Istana Bambu

dek kerana pengaruh media, saya paksa hubby terjah sini sabtu lepas... muahahaha... saya tengok info pasal istana bambu ni kat tv 1, rancangan IKS rasanya... landskap die memang terbaikk wok! siap ada sawah padi, sungai, air terjun pon ado! memang cantikkk sangat!!! tapi makan & minum agak mahal dan rasa pon ala-ala je la... rasanya, tokey kedai ni kena amik chef yang pandai masak SEDAP! huhuhu...


ni baru tengok menu tang kueyteow/mee/meehon. belum tang seafood bagai lagi! agak mahal la bagi saya... rasa tak tahu la camne....

ect, kebetulan memang nak ke gombak umah MIL. so, saje la terjah situ! sehaluan katanya.... masa saya sampai situ dalam pukul 6.30 petang... waiter yang sambut tu siap suh kami duduk kat gazebo coz ada event malam tu.. company mana ntah buat dinner kat situ! yang bestnya, die siap cakap kami ada masa 1 jam 30 minit je nak makan! takut clash ngan tetamu event agaknye.. huhuhu.. takpe, tak kisah... lagi pun, makan bukannya lama sangat kan? tapi lepas jer saya order, makin ramai pulak yang sampai.. huhuhu... tak tau la sempat ke tidak dorang tu nak kejar 1 jam 30 minit! mihahahaa.....


layan je la gambo² kat sini yer...





gambo tuan punya blog dalam kategori wajib tayang! hahahaha...



budak hadif ni suka la dapat dok kat gazebo ni... memang lapang.. lari sana, lari sini. meja makan pon sebelah² jer... mula la die buat operasi!


meh skodeng ape mamat ni buat?


buat ape tu hadif?


start la agenda songsang die tu! semua sudu garfu kat setiap meja die kutip... sabo je la... then, buang² bawah meja makan kami! kesian la waiter kena pi cari sudu garfu lain! haiii... takleh bawak mejjliss betui la...

9 comments:

..nOj.. said...

lawo sgt tempat ni. byk modal tokei dia kuarkan. tu yg kena jual makanan mahal2 tu. hehehe. betul kate ko k, diorg kena carik chef yg bebetul masak sedap. baru la puas ati nk letak mahal pun

hajarus said...

lawa la lanscape tempat makan ni... tinginnyer hajar nak makan kat sini... comey hadif ngan ibunyer nih... ;d

MrS. F!zA said...

mama tisya ada wat entri makan sini jgk ritu pon cakap krg sedap.. dah 2 org kata tak sedap tak hingin la nk try.. huhu

Farra Dhelina said...

xpe hadif, kasi waiter tu keje lebey skit!! haha..

MRS. K said...

@..nOj..
tu la pasal.. tempat dah cantik.. kena improve masakan skit...

MRS. K said...

@hajarus
pegi la ja... huhuhu... rasa dulu baru order boleh tak? mihahaha

MRS. K said...

@MrS. F!zA
tu la.. nasib ada blogger yg prihatin.. muahahah

MRS. K said...

@Farra Dhelina
sudah semestinya

mama tisya said...

mmg tk berbaloi btul...hrpkn tmpt je cantik tp makanan tk ler sedap mn..mhl lak tu...tp org dr istana bambu ada dtg komen kt blogku, die ckp akan perbaiki lg servisnye