Hari-hari mau. Tak boleh TIDAK!


Rasanya ramai anak korang layan Upin Ipin kan? huhuhu...
memang kuat betul pengaruh cite ni kat budak².
hadif pon tak terkecuali daa... 

tiap² malam request nak tengok upin ipin sbelum tido.
selagi tak dapat, selagi tu la die ngaruk.. huhuhu...


eceli, lam lappy saya ada episod yang upin ipin puasa-raya jer...
yang tu la die ulang² tiap hari. benda yang sama.
tapi tak penah jemu... herm....
tapi bagus tau episod puasa ni. banyak contoh yang baik.
banyak yang hadif boleh belajar.
contoh nya part baca doa sbelum makan. huhuhu...

aktiviti sebelum tido. layan susu sambil tengok upin ipin.

ikut suke die je nak tendang lappy ibu.

suka ati la nak. asal senyap. tak kacau ibu. huhuhu..


so, anak korang pulak buat ape sbelum tido?
ada yang jadi story teller kat anak² ker?

11 comments:

Farra Dhelina said...

ye lahhhhh..setiap masa dok suh cite kisah monyet makan cili..adeiiiii....

BIONIC WOMEN said...

Dhiya pun suka upin ipin. baca doa makan pun macam upin ipin siap angguk2 pala..hahaha
melodi memang sebijik cam citer tuh

reitak said...

hahaha yup mmg gitu gak la si Asrul. skang ni dah ada option Barnyard, Ice Age 3 and Chipmunks. sampai la DVD Upin Ipin tu dah calar!

Pn. Zana said...

sy x de lappy. tp ader handphone yg ada video upin ipin ni. haha. mmg tetiap mlm nak tengok pin2..hahaha. tengok dh la lewat skarg .

@e_da said...

sebelum tido kena maian2 geletek2 ngan dia dulu.. dia dah penat ketawa2.. bagi susu.. abis susu.. zass terus pejam.. tepuk2 sikit jekk.. hadif sama ngan mika .. suka sgt upin ipin ni sanggup berjaga tgk ni.. huhu

LyNn HaMzAh said...

qistina pun macam tu juga...cuma x tgk kat lappy sebab dalam bilik memang ada tv...

.:mama dhia:. said...

salam..
dhia pun same gak..
padehal cite yg same..
x pernah jemu..

LiErOSe~QiEmi said...

anak aku sebelum tido?? takde story teller meller nye.. melainkan melekat kat badan aku, menyusu.. huhuhu bile ntah nak stop

blossom said...

haziq pun samer..upin ipin pun febret dia...paling dia suker drama qaleesya..haihhh...berulang2 dia tgkk....

eima said...

sebijik cam fahim ..kadang tu sampai kul 12 tgh mlm die dok layan DVD skrg nih biasa la ...you tube la ...

dah jemu you tube die kejut suruh tukar DVD ape die nk tgk...
kadang tuh dah kul 2-3 pg br aku ttp lappy tuh....

♥ EeiNz ♥ said...

sarah pun cmtu, tgk upin ipin / spongebob sblm tido. tp shah upload lam hp trus. tgn kanan susu, tgn kiri hp. heee

sudahnye sok pg hp bateri kong ;p