baru skang ni
hampehh sorang pon aku tak kenai..
.

gambo cilok kat sini
.

dah besau panjang anak die ek..


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: agagaaaaa...


sape tgk 'gugu gaga erra' smlm angkat tangan???
okey... turun tangan...

waduuhhhh... grand bangat majlis cukur jambul anak die..
cantik.. tertarikk..
kalah majlis kawin..

takpe la.. die artis
die banyak duit..
ramai sponsor..

..ok.. tu jee... sekian..


engku aleesya...

yang buat aku suke kat engku aleesya ni, ape tau?
teka??
rambut die sikit kat tengah cam botak same cam rambut hadif masa dedulu.. hehehee..


hadif khumaini - hero ibu..
gambo masa 3 bulan...
skang hadif dah hensem.. rambut tengah dah tumbuh..


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: Laman Web & Blog Yg DiHaramkan ::


klik sini utk info lanjut..

antara web yang diharamkan ialah :

ghairah-betul.blogspot.com
www.videokita.net/home.php
melayu3gp.videosof.us
papajahat.myhardman.com
asian.pornparks.com/terlampauvcd/skodeng
asianseks.blogspot.com
pejuanglelakimelayu.blogspot.com
skodengawek.blogspot.com (transferred to skodengkrewz.blogspot.com, also banned)stim-
video.blogspot.com,groups.yahoo.com/groupmalaysian_swinger_clubarkibsabul.wordpress.com
sabul2u.wordpress.com
www.sabul.wordpress.com
www.sabul2u.blogspot.com
www.myselfdotcom.blogspot.com
melayuseks.nudepal.com
www.melayuseks.tk
malaysia3gp.blogspot.com
3gp.penzpro.com
3gpmalaysia.blogspot.com
zarina-an-julie.blogspot.com
www.sabul-skodeng.blogspot.com
celebrityxpose.blogspot.com
ibu-bugil.blogspot.com
perempuan-melayu-bogel.blogspot.com
www.otakblue.com
e-3gp.blogspot.com
3gpplanet.blogspot.com
bestmelayuboleh.blogspot.com
videomelayuonline.ning.com
honeydigger.blogspot.com
bilikmandi.ning.com
syafeera.blogspot.com
syurga-islam.blogspot.com
www.3gpsyok.com
3gpmelayuboleh.com
katakz.blogspot.com
my3gpp.blogspot.com
skandalmelayu.blogspot.com


~ aiiyoo.. pasal die ni pon orang buat blog ke??

**so, dun u ever forever bukak web ni eh..heheheee..


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: cuppies seksi ::

gambo blurrr lak.. hentam saja..seksi tak??


'hepi belated besday puan aiza'
yang ke berapa erkk?? rahsia...
moga panjang umur, murah rezeki..
bila nak tambah anak lagi??

besday girl... ahakss..
sporting gilak puan ni..
kalau la aku jadi PA die, oohhh... heaven nya..


cuppies dioder oleh kak yus
dan dikongsi bayar bersama aku dan lynn..
hehheeee...

.

.

.

.

.

.

.

alahaiiii.. sayang nak makan.. tengok je laa..

** want to know her better?? klik sini

~puan aiza, sila blanje saya makan pizza.. saya da tolong promote blog!! hehehee..


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: Aku Ke? ::


tag tentang diri

berapakah umur anda?
25 tahun
.
anda berasal?
lahir di bukit mertajam, penang
membesar di batu kurau, taiping
.
berapa adik-beradik? anda yang ke? nyatakan berapa orang lelaki dan perempuan?
8 beradik - anak ke2 - 5 lelaki 3 perempuan
.
anda bersekolah di mana?
sek keb kg. perak
sek ren keb batu kurau
sek men keb dato' kamaruddin
sek men tek tunku abdul rahman putra, penang
.
bila terakhir anda memotong rambut?
last week..
.
syampoo yang anda guna sekarang?
macam2.. asal tak sesuai je tuka...
.
anda gemar menjahit? kalau tidak, nyatakan sebab?
tak suke.. takde bakat kot!! dan malas..
.
apakah kerja rumah yang paling malas nak buat?
iron baju..
.
bagi 5 perkara kenangan manis yang tak dapat dilupakan sampai bila²..
saat menjadi seorang isteri
oohhh.. dah jadi mak budak aku skang
konvo degree upm masa pegnen hadif
.

dijemput membe2 dsk polisas buat tag ni yea..
wawa
zulira
mom to be -nisa
nasaoji

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: Monday Blues ::


buat cuci mata di pagi isnin ini.
maklumlah, monday blues
wake up!! ceria² slalu... dan senyum sokmo..

lagi sekali gambo dicilok dari web lawakjenaka.com.


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: Hangat di Pasaran ::

Latest mouse pad

cilok gambo ni kat web ni... abis la pasni.. laki aku dok ngadap lappy je la gamaknya..


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: My Love Song ::


.: The Reason :.
by Hoobastank

I'm not a perfect person
There's many things I wish I didn't do
But I continue learning
I never meant to do those things to you
And so I have to say before I go
That I just want you to know

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
And the reason is you

I'm sorry that I hurt you
It's something I must live with everyday
And all the pain I put you through
I wish that I could take it all away
And be the one who catches all your tears
That's why I need you to hear

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
And the reason is you

And the reason is you
And the reason is you
And the reason is you

I'm not a perfect person
I never meant to do those things to you
And so I have to say before I go
That I just want you to know

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
And the reason is you

I've found a reason to show
A side of me you didn't know
A reason for all that I do
And the reason is you

.: nak tag orang ramai yg berkenaan. lagu korang mesti lagi jiwang.. kah..kah..

fantaghirolynn
rossrazif
fizanaman
jamnaz
mummyayra
dylarizadi
arin ya'acob
ayuajak
nasaoji
wawa PA brutal
shinnaz


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: Peraduan Bayi Ter'Q' & Fotogenik ::


hasilnya...
'gambo ni aku snap dr gambo ori pakai henpon- malas nak scan'


sabtu, beli barang dapo kat billion pkns bangi
nampak bunting contest baby gantung2 kat kedai gambo
peraduan baby ter'Q' dan fotogenik
apa lagi, terus zass...
aku pon taktau ape yg ter'Q' tu
kiut ke? cute ke?

kena beli barang baby rm20 ke atas kat billion
then, baru layak masok contest ni
pas isi borang, terus snap gambo kat kedai gambo
kena caj bayaran rm10 ye utk gambo tu..

so, mummy2 yang berminat nak join
leh serbu billion near u..


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: everyday low fares ::

MAS buat promo
sales period from 29 may- 7 june 2009
travel period from 29 june - 30 nov 2009


well, bulan 11 ni hadif cukop 1 taon
so, aku decided ngan hubby nak bawak hadif ke langkawi
tempat bulan madu kami
tempat buat hadif.. hahahaaaa..

tiket dah beli
RM 226 sajork utk kami sefamily
sgt puas hati!!


langkawi... here we come!! again....


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: salam ::

aku juz nak share forwarded emel yg aku dapat ni..
maybe ramai yang dah tau..
dan ramai yang amalkan
sama² la kita dapat manafaat dan barakah..
Sunnah Rasulallah s.a.w.
Antaranya tentang bab memberi salam.
Baginda memberi salam dgn lafaz "assalamualaikum"
dan menjawab salam dari para sahabat dgn salam yg penuh
"waalaikumussalam warahmatulallahhi wabarakatuh"

Beri salam - "assalamualaikum"
Jawab salam - "waalaikumussalam warahmatulallah hi wabarakatuh"

Apabila kita berkirim salam pada org lain,
hendaklah kita berkata "Kirim salam assalamualaikum pada ZIZAH ye"
Bukannya : "Kirim salam kat ZIZAH ye"

Dan bukannya "Kirim salam maut"
statement ini adalah berdosa, walaupun sekadar gurauan!
Semoga ada manfaat..

"Akum = Avde Kokhavim U Mazzalot"
Maksud singkatan "A'kum"
Janganlah kita gantikan perkataan "Assalamualaikum" dgn "A'kum"
dalam sms atau melalui tulisan.
Jika perkataan Assalamualaikum itu panjang,
maka hendaklah kita ganti dengan perkataan "As Salam"
iaitu sama makna dengan Assalamualaikum.
Sesama lah kita beritahu member yang selalu
sangat guna shortform A'kum dalam sms ataupun email.

Perkataan 'AKUM' adalah gelaran untuk orang² Yahudi
untuk orang-orang bukan yahudi
yang bermaksud 'BINATANG' dalam Bahasa Ibrani.

Ia singkatan daripada perkataan 'Avde Kokhavim U Mazzalot'
yang bermaksud 'HAMBA-HAMBA BINATANG DAN ORANG-ORANG SESAT'.

Mulai sekarang jika ada orang hantar shortform "A'kum",
kita ingatkan dia guna "As Salam"
kerana salam ialah dari perkataan Assalamualaikum.
Semoga ada manfaatnya.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥