biar pun agak hodoh dan menyusahkan TAPI

demi keselamatan anak, ku turutkan jua.....


pagar kat tangga ni baru je pasang semalam.... dah lama tempah ni, dekat 2 bulan baru siap... hampeh... tempah skali ngan grill dapor blakang.... gila punya lama dorang ni buat keje... byk je alasan kasi, pekerja indon die kena tangkap la... apa laa... geram jer... yang si hadif ni plak makin lama makin rajin naik turun tangga ni... dan dah 3/4 kali tergolek jatuh... huh!! serammm mak!!

memang nampak tak cantik la bila ada 'penjara' ni kat sini... masok umah je terus nampak pagar!.. huhuhu... dah la dorang cat tak kemas... then, memang menyusahkan saya nak mengangkang naik atas dan turun bawah... kat atas pon ada pagar camni gak... tambah lagi kita nak angkat kain or barang naik atas kan... kena la kangkang luas skit... klu tidak lagi tinggi pagar ni, tapi saya mintak dorang potong pendek skit....

tapi takpe la, yang penting skang hadif tak boleh dah naik turun tangga suka hati die... pagar ni pon leh bukak klu taknak pakai nanti... tunggu hadif dah besau dan pandai balance skit naik tangga, saya bukak la simpan lam stor... nanti klu ada rezeki terkeluar 'adik' hadif, saya pasang balik pagar ni... ahakss...

9 comments:

[-suziey-] said...

xpe..keselamatan lbh penting..giler lama nk siap tu.

Elyn said...

ahaks hodoh apa plak tu. cantik la dari kene pakai papan lapis cam org dulu heheheheh. bape die charge tuk pagar ni K??

MRS. K said...

suziey ~ yep, keselamatan anak lagi penting... mmg lama giler.. bebulu je nak tunggu dorang buat..

elyn ~ ahakss... papan lapis? skali daku libas dah patah! hahaha... klu pagar je, tak tau la.. i tempah skali grill dapo yg baru diextend... eceh...

bukhairiah said...

lor knp xbeli je y siap? br rm100-150...xpayah kangkang luas2 ;0...tarik ke atas dgn daya ktahanan y bganda...

|| NaFiRaa || said...

eh.. ok ape??? selamat pon selamat... x de lah kita asik duk risau si anak panjat tangga jek..

hatiberbunga said...

eh.. ok la tu. janji adif slamat, kan?

Dee said...

cantik gak tu..xpe demi keselamatan anak2..

ratna said...

biar buruk MRS. K.. asal anak kita selamat.. mcm saya, saya cuma pasang grill kat tingkat atas jer sbb takut anak terlajak ke tangga.. mmg leceh la sbb bila nak turun kena bukak grill..pastu tutup balik...tp drpd budak terjatuh baik gitu kan..

Deelira @ Deeliraz said...

kay..baru smlm suami zue siap pasang kat rumah kitaorg jugak.