Cuti bersalin 6 bulan...


sape yang tak nak cuti bersalin bergaji penuh 6 bulan kan??? huhuhu...
sape yang rasa nak, sila pindah ke Australia skang... hahahaha....


okey, this is my fren, Mona...membe skolah teknik kat penang dulu.. baru je lahirkan her 1st baby boy, Amir Ahmad Longwood... comelkan baby Amir?

Mona kawin dengan warga Australia yer... so, skang die menetap kat sana la... slalu gak chatting ngan die, tanya khabar...ada gak kongsi cara berpantang... Mona cakap cuti bersalin kat Ostolia 6 bulan utk permanent staff... best kan? tapi mona tak dapat la 6 bulan tu, die bukan permanent.... skang tengah berpantang tapi still kena sambung kerja kat rumah... sian Mona... takpe la dear, moga ada rezeki you pas ni dapat permanent yer... wish u all the best!

p/s : kata orang, hujan emas di negara orang, hujan batu di negara sendiri, baik lagi negara sendiri... tapi kalau jodoh dan rezeki kita telah tertulis di negara orang, nak buat cammana kan? yang penting, kita cari rezeki halal dan bahgia di samping orang tersayang...

bila la leh jejak kaki ke ostolia ni??



10 comments:

Dee said...

wah..ni kalo gi ostolia leh dok umah member je ni..jimat..hehehe..my fren pun kawen ngan org UK..cute bb dorangkan..yelah..mixed..

Ena said...

ena setuju dengan pepatah tu.. :)

mamaaerish : said...

wahhhhh.. asyikkkk

jom kiter kompol wit... gi jenjalan sana... dh lama teringin... hu3

Misbehave said...

InsyAllah, satu ari nanti sampai la korang ke sana :)

bestnye cuti 6 bulan.cuti sampai anak leh start solid food tu.haha.

mummysyafie said...

k, mona ni cantik la..manis je mukanya. macam muka pelakon lisa surihani pun ada gak

~farahsyeefa~ said...

waa.....syokknye cuti 6 bulan!
bila mesia nak ikut nih? hihi.

SyaNa said...

comel la mona ni..anak dia konpem2 comel mix kan..

hatiberbunga said...

sangat lah nak cuti bersalin 6 bulan. heaven!

Elyn said...

wow cenggini kene duk ostolia kalo nak cuti 6 bln!!!

~aSHa~ said...

bestnye..katanye kat kelantan cuti 3 bulan kan?