hari melawat nenek


setiap ujung minggu or dua minggu skali, mesti pegi tengok MIL. itu pun kalau ayah hadif tak keje sabtu ahad! tapi slalu tak tido sana pon, duduk dalam 2-3 jam jer... bukan jauh pon, kat gombak jer. lebih selesa tidur kat umah sendiri! taon ni taon ke 3 saya beraya dengan suami. tapi tak penah lagi raya kat umah mertua... motip? queen control ke? kekekeke... takde la.. last year patut raya belah mertua, tapi oleh sebab ade something jadik, so raya kat kampung saya la! taon ni, rasanya raya kat kampung saya lagik!!! mihahaha....


ok, balik cite tadi. hadif ni manja ngan nenek die! asyik nak dokong jer.. yang nenek ni sakit pinggang pon tahan je la sebab cucu sorang ni punya pasal! huhuhu.... nenek hadif duk umah tinggi. tingkat 3. si hadif ni suke la jalan kat koridor umah tengok ape ada kat bawah nun....


balik umah nenek, nak 'mengenjah' je kejenye... ibu cakap jangan, nenek cakap takpe... main la ape nak main! hadoooiii... last² skali ibu jugak yg kena kemas balik!


dengan pengepit kain ni pun nak main... kalau main elok² takpe jugak, ni buang sana, tabur sini... ibu jugak yang kena kutip! hai la anak... kalau kat umah jangan harap la nak main... banyak lagi keje mak kau nak kena buat! huhuhu..

p/s ~ Alhamdulillah, saya dapat MIL yang sangat sporting, tak suke membebel dan baik hati!

8 comments:

ummiaqeef said...

mengenjah = ?
xpernah dgr la..hehehe

MrS. F!zA said...

ummiaqeef~ buat sepah.. hehehe

MRS. K said...

@ummiaqeef
kekekek... erm.. kenjah la. suka buat selerak la lebih kurang maksud dia

mrs.ecam said...

cucu kesyngan ek....of kos la...

..nOj.. said...

ala manja nye cucu nenek. tgh mengadu ape la tu. nenek mmg tak kesah pun cucu nk wat ape. yg slalu kesah tu mak la. sebab mak yg nk kena kutip tu kang. hehehe

MRS. K said...

@mrs.ecam
satu-satunya cucu takat ni...huhu

MRS. K said...

@..nOj..
tu la pasal..

hajarus said...

satu2nyer cucu... waaa patut ler hadif manje ngan nenek ekkkk... kire cucu kesayangan la niii.... ;d