besday boy pertama kali masuk zoo!!

.
sabtu lepas balik kampong, takde celebration besday ape pon utk Mr. K... biasa² jer takat makan kfc & jalan² dalam zoo! 1st time besday boy masok zoo tepeng! huhuh! itinarary memang banyak lam list! konon pas pi zoo, nak pi taman tasik naik bot ker, naik angsa tu ke.. then nak menyinggah ke kuala sepetang makan mee udang banjir tu! tapi Allah maha berkuasa, diturunkan pulak hujan rahmat yang agak lebat! so, cancel semua plan! masok zoo je la... itu pon, sampai je kami kat zoo, ujan terus turun!

bergambo dulu depan zoo! time ni ujan dah rintik²... Mr. K tengah beratur beli tiket!


welcome to the zoo ~ maksu & hadif


see hujan turun! lam gambo tak nampak lebat plak, tapi memang sangat lebat!!!


oleh sebab hujan, pengurusan zoo bawak kami naik train pusing zoo! tak silap saya, kalau hari biasa naik train ni kena bayar!


besday boy excited naik train jalan² pusing zoo


harga tiket dewasa ~ RM12.oo
kanak-kanak ~ RM8.00


tak sempat nak tangkap gambo haiwan² ni banyak-banyak! asal nak snap je, train dah gerak! huhuhu... banyak gambo blur je laa....


dah nak balik dah... so far, tak luas pemandangan la naik train ni... skejab sangat dan kena tempias hujan! basah la jugak! pas hujan benti tu, dah malas nak round, for sure banyak area yang becak kan! so, lain kali je la bawak hadif datang tengok haiwan² ni! zoo negara kan ada! terjah sana la pulak! lain kali! huhuhu.....


sekian pengembaraan penuh rintangan besday boy ke Zoo Taiping!!!


9 comments:

Ena said...

bestnyer.. dah lamer x p zoo.. hu3x..

Siti said...

zoo taiping best yer..siti dgr night zoo dia best gak...huhu

Kniedaz said...

zoo taiping skang dh tak besh la..huhu..binatang pun xbyk..

~aSHa~ said...

best kan bawak budak pg zoo..mereka tu teruja je tgk..kita pun jadi teruja dgn perangai mereka...time tu la kita jadi cekgu kan...

mama adalah cekgu pertama kepada anaknye sendiri..tul idak?

Miss Q said...

huiyooo.. baju superman!!

"Ku ingin terbang! Tinggi di awan!Bersama bintang bersamaa bulan!"

MRS. K said...

ena ~ kite pon dah lama tak pegi.. 7 taon dah kot!

kniedaz ~ ye la.... bau busuk je lebih! hahaha..

siti ~ saya penah masok night safari malam2 tu.. biasa2 jer..tak nampak sangat binatang nye..

asha ~ yep! kite la cikgu yang baik utk anak kita!

Elyn said...

besar ek zoo tepeng ni??

Dee said...

zoo taiping best kan..

MRS. K said...

elyn ~ takde la besau sangat... biasa je la.. tapi klu bejalan penat la jugak!

dee ~ budak2 best la kot! huhu