sekali-sekala layan kehendak anak

saya ni nama je rumah depan playground! tapi dalam seminggu boleh dikira sekali-dua atau langsung tak bawak hadif main kat taman.... herm.... nasib baik la hadif ni belum pandai lagi mintak nak main.... huhuhuh... meh saya list sebab jarang bawak hadif ke taman :

1) sebab memang sangat malas dan penat! ye la, kite keje kan, sampai umah dah 6 lebih... dah dekat maghrib!
2) hari kerja memang jarang ada budak main kat taman....
3) risau nyamuk banyak kang kena gigit!
4) kekadang indon melepak kat situ....

tapi tengok anak main bagai nak rak macam taknak balik, rasa seronok sangat... macam kite jugak kan, bila dapat benda yang dihajati... fuhh! rasa macam bahagianya hidup... camtu jugak budak-budak ni!


layan gambo hadif tengah meneroka satu playground!



p/s ~ menahan perut yang sakit akibat senggugut!!!

14 comments:

~farahsyeefa~ said...

best nye hadif main :)
leh tnya tak , apartment mn ek yg awak duduk kt cameron tu? coz nk g ramai gak ni..tq ye.

mamaaerish : said...

musti la sronok... eb pn suker tmpg skaki... hik3

tapi btul la... ramai sgt yg wat kej bkn2 kat playground nih... hu3... x sesuai

Siti said...

seronok yer dpt main kat taman..anak2 siti kalau main kat taman tak ingat nak balik punya. selalu papa dia la yg layan

Naura's Villa said...

sukala kasut ngan sluar dia..colourful..love!

mommyYen said...

seronok hadif kan..anak-anak memang taknak balik kalo kat PG..

[-suziey-] said...

samala kita..jarang bw aQeel g playground.bkn ape klu ptg2 tu xelok la..nyamuk byk..kalu kol 5-530 tu ok lagi..ni smpai umah pn dh nk maghrib..tkt nyamuk aedes..somemore bkn dia reti kejap..kang kalu dia xpuas main ajak balik ngamuk..sedangkan masa xckp..sudahnya x..heheh

Ena said...

hehehe..

ena pun tak selalu dpat bawa anak2 p playground..huhu..

main jer la kat parking umah tu.. cian kan!>. nak wat camner?

sangat comei la hadif tu.. :)

eima said...

ibu c hadif mmg suka suar belang .. baju belang .. abis semua belang ...

depan umah aku ade playground .. ari² anak aku ajak pegi ... huhu mapuih ...

yg jauh tak nampak pun ...asek heret tangan ikut jalan pi playground....huhu kuat tul ingatan fahim skrg nih ....

kesian plak aku bila ko ckp sesekali ikut kehendak anak .... kesian kat hadif !! ibu tak mo bw ... mesti main sakan kecik tu kan ...

Dee said...

a'ah..depan umah je..tp kalo mimi mesti hari2 dia jerit kt telinga sy nk main kt playground..adeh..

|| NaFiRaa || said...

budak2 mmg suka lah kalo dapat main kat taman..

iem said...

seronokkan..kalau lepas sekali mesti nak lagii tu hehe

Kniedaz said...

suka tgk budak2 kecik pakai sua belang2 tu...apa namanya?

Deelira @ Deeliraz said...

comel kasut hadif!!

Mama AqiL said...

hi mama hadif..U dok kat ner nie..