jom ke dapur ibu hadif


awas! ini bukan entry masak-memasak! ahakss...

saje nak show off set pinggan-mangkuk yang dibeli masa p langkawi ari tu tapi tak penah pakai lagi... meh la datang umah.. nanti saya hidangkan dengan set baru ni ehh... mampu beli OPAL jerk... sob..sob..sob... nak gak rembat corelle ke, vision ke, pyrex ker... vantage? mau nye dekat rm1000! tapi oleh sebab den ni malas skit bab ke dapur, beli je la opal ni... at least ade gak set pinggan-mangkuk.... kat umah skang ni dok guna pinggan dapat hadiah kawin jerk... uhuk!


ni la set nye.. tak penah pakai..so tangkap gambo kotak je laa...



skang tengah bertungkus-lumus nak dapatkan periuk italy nih... brand bialetti... kena kumpul stamp jumlah tertentu, leh dapat beli periuk dengan harga berapa ringgit jer... skang dah kumpul dalam 110 stamps.. so, kena tambah lagi 20 keping nak dapatkan periuk besau skit.... setiap belian RM20 = 1 stamps. so skang dah ada 110 stamps.. korang kira la dah bape banyak dah saya melabur kat giant ni...huh!!


p/s : sape nak kasi saya stamp, dialu-alukan...ahakss...


5 comments:

naurah makwa said...

kita punya set pinggan mangkuk yg bli kat langkawi tu pun dok tersimpan lagi dalam lemari..tunggu tetamu mai umah baru nak kuarkan

MRS. K said...

naurah ~ tu la, sayang nak kua kan dari kotak.. pakai la dulu apa yang ada...

Dee said...

nak stamp? dee ada byk..nti dee cari mana letak..dee jarang shopping kt giant..tu malas nk kumpul..

set opal pun dee xpenah beli..dee pakai je reta peninggalan arwah mak..

nsazwa said...

salam..
kat opis nani pun ramai yang mintak setem giant ni...yang rasa ada cikit tu..sedekahkan jela kat kawan yang dah byk...kikiki...

bukhairiah said...

stamp pad kt opis nk? hehehehe