Taska Baru Encik Hadif

bermula 1 Jun, Hadif dah selamat bertukar ke taska baru... act, hadif pernah dok sini sebulan masa kami mula² pindah ke Nilai.. kiranya hadif antara orang terawal la masuk taska ni bulan November 2009. then, start 2010, saya bawah hadif ke taska ofis.

kat sini ok, budak pun tak ramai. so, harapnya attention pengasuh kat budak tu lebih la... taska ni lebih kurang macam rumah pengasuh.. ni taska anak beranak.. owner die, makcik asmah dan pekerja adalah 2 anak dara nya... hehehe...

1st day, masa hanta hadif nangis jugak kena tinggal kat sini... then tengahari call cik asmah, die cakap hadif dah okey... 2nd day anta, dah okey dah... tak de nangis².... hadif dah besar, dah paham gamaknye ibu die nak gi keje...

so, rasanya biar la hadif kat sini sampai umur 3 taon.. then baru tukar ke taska lain yang provide education.

7 comments:

ummiaqeef said...

mase antar pagi2 tu hadif nangis x? aqeef mase antar dia msti nangis nak ikut..tp pas kite pegi ok dah..kalau xnak dia nangis kene pancing ngan makanan ke mainan ke..haha

Puteri Satu said...

huhuh.. Aqilah dulu pernah hantar sehari kat makcik ni... menangis teresak2... mama.. naper mama tinggalkan Qilah mama... naper mama tinggal Qilah... mak aih.. rasa nak meraung je dengar... last2 satu hari je hantar.. tak hantar dah sampai sudah.. wekkeke...

MRS. K said...

@ummiaqeef
hadif tak nangis pon..

MRS. K said...

@Puteri Satu
ye la kak. aqilah dari baby dah memang atok die yg jaga... huhuhu

BIONIC WOMEN said...

mrs.k..
eily pun duk servey taska skang ni..ada tips x nak tau taska tu ok ker x? xder pengalaman ni, but bila dah start temuduga ni,nak gak wat preparation kot2 dpt kerja...macamaner agaknya dhiya mula2 kn tinggal taska..huhu

eima said...

mintak² balik nanti xde lagi yg kering kat bontot die ...

MRS. K said...

@BIONIC WOMEN
ala yang, den tak terer la nak bagi tips pasal taska ni..huhuhu.. takat ni hadif dah 3 kali tuka.. cerewet kah aku? hehee