:: Aku Bukan Sengaja Ponteng Keje ::

Align Centertajuk entry tak tahan kan??
mengundang kontroversi...heheheee...
maybe minggu ni aku tak masok opis..langsong
.
isnin dan selasa aku kursus kat parcel E
rabu dan khamis aku tak keje
esok, jumaat, aku tak sure g keje ke tak
tengok keadaan...
.
pengasuh hadif demam la pulak..
so, aku dok umah jaga hadif
tetiba petang smalam hadif demam
asik dok merengek je...risau aku.. asyik nak bedokong
takleh letak bawah.. lenguh kaki aku dok berdiri
pastu, tanak ayah die dokong lak tu
nak kat aku jer.. layan je laa...
anak sorang kan..
.
malam tadi, badan hadif panas sangat
hadif tanak tido.. dok merengek
aku dah gelabah..
pukul 2 pagi kitorang carik klinik around putrajaya
at last, yg bukak klinik kat presint 9
pas cek, suhu dalam 38.4c
.
petang ni, panas surut sikit
aku suh makteh hadif datang umah
tolong aku pe yang patut coz aku pon rasa cam nak demam
tekak dah sakit, dengan batuk lagi..
pas kelas tadi makteh hadif datang, bawak broadband skali
leh la cek blog kejab.. heheee.. sempat lagi
.
so, entry cameron ditangguh lagi..
taktau bile leh update..
sekian..


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: Must Buy ::

ONLY RM89.00
grab it now at ur nearest al ikhsan outlet!!




**sbenonye nak cite beli slipar baru... heheee...

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: Hari ini, Isnin dan Selasa ::

untuk makluman jer.. heheeee
.
.
hari ini aku adalah half day ye..
aku nak ke IOI Resort
memenuhi jemputan dari Puspanita SPRM (ex-opis)
ke Majlis Hi-Tea 'Sedetik Bersama Seribu Kenangan'
tak sabar nak jumpe kengkawan lama..
even dok satu putrajaya, tapi memang payah nak jumpa..
.
Isnin dan Selasa pulak,
aku ada kursus bimbingan haji kat Blok E2, Parcel E
aku nak g haji ke??
InsyaAllah, tapi tak tau bile...
hehehee... pegi coz nak tambah pengetahuan dan membe ajak pi ramai²
serta nak cukopkan 7 hari berkursus aku taon ni...
.
so, till then, aku rasa tak berupdate la blog aku ni ye..
broadband aku pon makteh hadif dah pinjam
banyak nak buat esaimen katanya
takpe la, die lebih memerlukan..aku paham student life camne...
.
so, tunggu aku update pasal cuti² CH nanti yea..
.
....Selamat Bercuti....

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: Malaysia Oh Tanah Air Ku ::

selamat pagi Jumaat u alls..
yeehhaa.. cuti weekend datang lagi..
tak sabar nak tunggu esok!!
sebab ape? aku n FIL nak cuti² mesia..
ke mana kali ni? meh aku kasi hint skit..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
flowers everywhere.......
masih tak tau??
more hints..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ok, dah tahu??
yes, we're going to Cameron Highland!!
teringin nak gi, tgk blog kengkawan ramai yang pegi CH
tapi skang kan musim ujan, so takot gak klu pegi dok lam bilik je
nak kua jenjalan, ujan la pulak..
tapi, doa² la tak hujan..
klu sempat, nak terjah semua pelusuk CH
hahahaaaa... giler tamak!!
.
so, tahon ni adalah tahon melawat Malaysia bagi family aku
InsyaAllah, klu takde pape aral melintang..
.
last 2 weeks dah pegi PD
esok, nak pegi CH
then, klu jadi, bulan 10 ni ada family day opisku kat Melaka
then, November, nak sambut 1st besday Hadif kat Langkawi
flight, hotel sume dah booked.. (giler awalkan?)
hehehee.. semangat lebih..
.
yang pasti, kat Malaysia ni byk tempat yg boleh kita lawati..
so, jom cuti-cuti Malaysia...

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Glory Beach PD

 .
.
cuti-cuti ini adalah secara free dan kebetulan....
.

glory beach resort, port dickson
.

cerita dah lama sbenanye..takde la lame sgt
kejadian minggu lepas
oleh sebab blog tak berupdate
aku letak la jugak entry ni.. heheee..
dalam pukul 8.30 malam, dapat call dari MIL
cakap ada bilik kosong kat glory
mak metua & adik ipar (maksu hadif) g jenjalan PD
act dorang nak bilik je, tapi bilik dah full la pulak
tinggal apartment 3 bilik
rembat je la, salah sniri kan tak book awal
apartment 3 bilik adalah mahal okey!!
weekend lak tu..


aku on je.. sebab free kan.. heheeee..
aku g nilai amik makteh hadif dulu
then baru gerak ke PD
sampai PD dalam kui 11.00 malam
hadif pon siap lentok baikk punya
tapi sampai bilik, hadif takleh tido la
maksu die ajak main² lak, dalam kui 1 camtu baru hadif dapat tido..
cian anak ibu kena buli ngan maksu..


so, layan gambo je la yea.. takde cite best pon..
cuma ralat skit takleh mandi laut kat tepi hotel
coz air laut yg sangat kotor...
dan orang sangat la ramai kat pool cam semut..
sekian..
.


.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: baru ::

yeah..
tuka template lagi!!
dah jadik ketagih dah asyik tukau template jaa..
janji sedap mata aku dan korang nak memandang!!
hepi weekend u all....

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: Dinner Diet Mr. K ::

start minggu ni patutnya Mr K start diet
tapi 1st day dah kantoi...
bleh plak die oder domino's pizza..
adooiiii.. klu camni bile nak kurus syg oii??
.
Mr. K oder set RM35
ada 2 bijik piza + garlic cheese onion rings
2 kali call baru dapat oder..
1st, ada mamat ni yg amik oder
dia mintak nama jalan
mr k cakap kuaters kitorang alamat memang xde nama jalan
mamat ni tak puas hati
die cakap nak kompemkan dulu alamat
nanti call balik
tunggu punya tunggu.. hampeh
tak call pon!!
.
then, 2nd call pompuan lak angkat
bagitau dah oder tadi
bagi address yang sama
takde plak die nak nama jalan
boleh je terima alamat tu..
hampeh je kan??
.
pizza smpai depan umah time aku tgh mandi
pas mandi pakai baju sume
ni je yang tinggal
mr k melantak tak ingat punya!!
diet kah ini??
huhh!!
oleh sebab mamat piza ni lambat 8 minit
dapat la kitorang baucer free regular pizza
ok la tu..
so, kesimpulannya..
aku pon tak sure series ke mr. k ni nak ber diet??

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: Acacia Park - Penemuan itu ::

rasa serba salah lak
semua tanya ape penemuan tu??
adehhh... rasa bersalah yg menggunung!!
sbenanye takde apa sangat pon... gempaq je lebih!! heheeee..
ammpuunnnnnn!!
apepon, kita round dulu satu umah ehh..
*
*
*
*
*
*
ni ruang tamu aku...agak luas jugak
jenuh gak nanti nak isi perabot..
.
ni plak stor bawah tangga
stor ni kecik je tapi kepanjangan die sepanjang tangga yee..
.

ni kat belakang umah...
kecik je, sekangkang kera
muat la nak jemur baju kat sini..
.

tangga ke tingkat atas..
jom naik!!!
*
*
*
*
*
*
*
*
tetiba lak sinki ni ada kat depan pintu bilik air...
bila nak pasang ni ooiiii???

nak tengok ape aku jumpe kat bilik besar aku??
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
jeng..jeng..jeng!!!
*
*
*
*
*
hampeh!!!
indon mana ni yang rasmi dulu umah aku nih!!
what the ?????
kalau umah still dalam pembinaan
boleh la aku terima ko dok tumpang tido
ni umah aku dah siap tau!!
dengan putung rokok penuh bilik...
memang hampagas betui!!
tapi seriyes wei.... bukak je pintu bilik
aku memang tekejut beruk
boleh plak depa berumahtangga kat sini...
cepat² aku ajak laki aku blah..
takot gak wei..
kot² depa ada lam umah..
dorang santau nye kami anak beranak..
bawak parang ke hape..naya je.
adik aku cakap, kat situ memang ade kes pecah umah
kes indon rogol student!!
memang b*** kan??
dah la pendatang... buat jenayah plak kat sni!!!


view depan umah
ada taman yang blom siap
dan ada sederet umah still in progress..
berhabuk la umah aku camni..
umah depan ni lagi besar dari umah aku
dan of coz lagi mahal..
.
taman mainan depan umah
tak siap lagi..
saja aku beli umah depan taman ni
senang anak nak main petang²...
dan ayahnye nak joging petang² kuruskan badan...(kononnye)...


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: Hutang ::

kepada kengkawan yg aku masih berhutang
tag & collect award
sorry yea..
tak sempat lagi nak langsaikan..
jangan jemu tag aku ye!!
*
*
*
*
*
*
award dari zati ( classmate DSK polisas)

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: Diet ::

......perbualan malam tadi......
(takde la ayat sebijik, aku tuka skit kasi sedap denga)
.
Mr. K : pasni, malam² takyah masak.. masak ari cuti je..
.
Mrs. K : nape??? (agak pelik dan blur² di situ.. laki aku klu balik keje mesti nak makan)
.
Mr. K : abang nak diet..
.
Mrs. K : hehehee.. diet?? ok, takyah masak... (dlm hati sonok giler..).. dah tu, ayam, ikan, sayur lam peti ais tu nak uat ape??
.
Mr. K : masak la..minggu ni abang blom start diet.. diet minggu depan..
.
Mrs. K : cisss...
.
:: laki ku nak diet.. tak dapek la nak asah bakat memasak camni..

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Acacia Park

.
.
kepada yang bertanya, aku beli umah kat acacia park Nilai (jadi org n9 lak aku ni). umah betui² depan uni. sains islam (usim) dan bersebelahan dgn stadium nilai. nak beli umah kat area selangor, rasa cam tak mampu.. umah 2 tingkat sume rege 200k..huhh..!!! 

nak beli umah kat kampong lak, (umah kat tepeng murah ooo..) nak tunggu pencen baru nak blik kg.. alamat lagi 30 taon bru leh duduk!! so, kat Nilai still lagi dapat 100k ++..itu pon skit lagi nak cecah 200k

skang aku dok kat putrajaya...aku mmg dah set time. klu dari umah nilai nak ke tempat keje, amik masa 30 minit. itu pon klu takde pape halangan kat jalanan.. huhuhu...

adik aku, makteh si hadif, still study kat usim. so, aku bajet 'kalau' aku tak dok situ, aku suh die n the gang je menyewa umah aku. atleast, terjaga jugak umah coz adik aku ada memantau kan..

so, ape pon keputusan, tunggu dan lihat saja..


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: Rumahku Hampir Siap ::

yeeehaaa...
last week sempat nengok progress umahku di acacia park
alhamdullillah...
aku rasa almost 98% siap
ada skit lagi kena touchup..
umah bakal jiran aku blogger femes mama aqilah dah dikunci
umah aku rasanya tak lama lagi kena kunci gak tu..
tunggu nak dapat cf kot..
ape² laaa.. asalkan siap seperti dijanjikan..
umahku syurgaku..
masih berkira² nak duduk or sewakan...
ermmm...
tangkap gambo jab sblm masok umah..
wajah ceria hadif masok umah...
hehehee...
sabar ye syg..
tak lama lagi leh la dok umah sendiri
nanti aku upload gambo dalam umah ek
ada la jumpa satu penemuan tak terduga dalam umah tu..
dalam master room lak tu
cepat² aku laki bini cabut kua...

tunggu!!!

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥