Kuih raya yang tak akan saya beli...


Tat Nenas!

mesti ramai yang suke kuih ni kan?
tapi saya tak suke la kuih ni, takleh masuk tekak!
kuih feberet raya saya adalah biskut mazola dan almond london!

kuih ni Mr. K yang beli. die memang hantu sama ini kuih.
Mr. K beli ngan akak opis die. beli 2 bekas. satu bekas RM25 kot!

Mr. K memang tak pandai 'say no' kat orang yang jual barang kat die! baik hati katanya
korang nak untung, pi la jual kat die. sure die beli!
ada skali die beli tudung ikin tu. akak opis die jual.
saya tak marah die nak beli, lagi la suke kan!
tapi at least, call la saya tanya nak kaler ape kan?
ni main beli jer... tup tup sampai umah die kasi!
surprise kononnya... huhuhuhu
ada skali tu die beli gaun labuh, trend skang orang pakai tu...
yang ni pon orang opis die jual. cam biasa, mesti die nak rembat jugak! hadoii. suke ati la bang..duit abang! saya terima dengan rela jer...


15 comments:

mama tisya said...

uiks tk suka tart nenas ye..kita sgt suka tp mama kita buat je..kalo org jual tk pernh bli tp kalo mkn time raya kt umh org tgk2 gk..certain tart die mcm gebu sgt tkpn jem nye kering sgt...heheheh

♥siEha♥ said...

saya suke sgt kuih nie..tgk mama hadif punye kuih nie teringin la nak mkn..

..nOj.. said...

memang pelik ko ni tak suka tat nenas. hehehe. mazola tu biskut yg berkacang2 tu kan? aku mkn gak. tapi tak penah beli. slalu mkn kt umh org je hehe

nuraarin-life said...

tart nenas kuih kesukaan bonda saya...

saya pun jenis tak tahu nak say 'no' juga kalau orang jual barang kat opis, tapi kalau jual kat rumah pandai pula saya menolak

eima said...

la pesal tak wat entry semua tudung ngan bj² laki ko beli tuh ..nk tgk ....

Misz Sephia said...

saya suka biskut sultana tp org takde jual sgt. Tak untung agaknya berniaga biskut sultana nih..huhu.
Jem dia lagi, biskut 2 tingkat.. Kalau jual pun mahal agaknya..

MRS. K said...

@mama tisya
kalau mak sendiri yang buat haruslah sedap!

MRS. K said...

@♥siEha♥
hehehe.. segera la cari kuih ni

MRS. K said...

@nuraarin-life
hehehe.. laku la klu orang jual kat awak

MRS. K said...

@eima
nanti la aku buat entry spesel utk ko

MRS. K said...

@Misz Sephia
biskut sultana?

Farra Dhelina said...

hehehe untung lah badannn..

* jarang jumpa org tak suka kuih tart

hajarus said...

hajar plak nak kate sker kuih ni xde la jugak.. tp lau xde choice leh tahan gak belasah... he3x... bestnyer lau sll dpt seperise kan... ;d

hyazz said...

ok la tu...nak tu yes nak ni yes...kalau dapat laki yg asik kata no...susah lak nanti..

Misz Sephia said...

@MRS. K
biskut dgn inti buah prun..atas dia letak kuning telur dan dicucuk dgn garfu.. aiyo, meleleh air liur!