hobi baru


hadif dah 1 tahun 5 bulan... dah masuk satu lagi fasa baru... macam² peel skrang ni... tapi paling ibu rasa bahagia, hadif dah boleh cakap... macam² perkataan hadif dah boleh sebut... dan perkataan feberet hadif skang ni adalah 'CICAK'. pantang ibu bukak pintu, mesti die nak tengok kat luar specially kat lampu porch ada cicak ke tak... huhuhu....


skang hobi baru hadif adalah memanjat ye kawan²... selalu jadi sasaran adalah grill pintu, dan tepi tangga ni... nasib baik la saya dah pasang pagar kat tangga, kalau tak mau nye hadif dah sampai kat atas... kalau sampai dengan selamat takpe jugak, kalau tergolek bawah camne? huh! mintak dijauhkan!!!...



eksen sungguh die....

even banyak progress hadif dari masa ke semasa, ada satu je benda yang tak boleh lekang.... mesti ke hulur ke hilir nak usung... sabau je la... harap jangan sampai ke tua sudah! malu mak nak oiii....































bantal bucuk kesayangan! takde ni tak boleh tido!!! hadif jugak isap ibu jari tangan kanan ye kawan².....


p/s ~ hari ni ibu lupe bawak bantal hadif ke taska laa... adoii... sian die pagi² dah cari bantal lam beg... camne hadif tido ari ni? ermmm....

13 comments:

@e_da said...

comel betul aksi kat tangga.. sy pun suka tgk anak2 tak pakai baju nampak cute sgt... la hadif ada bantal busuk ek.. hihi

Shinnaz Ahmad Rasid said...

erh..kalo isap jari tu nk adik ker?? :p

~UNai~ said...

hahahaha...nasib baik jah pun ada anak laki.. boleh lah sama2 rasa penatnye.. kihkihkih!

tepon taska tanya...isk..isk..isk..

mamaaerish : said...

takutkan biler ank kiter jadik spiderman... aduyai... baik2 syg... risau auntie tgk... hu3

MRS. K said...

eda ~ tu sebab baju die basah, air tumpah.. tu pasal bukak...

shin ~ haa????

unai ~ taska bawah opis jer...huhuu.. tadi tngk masa lunch ok je..

mamaerish ~ bukan takat spiderman dah ni... batman, superman, ultraman...

MY HEART said...

alololo comelnyer hadif isap jari tu ahaks...

Ummu Sofea said...

Budak2 skrg ni memang cerdik+bijak+ligat. Sama la dgn anak dara saya tu. Sat saja, dah naik atas tangga. Berdesup sampai atas. Mengucap panjang ibu dia ni.

Hadif ada bantai bucuk? Anak dara saya tak ada.. Selamat la 1 bab. Jenuh la jugak kalau ada, nak angkut p mana2.

Dee said...

hati2 naik tangga tu hadif..sib baik anak2 dee dh lupakan bantal busuk..hehehe..fifi je dok berkepit ngan teddy mr bean tu..

[-suziey-] said...

umangaih..xdpt panjat ikt depan..ikt tepi pn jadi yek..hehee

bukhairiah said...

mr bubu plak ajar anak dia panjat tangga..huhuhu

eima said...

jgn die rembat bantai bucuk kawan sudah ... cam anak aku klu gian sgt ... mmg die rembat ape² bantai utk digentel ...

Elyn said...

hamboi heronyerrrr panjat tepi tu!!! gerun aunty tengok tau!!

Deelira @ Deeliraz said...

sian dia kay..baik kau p hntr bantal busyuk tuh! and...pose kat tangga tu..huhu jaga2..