Kopitiam ~ campur arak dalam masakan

ini adalah logo halal JAKIM yang sebenarnya... jangan tertipu dengan logo lain yer...


baru 2 hari lepas saya ada buat entry pasal Old Town White Coffee tak halal kan? hari ni dalam paper kosmo ada bagitau pasal sesetengah kopitiam takde sijil halal jakim dan ada yang campurkan arak dalam masakan.. Nauzubillah.... tapi paper takde pulak sebut kopitiam mana plak.. patut dorang bagitau la... senang kita tak tertipu...apa pon, hati-hati kalau ada keinginan nak makan kat kopitiam ni yer... banyak lagi kedai makan orang Melayu Islam kat Malaysia ni...

nak baca? Klik SINI


7 comments:

Ena said...

Ngerinye dengar kan!.. yer la dok makan sedap2 sampai kenyang.. sekali x halal.. nasib baik la ena nie bukan selalu nak makan kat situ..

|| NaFiRaa || said...

mmg kena hati2 memilih makanan skrg nih!! byk yang x bape nak halal dr yang halal!!!

mamaaerish : said...

adoi... shhnyer nk mkn luar skrg kan... hmmmm

[-suziey-] said...

hmm berhati2 la dgn kopitiam ni..baik makn kt gerai pakcik berkopiah je..ekeke;P

Kniedaz said...

nasib baik saya bukan peminat kopitiam..huhu

Muhamad Elyas Harun said...

Old Town penah kena serbu engan JAKIm sebab ayam yang disembelih meragukan. Begitu juga dengan mee yang dimasak yang diimport dari negara luar yang meragukan. Ade masuk 960 TV3. Cube cari kat youtube. tapi dewang tak bagitau la kopitiam ape.

Aleyn said...

Seb baik saya tak pernah makan kat tempat2 cenggitu...saya gi restaurant melayu jer....abih citer...

Anyway, nice info...