OLD TOWN WHITE COFFEE ~ halal ker?

saya ada dapat emel dan banyak jugak blog tulis pasal isu halal haram old town white coffee ni...ada sesetengah menu dia adalah haram dimakan... kalau haram, kenapa pihak berwajib tak amik tindakan?? kat nilai ada baru bukak OTWC ni kat depan giant... ramai jugak orang Islam kite makan kat situ... so, saya nak tanya pendapat u all pulak, kot u all tau lebih details... TQ

image from mr. google



8 comments:

ratna said...

dulu pernah la jugak mkn kat sini masa memula diperkenalkan..tp lama2 mcm boring aaahhh.. langsung tak mkn lepas tu.

ZIANA ♥ FARREL said...

dulu time duk genting mmg selalu lepak sini sbb wifi free, tp bile dh balik kluang trus setia ngan Kluang Railway Coffee.pnah dgr gak pasal xhalal dan mmg xpnah lepak since tau..

hatiberbunga said...

ermm.. ann ada penah tulis entry pasal OTWC ni suatu waktu dulu..

byk pendapat sbnrnya pasal menda alah ni.. tp teori ann, klau timbul rasa ragu2, so, better jgn buat @ amik @ makan sstu itu. byk lg pilihan lain. senang citer.

[-suziey-] said...

kt mmg tau dh..skang ni mmg x g la..was2..

mamaaerish : said...

hmmmmm... camno nk tau yer?...

|| NaFiRaa || said...

ai pon x pasti~ ade jugak dapat email tuh!!

chugie said...

emm x pasti juga.. tp bila tengok pasl OTWC ni, owner die memang sahih cino.. emm de gak dpt email mengatakan paste utk meal noddle die dr sumber tak halal ek??

emm kene dapatkan kepastian dr pihak yg sepatutnye ni kn?

Rozy said...

ritu dapat e-mail kata dia memang dapat cert halal dan memang dipaparkan (saya kompemkan masa dulu2 makan kat situ)..tp rupa2nya cert halal tu bukan tuk semua menu dia...certain ja... nampak sangat cuba mengelirukan... memang ku xjejak dah..