KFC ~ Kelantan Fried Chicken

holla frenzie!! selamat hari sabtu! selamat bercuti! selamat rehatkan diri tapi tak rehat sangat sebab keja rumah bertimbun!!!! dah 2 minggu tak mop rumah, so kena cargas skit!

nak share resepi mudah bagi korang yang agak malas cam saya ni! tapi saya tau korang rajin! hehehee... ari ni kita makan ayam goreng ala-ala KFC but not kentucky, its Kelantan! hehehe...

senang jer, ye puan-puan, anda hanya perlu cari tepung goreng ayam segera ni kat mana² kedai berdekatan (tapi rasanya takde kot kat kedai tepung ni). saya beli tepung ni kat karnival usahawan kat area Nilai ni... kalau tak silap, kat area bangi ada jual Kelantan Fried Chicken ni... try la cari....



1st, puan-puan hanya perlu gaulkan tepung ni dengan ayam...kalau nak, boleh tambah garam sikit! itu sahaja! mudah bukan? tak payah letak kunyit bagai... lepas tu boleh la goreng hingga garing!!!


ini la rupa KFC lepas siap digoreng!! nampak tak cantik kan? tak macam rupa ayam Kentucky tu! tapi rasanya terangkat jugak! ada rasa cam KFC spicy! rasa pedas skit! cubalah rasa!


u all masak ape ari ni? makan luar ehh???



5 comments:

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

nmpk mcm sedap.. kt bangi tu besar, bg la nama kedai terus sng weols p beli..hehehehe

Ena said...

arini ingt nak makan ikan bakar sekali x jadikk la.. hu3x.. so masak tom yam ayam, ngan ayam goreng sajorkk.. hu3x..

cam teringin jer nak beli tepung tu.. nak cube gak klu sedap..

~aSHa~ said...

bestnye
arini masak yg ala2 gini gak...sotong n udang celup tepung...dan udang masak berlada....

Miss Q said...

kat presint 9 ada orang jual ayam Kelantan Freid Chicken.. ingatkan dia salah eja Fried.. tp rupanya mmg brand dia Freid kott

Anonymous said...

sesapa nak tepung kat area bangi di Restoran Ikan Bakar, Jlan Sg Merab Luar- berhadapan dengan maktab perguruan islam sg merab