1 Malaysia

.
As salam....
.
salam jumaat to all..
wah... ari ni dah jumaat,
kejab je rasa
pejam celik, pejam celik
esok dah sabtu : paling best, cuti 3 hari lak tu..

ermm... otak ni ligat tgh pikir mana nak pegi cuti ni..

maybe p cari baju raya kot.. huhuhu..

tema blom tau, tapi dah terbeli baju melayu hadif kaler kuning!!

so, tema kuning la nampaknye... ahakss..
.
.
so, kepada semua
Selamat Bercuti dan Selamat Hari Merdeka
.

.
info :
Tema hari kemerdekaan ke 52 ialah 1 Malaysia
Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan.


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Kupon Ogawa

korang perasan tak iklan ogawa nuffnang kat blog korang??
dah tengok???
wow!!!! aku cam terjatuh hati nak beli digital termometer tu..
retail price rm38.. now rm20... lagi skali woww!!!
elok kan ade termometer ni.. nak-nak lagi musim H1N1 ni..
skang aku pakai termometer yang lekat kat dahi tu...

so, tunggu apa lagi!!
jom serbu ogawa..
print kupon tu banyak² ye..
color or black&white adalah diterima..
klu nak info lebih, klik le iklan tu kat mana² blog yg korang nampak..
or visit nuffnang website
heheheee..
selamat bershoping!!
gaji pon dah dapat kan!!
.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Hadif : hearing test & monthly check up

~ hadif : umor 59 hari ~
.

Alhamdulillah...
pas bebulan² menunggu, ari ni dapat gak hadif buat hearing test
dan setelah 2 kali failed dalam test ni
Alhamdullilah, pendengaran hadif disahkan ok
dan boleh mendengar dengan baik...
dan aku sebagai ibu pon sangat yakin yg hadif sihat
.

gambo hasil 'google'lan
lebih kurang camni la test tadi
.
act, b4 buat test ni, hadif diberi ubat tido
tapi ubat tido tu tak berkesan la...
mata tanak tido, asik nak main jer..
then, tepaksa la amik dos kedua..
dokong hadif sambil puk² skit baru la nak tido dgn jayanya...
.
pas selesai sume kat spital
gerak plak ke klinik putrajaya
hadif ada check up for 9 months...
just timbang berat jer
berat hadif turun la pulok ~8.4 kg
.
nurse pesan suh letak minyak 1 sudu teh dalam bubur hadif
tapi aku tak ingat la minyak ape die suh letak..
minyak masak ke minyak zaitun..?
adoooiii... masalah betui laa..
help..help.. tolong..tolong..
minyak ape eh???

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Ramadhan al-Mubarak 1430H/2009M

(kepada sahabat bloggersku, sudi la terima kad ku ini.. thanx)
.
.
.
Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan
"Ya Allah tolong abaikan puasa
umat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut :

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada)
* Tidak bermaafan terlebih dahulu antara suami isteri
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Maka Rasulullah pun mengatakan Amin sebanyak 3 kali.
Dapatkah kita
bayangkan, yang berdoa adalah Malaikat dan yang mengaminkan adalah

Rasullullah dan para sahabat dan dilakukan pada hari Jumaat.



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

~ Giler Kentang ~

.
.
.
as salam
haiii alls..
oleh sebab tade ape nak hupdet
so, aku decided nak join blogger's contest
aku akan update contest secara marathon ehh..
so, jangan jemu, jangan segan & jangan muntah terjah blog aku..
heheheheee..
.
.
.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Ustaz Asri Rabbani meninggal dunia

Al-Fatihah..
.
PETALING JAYA: Vokalis kumpulan nasyid Rabbani, Ustaz Mohd Asri Ibrahim, 42,
disahkan meninggal dunia kurang sejam yang lalu akibat
serangan jantung di Hospital Pantai, Bangsar.
Menurut rakannya, Azadan, jenazah arwah Asri akan dibawa ke
Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) selepas ini.
Dimaklumkan, arwah meninggal dunia selepas jatuh pengsan
semasa memberikan ucapan dalam sidang media program 'Syahadah'
di Angkasapuri, Radio Televisyen Malaysia (RTM) kira-kira pukul 10.30 pagi tadi.
Asri dilahirkan pada 3 Ogos 1969 di Klang, Selangor.
.
(dipetik dari mstar.com.my)
.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Pelik tapi benar

credit to selangor2u.com
.
.
Bayi lelaki ini dilahirkan dengan 2 kemaluan
tetapi peliknya satu lagi berada di atas belakang.
Doktor telah membuat pembedahan kepada bayi ini
dan mengambil masa kira-kira 3 jam.
Kejadian ini berlaku di China.


** cite ni tak detail la...pendek, cenonet je enty die..
tak puas aku baca. byk lagi nak tau pasal baby ni..
kemaluan die kena buang ke?

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

from CH wif lurve


.
.
1st, gelak dulu..hahahaha..
ye..ye..saya tau..
cita dah berabad baru nak update...
tapi tak kira lah..nak crite jugak..
.
last 2 weeks kot aku pegi CH
pegi 2 kete je, kami 3 beranak, abang aku, mak metua n adik ipar..
cenonet je pegi.. tapi cam meriahh..;b
pegi reramai tapi buat serabut kepala, baik tak payah.. hehehee..
.
aku gerak dari umah pon dah tengahari
sampai CH dalam kui 4 petang. giler lambat kan?
tapi mak metua n adik ipar aku lagi lambat sampai
kui 5.30 pm baru dorang sampai kat apartment yg kami sewa tu
kami p asing² coz MIL aku nak pegi kenduri dulu
ape² la.. asalkan selamat sampai...
.
then, dalam kui 6 pm baru g destinasi pertama
cam diari la aku karang cite ni...
dah nama pon sabtu, wajib la pegi pasa malam CH kan
orang cakap, klu nak barang murah, beli kat pasa malam CH
dan buktinya, aku dah cite kan flip flap harga RM6 tu.. hehheee..
.
tak byk tempat pon pegi..
dah nama pon sampai lewat kan..
tak mau cakap byk.. layan gambo je la ek..
layan.......zasssssss.........
.
.
~ ~~~~~ pasar malam CH ~~~~~~




.
.
~ sampai tetido dak ni.. time ni mmg sejuk gilerss... ~.
~ dah bangun pon hensem ibu.. meh posing dulu ~
.
~uuwaaa... tu nenek awak laa.. nangis uat pe? ~
..
~~~~~~ Kedai jual Kaktus & Bunga~~~~~~
.
~syurga kaktus ~
.
~ flowers ~.
~small hepy family ~
.
~~~~~~ Kea Farm ~~~~~~
.

.
~~~~~~ Ladang Teh Cameron Valley ~~~~~~


.
Kesimpulan : CH bukan type aku laa.. jiwa aku more to pulau, pantai..ombak.. angin..

 

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

nak buang ke tak??

berkurun aku simpan bunga ni..
since october last year, masa aku konvo
dah berhabuk, besawang & layu dah pon..
.
bukan tak nak buang, sayang wooo..
tu 1st time hubby bagi bunge
time becintan cintun dulu hampeh, mana ade nak kasi
.
tapi rasa cam dah patut buang la bunga tu...
aku buang bunga je la.. bear aku simpan...
tapi cam sayang
cam nak buang coz nampak semak je..
tapi sayang...
adooiiiiiiii...
helpp!!! .
.
.
.
.
.
.
.


memori...


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

ermmm... ape erk???

oohhh... jangan terpedaya ngan gambo
itu hanyalah perhiasan entry ini...
.
aku tengah kebosanan ni..
dah petang² camni,
kepala mula la ligat pikir nak masak pe petang ni
nak kasi terangkat itu hubbyku yang tak jadi berdiet..
hampeh jer.. ari tu bukan main semangat nak diet
adoooyaiiii... takpe la,
bulan posa ni kan boleh buat ibadat sambil kuruskan badan...
InsyaAllah...
kepada semua, selamat pulang dan selamat memasak la yee..
.
.
**kepada lynn, selamat melipat baju la ye.. ngeh..ngeh..


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Aiskrim Toyyibah

aiskrim toyyibah radix ni sangat sedap!!
klu ada sape was² nak makan aiskrim brand lain
boleh la cuba aiskrim ni
dijamin HALAL!!
ada banyak perasa kalau nak
ada kopi, vanilla, jagung, etc
cubalah, anda pasti tak menyesal!!
harganya aku tak ingat lak bape
tapi hubby aku ahli dapat dlm rm8 rasanya...
aku pon tak ingat daa..
cuba try test tengok!!

yummy...liousssss.......



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: flip flap murah ::

1 for rm6
2 for rm10
murah kan klu nak compare ngan rege kat sini??
.
masa gi jenjalan kat pasa malam cameron, tejumpa lak flip flap murah ni...
aku rasa memang murah laa..korang rasa???
klu beli 2, leh jatuh harga ke rm5..kat sini aku rasa harga still rm10..
pepon, best soping kat CH.... tapi nak tunggu pegi lagi rasanya bejanggut kut..
tak tahan la pejalanan nak naik ke atas..

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: updated ::

ari ni dah masok opis....
jom kerja!!!

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥