ramai lagi yang tak tahu rupanya...

ini la rupa lemang tepung yang sangat sedap tu! seriyes sedap! 

lemang tepung ni memang wajib buat tiap kali raya puasa or raya haji. maklang saya yang buat! selalunya sehari sebelum raya dok sibuk membakar lemang. tak tunggu raya dah, malam tu jugak terus ngap! kalau letak dalam peti ais lagi sedap! jilat jari... camne ek nak explain rasa dia? sape yang penah rasa je tau! huhuhuhu...

35 comments:

..nOj.. said...

tak penah rase tak penah jumpe. kat mane nk jumpe ni k. pastu mkn ngan ape. rendang? rasenye camne. manis ke masin ke masam ke

Mrs weck said...

wahh..cm best je lemang tepung. Serius x pnah dgr lemang tepung..tapi since ibu hadif ni da ckp sedap..mcm nk try jek.. Hehe..kat mana nk dpt?? hehe..

hajarus said...

termasuk la hajar.. hajar pun xpernah rase g lemak tepung ni...

|| NaFiRaa || said...

x pernah tengok pon!! tapi nampak sedap jek!!

BIONIC WOMEN said...

x pernah makan ler...dengar pun lum pernah ag. ni first time tahu. Nnti bawak pos skit kat sini ek..haha

Rozy said...

tak pernah tau pun ada lemang peshen ni..

SyaNa said...

sedapnye nampak..tp mmg xpernah makan

LiErOSe~QiEmi said...

penah tengok ada jual kat param besout. tnye pakcik tu lemang ape sbb warna dia coklat, lemang tepung katanya..ingatkan tak sedap, tak beli pong.. nxt time nk try aaa

Ena said...

owh.. sedap yeh!

mintak sepotong

SiTi said...

mmg x penah tau pun pasal lemang ni

alawiah raji said...

yup...mmg sedap tahap langit ke tujuh...heheehhe...tapi susah nak jumpa org yang tau buat dah

Farra Dhelina said...

rasa dia mcm lemang biasa ke? ke dia mns? mkn dgn ape?

* byk lak tya ekeke

Dee said...

first time tengok ni sis..tp lemang periuk kera tu dee mmg suka sgt2..sedap..

syariza09 said...

lemang ni pakai tepung apa wehhh

eima said...

aku tak penah rasa/mkn /jilat/sentuh/tgk ringkas cite langsung tatau la ....

sedap ke ...mkn cam ne

MRS. K said...

@..nOj..
tak ramai orang buat lemang ni... makan camtu je la... rasa tepung la.. hahaha.. manis

MRS. K said...

@Mrs weck
tak sure la ada jual ke tak lemang ni kat luar...

MRS. K said...

@hajarus
tu la.. tak ramai orang buat lemang ni

MRS. K said...

@|| NaFiRaa ||
memang sedap sis! jilat jari

MRS. K said...

@BIONIC WOMEN
hehehe.. tak sempat raya, dah abis makan dah...huhuhu

MRS. K said...

@Rozy
ada.. lemang cokat pon ada kot! hahaha

MRS. K said...

@SyaNa
kalau terjumpa kat mana2, makan la

MRS. K said...

@LiErOSe~QiEmi
kalau kaler coklat, die letak perasa coklat la kot

MRS. K said...

@Ena
ohh.. sangat sedap!

MRS. K said...

@SiTi
huhuhuh... skang dah tau kan?

MRS. K said...

@alawiah raji
sedap kan?

MRS. K said...

@Farra Dhelina
makan camtu jer.. rasa manis la..

MRS. K said...

@Dee
saya lak tak penah denga lemang periuk kera..huhuhu

MRS. K said...

@syariza09
tepung gandum la kot! makan je tau, tak penah tengok orang buat pon...huhuh

MRS. K said...

@eima
makan cam biasa la..

~aSHa~ said...

tiap taun abah sy buat lemang...tapi tak pernah buat lemang sebegitu dan tak pernah jumpa..mmg ramai tak tau

pakcikLie said...

penah sekali makan ..tp di mana ya..dh lupa..

♥ EeiNz ♥ said...

nenek kin pun slalu wat lemang ni. sedap sgt air tangan nenek2, mak2 ni .. ;)

Em's Family said...

mane nak cari.. macam menarik, err ape ingredient dia yer

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

first time dgr dan tgk ni...huhu