chandelier hitam yang menawan!!!


masuk bulan ni, dah dekat 4 bulan saya pindah umah baru... tapi deco dalaman still tak siap lagi! orang cakap, ukur baju di badan sendiri or dengan kata lain, pelan-pelan kayuh! tak kemana rumah tu, dah jadi milik sendiri kan! bila² ada duit, tambah la ape-ape yang patut!

hari selasa lepas, hubby cakap nak belikan saya henpon baru.... tapi saya cakap, better abang belikan saya lampu chandelier untuk ruang tamu tu... gelap la lampu tak cukup, nak harap downlight 4 ketul tu, nak carik kutu pon tak lepas! oppss.... huhuhu....


nampak tu wayar dok terjuntai ja tunggu masa bila la tuan rumah nak pasang lampu lip-lap-lip-lap!


so, lepas balik kerja selasa lepas, kami terus ke nilai 3... hajat hati nak usha lampu chandelier biar bersinar skit rumah ku! berkenan sangat ngan lampu chandelier hitam kat kedai tu... cantik! tapi harga bapak mahal coz orang kedai tu cakap kristal hitam memang lagi mahal dari kaler putih! so, cari yang mampu milik je la...bodek punya bodek, dapat la 2 ketul lampu chandelier hitam tu harga RM650!! ok la kot! malas dah nak survey tempat lain! huh!



hajat di hati nak yang macam ni! banyak kristal lip-lap-lip-lap! tapi... tu la masalahnya! uang nya tiada... hari ni dapat gaji, so petang kang nak pegi kedai tu balik, malam kang baru die pasang!! so, tunggu la esok kalau dah pasang, saya kasi update hokey!!!


5 comments:

Intan said...

Okeh okeh den tunggu nie...tak sabar nak tgk!

MRS. K said...

intan ~ hheeh... tunggu!

Shinnaz Ahmad Rasid said...

i tot yang kaler hitam tuh..mmg lawa lah kak k..psg umah sendiri mmg best!kalo kt kuaters..lampu kalimantang jer..huhuhu...lawa tau uma kak K..:)

Misbehave said...

i plak x sabar nk tunggu u pasang.hehehe.

nanti tepek gamba tau! nak tengokkkkk ;)

~aSHa~ said...

wah cantik nye lampu tu...harap2 jumpa..