berpinau bijik mata!

.
2 ari turut² aku g survey/beli lampu kipas utk umah
isnin ke nilai 3, selasa ke puchong...
baru tau memang penat nak masok umah baru
banyak benda kena pikir
banyak benda kena buat dan
banyak pulus kena kuar
.
isnin aku smpai kat nilai 3 dalam kui 8.40 malam
time tu banyak kedai dah tutup
nasib la ada 1 kedai lampu bukak
so, singgah situ je la..
harga ok, boleh tahan...boleh mintak kurang..
banyak yg aku bekenan tapi juz amik lampu utk tangga, dapo & car porch
then, terus gerak ke acacia anta lampu kat kontraktor
time tu kontraktor tengah uat wiring & plaster ceiling..
tapi kontraktor cakap lampu yg kami beli utk dapo tu tak sesuai...
so, kene la pulangkan balik... adoii..
.
selasa, pas blik keje gerak ke puchong
tujuan utama cari lampu jugak
omak aiii..byk giler lampu kat kedai tu
hubby cakap lampu kat puchong murah seposen dua je dari nilai...huhuhu
ada lampu murah kat sini, mahal kat nilai
lampu murah kat nilai, mahal la pulak kat puchong...
kat puchong kami beli lampu dapo je
aku jadi tak pandai pilih la bila lampu banyak² ni
serabut kepala aku tengok.. hubby pon same.. blurr...
.
hubby minat lampu ni..nak gantung kat ruang tamu
.
ingat nak beli kipas berlampu ni utk dining hall
warranty 10 tahon
.
lampu ni untuk car porch
.
tak ke pening lalat sekejab tgk lampu banyak camni??


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

pejam mata pon boleh buat.....

.
malam semalam buat puding jagung...
prepare awal², kot² la ada orang datang beraya kat umah
at least, ada benda nak dihidang selain kuih raya...huhu
senang dan simple je nak buat tapi sodapp!!
hubby puji, terangkat skit..ahakss...
makan sejuk² lagi best!! melerzz...

.
.

time ni puding panas lagi..
.
~ bahan-bahan ~

1 cawan tepung castard
1 cawan jagung manis
3/4 cawan gula
3 cawan air
1 tin susu cair

..............................

  1. Campurkan tepung kastad, gula, jagung, susu dan air.
  2. kacau hingga pekat dan berkilat di atas api yang sederhana hingga sebati.
  3. Angkat dan sejukkan di dalam loyang atau acuan. simple jer..


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

...my febereto...

.
as salam...
hai all...
camne ngan raya korang?
masih dalam mood raya??
wahh..minggu ni mesti full dgn. open house
best..best... makan..makan...
.
nak cite skit pasal makanan feberet aku di pagi raya
wajib makan benda ni dulu...
makanan lain tak makan pon takpe..hehehee..

.
.
.
.
.
.
.
.
.

.: lemang tepung :.
memang sedap gilak!!


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

sila pasang speaker kuat-kuat!!

.
yeah..
dah berkumandang lagu raya kat bog aku..
semangat raya katakan...
.
.
again,
SELAMAT HARI RAYA....


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

gantung blog..

.
aku rasa start esok ramai dah yang cuti raya
pakat blik kampong masing²... sonoknye...
aku jugak yang keje sampai jumaat
bosannye... orang makin lama makin sikit kat opis ni...
mesti buhsan gilak...
.
taon ni turn raya umah hubby
beraya di kolumpo la aku nampaknya..sedih...sob..sob..
tapi takpe la, toleransi tu kan penting...
tak kisah la raya kat mana, as long masih bersama keluarga kecikku ini...
.
so, sempena bulan syawal yang bakal menjelang,
aku dan keluarga menyusun 10 jari pohon ampun dan maaf
untuk pengunjung blog dan kawan²
mintak halal semuanya yea...
bergembiralah di pagi syawal dengan keluarga tersayang....
.
so, aku nak umum blog aku akan digantung smpai minggu depan..
hehehe... nak raya sakan!!
act, kampong aku kat perak nun tak dapat coverage berukband laa..
dilindungi bukit-bukau gunung-ganang...
nak call henpon pon susah...hehehe...
so, tak dapek la nak hupdate...
.
bile dah blik sini aku hupdet ye...
.
Selamat Hari Raya Aidil Fitri
Maaf Zahir dan Batin

.


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

hadiah raya

.
semalam bebuka di luar
hubby n i teringin makan western food
so, gerak ke kajang, makan kat kedai d'muar..
ok la...puas hati dapat makan....
hehehe....
.
then gerak ke metro kajang
masok parkson, cari baju n kasut raya hadif
baju raya hadif dah ada 5 pasang, ok la tu...
.
lalu depan poh kong, hubby ajak masok
hubby cakap : pilih la nak yang mana?
aku cam blur²... betul ke ni?
well, aku ni bukan penggemar emas ye..
barang kemas yang ade sume nye dapat masa merisik, tunang n nikah
nak beli sendiri, ermm.. berjanggut laa..
seru nak melaram mas belom sampai...
hubby cakap emas ni leh wat aset
yeah, itu betul !!!!
.
aku juz beli loket je.. coz loket yg aku pakai skang mak metua i punye
hehehee... MIL kasi pinjam coz dia tgk aku nye rantai takde loket..
segan la pulak nak pakai lelama even MIL i tak kesah kan...
takpe la, dapat loket baru..
gambo dah snap tapi ada kat lappy umah..hehehe..
harga emas kat pohkong RM127/gram
kat kedai emas sebelah pohkong jual RM125...
ermm...mahal jugak mas pohkong ni..
.
so, rasanya sume barang utk raya dah siap
cuma baju melayu hubby je takde lagi..
ermm.. nak pakai baju lama la tu!!
.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Iftar DSK

.
date : 12 sept. 09'
time : 7 - 9 pm
venue : villageview, bangi..
.
.
.
wahhh.. sangat seronok jumpe kawan² lama...
act, ni kira gath utk dak DSK polisas batch 02/04'
ada yg jumpe last masa konvo 2004 pon ade..
thanx to wawa organized majlis ni..
klu takde orang nak incharge, alamat takde la nak jumpe kengkawan...
.
so far, seronok jumpe kengkawan
tapi tak seronok dgn service restoran
maybe ramai pelanggan
so, dorang tak dapat nak puaskan ati kami..
.
pepon, love u gals..
u roxx bebeh...
.
gambo adalah ehsan dari wawa.... thanx wa!!
.
.
...kami...
.
amik kau... klu boleh ngan pinggan² dorang nak makan...

.i luv sate...
.
incik hadif tengah tunggu order makan..kuikuikui..
gigi pon takde, nak makan pe cik oii??
.amboii sonoknye incik hadif...
.

Note : Friends come and go but best friends stay forever...


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

ok la la la la...

.
PUTRAJAYA: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, hari ini mengumumkan pemberian bantuan khas kewangan RM500 untuk penjawat awam kumpulan sokongan, separuh dibayar sebelum Aidilfitri dan bakinya pada Disember. - Bernama


* alhamdulillah... rezeki bulan Ramadhan.. sape nak bagi kan?
.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

angin kus²

.
aku agak geram ngan kedai perabot satu ni...
janji tiga hari nak anta
tapi skang dah tiga minggu... hampeh jer...
memang la aku beli rak buku je
tapi jangan la buat customer camni
tiap² ari mr. k call, ade je alasan
1st alasan masa sminggu tak anta coz terlupa nak order kat HQ
then, stok takde, kena tunggu lagi
bila dah ada stok, driver pulak takde...driver tak angkat tepon la..
byk je alasan..bengang jer...
aku nak raya tau, nak kemas umah
rak tu nak pakai susun buku!!
.
pas ni sori naik lori la aku nak g kedai ko lagi..
blacklist sama valencia!!
.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

deco pak eric

.
as salam
maap la ye.. 2-3 menjak ni cite pasal umah jer..hehehe..
jangan jemu ye..
.
smalam mr. k dah kasi green light nak dok umah nilai
tapi aku takde excited sangat coz mr. k ni kejab on kejab off
bila² masa leh tuka pikiran...
.
malam tadi pegi warta cari baju raya aku
tema taon ni kuning ye..
at last, jumpa jugak yg bekenan walaupun tak berapa nak rela..huhuhu...
yang bekenan kat hati ni asik tade size je.. bencik!!
.
then lalu depan kedai majalah, mr. k ambik buku ni...
biar betui org tua ni? kompem la ni jadik pindah..
dah semangat nampak nye..
smalam smpai kui 2 pagi mr. k dok belek telek buku tu..
haii... ape² la asalkan abang bahagia...
.
.
deco bersama pak ericpsstt: klu pak eric datang deco umah aku kan bestt........dengan percuma...
mimpi la ko!!
hehehe...
.


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

kunci

.
Alhamdulillah... kunci umah dah dapat...
ingat leh togede² amik kunci ngan mama aqilah
teringin nak jumpe bakal jiran
tapi my hubby dah tak sabau nak gi amik
ari jumaat pas setel sume ngan developer terus pi amik kunci..
.
sabtu dan ahad adalah my super duper bizi day
ulang alik putrajaya - nilai
setel kan hal umah..
check condition rumah, buat list mana yang perlu direpair
ade bilik yang kena cat balik, kat dapor lak syiling berlubang
wayar berselirat, kat luar umah ade crack skit
sume kena buat report...
.
tinted tingkap umah dah booked... amik kaler brown..
harga dalam rm700 utk satu rumah.. ok la tu..
grill pon dah tempah.. tempah kat jiran sekampong gak
pakcik tu bukak bisnes grill kat nilai
buat grill biase² jer.. takdenye wrought Iron.. bajet tak cukop maa..
at least, bajet tuk wrought iron grill tu leh bawak utk beli lampu kipas sume...
adooiiiiii... terbang lagi duit ku.. eh silap, duit hubbyku
.
developer cakap dalam masa 2 bulan lagi baru air masok...
lambat lagi la leh masok umah..lama lagi tu...
dan masalah paling besar bila
aku ngan hubby still lagi tak buat keputusan
nak duduk atau tidak kat umah tu...
semangat memang dah semangat
nak hias deco macam²
tapi tu lah... ermmm... ekonomoney tak mengizinkan
klu sewakan ade gak duit skit.. huhuhu..
takpe, ade masa lagi.. think..think..think...
.
dalam 2 hari jugak pas setel hal umah p cari baju raya
dari nilai square ke nilai 3 smpai ke tesco semenyih
still tak jumpa yang bekenan di hati... hukhuk..
memilih sungguh.. dah ade bekenan tapi tak muat!!
dah gemuk ker aku nih?? adooiii...
tu masalah bile beli baju readymade nih...
takpe, de byk masa lagi nak pilih..sedapkan ati sendiri...
.
ok sekian berita cuti² 2 hari ku... hehee..
.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

tak sabar...

.
.
.

pssstttt :

dapat surat dr developer
surat amik kunci umah...
yahoooo!!!!!!!

.
.
.


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥