apa korang rasa???


bila ambik anak kat taska, muka anak penuh dengan hingus kering... comot gila! takpe la, sampai umah kite mandi yer sayang....

masuk dalam kereta, bau busuk! berak la ni...takpe la, tahan napas jab, basuh kat rumah jer la...

sampai umah, bukak pampers, taik dah kering!!! huh! tensen! benda ni jadi bukan sekali, tapi dah banyak kali!!!

kesian anak aku, berapa lama la dia dok makan tidor dengan taik penuh kat bontot!!!


p/s ~ tak kira apa pon keje kita buat, biar la ikhlas...


24 comments:

Aini said...

isk..isk..isk..

sian hadif... dorang ni kalau malas nak basuh berak budak.. malas nak jaga semua.. baik tak yah kerja kat situ.. !!!

ni yang buat geram jer rasa and nak marah pun ada...

*sorry, ter-emo laks kat sini* hehehe

::Mamalyna:: said...

kesian kat hadif... penah melaluinya, ati amat kecewa...

@e_da said...

ishh kesian hadif.. kalau sy dah complen dah tu.. kita bayar dia.. patutnya kita amik dia dah bersih n comel je kan..

BIONIC WOMEN said...

ya..Allah, kenapa macam tu skali taska hadif tuh...truk nyer makan gaji buta..
inilah antara sebab saya sanggup benti kerja dulu, x sanggup bila dengar kawan2 bercerita...
siannya hadif...
kalau sayalah..dah bertekak ngan org taska tu kot..hehe

z i e s y a said...

aduh..
xbaek owh buat anak org cm 2..

Monalea said...

la..naper teruk na taska tu k. sian hadif.

azimah-Butik Nur Kasih said...

poor hadif... itulah dilema yg selalu dialami ibu2 yg berkerja kan. sy ni wlupoun ada maid, tp sy sgt jeles dgn maid! my 1st boy kadang2 mcm lebih syg maid dr sy
:~(. selalu kena posititfkan diri sendiri supaya yak fikir yg bukan2. ikut rasa hati nak jer berhenti kerja n jaga anak2 sendiri kat umah. uwwwaaaaaaaa

Ummu Sofea said...

Salam MRS. K

Ish.. Ish.. Sian hadif. Nasib baik la, setakat ni sofea tidak mengalami perkara tu. Berpuas hati sebab even sofea ter'poo, depa akan basuh dulu, baru bagi kita bwk balik.

mama_auni said...

siannyer hadif...mane la x naik bintat2 kat ctuh...lmbt tukar pampers nyer..lagi hangen kalo die salahkan kite kalo naik ruam2 bagai..

eima said...

kesian hadif ... mkn tido dlm berak die ... melampau betui tak kan la tak bau busuk kat budak tuh ...

itu yg sebab kan aku tak nak anto anak aku kat taska selagi tak pandai menjerit² minta org basuh berak die ...
skrg nih mmg dah pandai minta org bsh berak tp tepuk² pampers die je la ...

klu fahim alami cam hadif mmg kena ngan aku ... aku sound je ...
siap la ko ... aku repot ngan boss die .. komplen abis ....

[-suziey-] said...

la siannya..hmm byk gk dgr kes camni..tu pasal xconfident nk anta ank kat taska..tp ade taska yg ok..huhu sian la hadif..xpnh sound ke dorang? kesianla..xmelecet ke bontot?

siti nurkhijah said...

klu dah banyak kali jadik cam nih, kena sound jer..kita bayar,klu tak nak jaga elok2 baik jgn bukak taska..budak2 len pun jadik cam tu ka?

MRS. K said...

@Aini
awak geram, saya lagi la geram...grrr..

MRS. K said...

@::Mamalyna::you mesti tau kan sebab penah anta kat sini

ann @ hatiberbunga said...

siannya adif.. mmg makan gaji buta sungguh. klau kita saje nk bagi anak kita tu makan tdo dlm berak sendiri, xkan la kita penat2 carik duit nk bayar taska tu mahal2. huhu..

mazwien said...

tukar la tmpt lain..kesian hadif..ni namanyer taska pemalas,nak kaut duit jer kejernyerr..geram nii

Deelira @ Deeliraz said...

jgn biar la kay..
sian kat anak!

iz-AnN عبداللطيف said...

siti...hurmmm...sampai bila leh sabar gitu...sib baik saya dah blah...hangin kan...opss...salam singgah...selama ni baca jek..

Ika Razak said...

hmmm...komplen la kat bos die.. kesian kat anak akak tu..kalao bos die pun wat tak tau je.. n perkara tu berulang lagi, tukar je taska.

Cikidong said...

tukar je tempat lain.. jangan sampai anak sakit...

mazlyna said...

kasi tukar jer...sian hadif....budak baik camtu pun diorang wat jugak...

utk info yg lain2....pengasuh2 kat situ takleh komplen...takut nnt anak2 diapa2kan...tu lah kami2 pakat berenti beramai2...tak sedar2 diri gak meke 2 tu...

LiErOSe~QiEmi said...

wuii teruk nyer kes ni.. cian gile kt hadif.. report aa K..klu tak repot sure depa ulang, ulang & ulangi kesalahan tu..

ni buat aku pk byk kali ni nak anto ke tak ank aku ke taska.. ishhh..

hajarus said...

uiisssshh biar betul... teruknyer...

Mama AqiL said...

selalu sgt ker jadi camnie mama hadif..better bgtau lar kat cikgu2 tue..kalau dok diam je..sampai biler derang tak sedar...saya kalau ada yg tak kena ngan aqil..sy terus je ckp...at list derang alert sket kat anak kita tue...