kisah bibik saya


sejak bile pulak haku ade bibik ni pulak kan? hohohoho... alkisahnya, since saya pindah kat Nilai bulan 11 tahun lepas, adik saya @ makteh hadif memang tinggal dengan kami... die student USIM dan kebetulan masa tu die praktikal kat KLIA. so, ajak die dok sekali la kan... at least, boleh jugak ku buat bibik tak berbayar! mihahaha....

oh, tanpa gambar, cerita tidak bermakna...hehehe.. meh tempek sekeping gambo bibik makteh...
haii yu olls... nama saya bibik makteh... umur 24 tahun.
masih solo, ada adik or abang leh rekemen kan! (hahahahha)


okey, sambung kisah bibik tadi... so, sejak saya pindah ke rumah yang bertingkat itu, keje rumah makin bertambah la kan... ditambah pulak dengan anak teruna yang semakin mengganas! so, memang bersyukur sangat bibik makteh ada disisi menemani... hahahaha... senang je nak mengarah buat itu ini...
'makteh, sapu sampah!'
'makteh, angkat kain dijemuran... hujan nak turun...'
'makteh, bla..bla...bla...'

bulan lepas makteh dah abis praktikal, so tamat jugak perjuangan makteh! pasni makteh boleh la dapat Ijazah Bahasa Arab Komunikasi! hohoho.. bibik saya terer speaking arab ooo.... so, makteh pon balik kampung tanam jagung! tinggal la saya 3 beranak terkontang-kanting! susah jugak mula nya nak handel, ye la kite dah biasa ada pembantu kan? tetiba semua kena buat kerja sendiri! tambah pulak laki den 'rajinnn sanggaattt' nak menolong! tapi yang penting, rumah itu sangaatt la sunyi... hadif pon kekadang lari masuk bilik makteh, tengok makteh takde... huhuhuhu...


makteh di tengah diapit oleh sepupu kembar kami, izzah dan izzat


last week makteh ikut kami balik sini... yeyeh... boleh la makteh tolong lipatkan kain yang menimbun tu! saya bab melipat ni kurenggg sikit, tapi makteh suka! hahahaa...

makteh datang sebab nak pegi intebiu kerja... Alhamdulillah, makteh dapat kerja tu! keje di syarikat telekomunikasi, Vads company under TM! terer la makteh! lepas ni makteh tinggal di Damansara! boleh la kami melawat makteh selalu di hujung minggu sambil berjalan-jalan makan karipap sedap di Ikea! hahahaaha...



p/s ~ to makteh, selamat menjalankan tugas dengan baik di tempat baru! gaji pertama jangan lupa, kasi sikit sama haku!! tahun ni sponsor baju raya hadif yer!!!

9 comments:

mommyYen said...

huhu..tu rupanya makteh hadif..manis org nya..hehe

MRS. K said...

@mommyYen
manis macam akak nye jugak! hahaha

♥ EeiNz ♥ said...

tahniah maktehh !! ;)

eima said...

kulit sama gebu ngan kakak die .. tak de cela ... wahhh

Ummi Aisyah said...

jimat blanje dapat bibik camni heheh

Rozy said...

makteh comeii

Farah said...

eh eh..sama opis la plak ngan kite yer..floor mane adik awak keje ni?

MRS. K said...

@Farah
alamak farah, die baru nak report duty dis monday la... hehe

fantaghirolynn said...

mak teh, jgn lupa belanja kami sama ^^.. sayang mak teh... huahuahua