Minyak masak banggg.....

korang ingat tak iklan minyak masak alif? ala.. iklan yang perempuan nyanyi² gedix kat dapur tu.. oh, ramai jugak yang tak bekenan dengan iklan tu rupanya... leh baca kat forum ni! 

saya baru jer try minyak masak alif ni. selalu pakai seri murni jer... saja la try kan, terpengaruh dengan iklan kononnya.. huhuhu.. tapi, ada beza ke rasa makanan tu kalau kita pakai minyak masak lain-lain? takde kan? huhuhuhu...

saya kalau beli minyak memang saiz ni.. huhuhu.. kes malas turun ke dapo...


dan hasil google punya google, pelakon minyak masak tu adalah Diana Johor, isteri kepada Ramelle Ashram.. adik bradik ngan jejai... nanti leh la beripar duai dengan fasha sandha! ahaks... huhuhuhu...


eh, korang pakai minyak masak cap ape?

15 comments:

Ena said...

hehehe..

minyak masak cap buruh jekkk..
sebelum tu seri murni juga.. saja je nak tukar.. tapi rasa nya sama aje la kan.. huhu

eima said...

utk goreng kepok guna dlm beg plastik tuh ... vena ke udang ke ..pepe la...
masak² guna sri murni, buruh, dll semua aku bantai je ...

yangbaik said...

ala.... minyak masak campur2 mana dan jer, janji boleh goreng dan HALAL jugakkk..

++Kerudung Ungu++ said...

kite pun selalu terpengaruh dengan iklan jugak... huahua.

~aSHa~ said...

minyak masak macam2...ehehee

p@kcikLie said...

ttg jenama tu x kisah sgt janji ada logo Halal Jakim...mamdiana x suka tgk iklan gedikz cmtu...taktau knp??

[-suziey-] said...

dh agk dh..kt agk dh mmg diana johor..hehe..tp xsure..mls nk cari kebenaran..hehe..
waa kira hebat la yek..adik badik jejai..kaya jgk la kan..kena jg btl2 tu..tkt ade FS-2 plak cuba lobi nk kacau daun..hehe..kang jadi smaa kes ngn FS-J-ND..haiiiih

ummiaqeef said...

aku pakai saji or seri murni tp slalu beli yg besar punye sbb laki gueh malas nak beli byk2 kali..hahaha..

p/s : kuat btl pengaruh iklan yek..ekekekeke..

MRS. K said...

@Ena
takde beza pon..mana2 sama jer

MRS. K said...

@eima
oo..asing eh? goreng kepok lain pulak minyak nye eh? huhuuh

MRS. K said...

@yangbaik
yep.. betui tu

MRS. K said...

@ Kerudung Ungu
standard ar tu yang.. nak try sumting new kononnya...huhuhu

MRS. K said...

@~aSHa~
hehehe..

MRS. K said...

@p@kcikLie
betul.betul..

♥siEha♥ said...

siha try jgk minyak nie..ntah la..rasenye same je kot la yea.