baju raya kami kaler pink!


yes people! tahun ni baju raya rasmi kami kaler pink! shocking pink okey!

baju raya hadif dan Mr. K beli kat Hari-Hari sajok!
material adalah jenis kain yang cantik, sejuk dan murah!!!
kenapa mesti cari yang ada 'nama' padahal kain nya sama jer...?
baju hadif ni harga RM13.90 jer... baju ayah plak Rm29.
sangat puas hati okey dengan harga tu!
Mr. K cakap kalau harga camni, tiap² taon leh beli baju!
suami saya sangat la susah nak beli baju melayu...
pakai setahun sekali katanya....

baju hadif ni lengan kaki dan tangan die panjang skit...
so, dah kasi kat lynn suh alter kasi pendek skit!
tengs lynn... nanti i blanje okey!

so, korang dah setel beli baju raya ker?
saya dah!!! lalalalalala....



p/s : dah 20 hari berpuasa... jangan lupa Malam Lailatul-Qadar.. tingkatkan amalan 10 hari terakhir Ramadhan ini...

19 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

hahaha...leh berjmaah la...aku baju raya rasmi memang kaler pink...lelain kaler warna warni...tak sabar nak mik gambar studio di pagi raya

..nOj.. said...

betul kate ko. buat ape nk beli memahal. laki plak setaun skali je pakai baju melayu. tp laki aku langsung tak beli baju melayu taun ni. huhuh

Ena said...

betul tu..tapi kat sini tak de pulak hari2 tu.. sy pun memg tak suka mana nak beli berjenama sangat.. sy mementingkan kualiti tetapi murah.. sama cam Mrs K juga.. ;D

sama2 la pertingkatkannya..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alahai....tak settle2 lagi ni...cam mana ni??? mood nak raya susah nak mai...btw cantik gak warna pink ni..sesuai utk kaum2 lelaki..

aSmiDar said...

eda punya warna coklat ala2 keorenan sket..
smua pon dah redi..:)

eima said...

kami kali nih turquoise ...
dah siap tp tak amik lagi...

MRS. K said...

@.:iz-AnN a.k.a cOmOt:.
amboi weh.. tangkap gambo studio tu

MRS. K said...

@..nOj..
muahahha.. suh laki ko cari kat hari2 jugak... mesti die nak!

MRS. K said...

@Ena
ena, banyak cawangan hari2 ni.. kat nilai ada 2 hari2... huhuhu

MRS. K said...

@aSmiDar
yeah.. semua dah ada, kite cari lailatul qadar pulak.. Insyaallah

MRS. K said...

@eima
kaler tu cantik gak manje

♥siEha♥ said...

waa..murah2..next year blh beli kat hari2 la..bj amie tmph je dah RM40..bapak die RM80 xtermasuk kain..huuhuhu

Farra Dhelina said...

alooo mood belum mari niiii...

MRS. K said...

@♥siEha♥
huhuh.. bijak..bijak..

MRS. K said...

@Farra Dhelina
yang, bape ari lagi nak raya ni..huhuh

|| NaFiRaa || said...

my hubby pon murah jugak baju melayu dia.. tapi rasanye okeh jek kualiti dia.. boleh laaa.. setakat nak pakai hari raya jek pon~

hajarus said...

cantik kalernyer... ;d

BIONIC WOMEN said...

cantik gak pink ni, tapi kami dah pakai maroon raya aji tahun lepas...
mesti chumeel hadif pakai warna ni, x sabar plak nak tengok..

Cik Andam Hazlina said...

alaaa belom lagi laa... nak pi sna jgk la.. hari hari mau.. hahahah