susahnya nak masuk umah orang kaya...


sabtu ahad lepas kan mak ayah saya datang umah coz adik saya konvo.. so, ari ahad tu sbelum balik taiping, ayah ajak pegi beraya umah kawan baik die masa kecik... kawan sama² skolah katanya... taon 1959 dulu... huhuuhhu... bapak lama kan? last dorang jumpe masa saya kawin dulu taon 2007. kenduri kat belah taiping pakcik tu datang, kenduri kat gombak pon die sampai jugak! siap pengantin berarak naik merc pakcik tu lagi! kekekeke...so, ayah cam serba salah la.. kenduri pakcik tu ayah tak penah pegi. pakcik tu anta bas untuk orang kampung pegi kenduri umah die tau... huhuhuhu...

so, kami gerak ke puchong dengan 2 bijik kete. 1st, singgah umah sepupu saya kat saujana puchong. then baru ke umah pakcik tu kat bandar kinrara, dekat dengan kelab golf. kalau tengok alamat memang tak tau kat mana. nasib la ada garmin kat henpon comel ku itu... sampai depan umah pon boleh carik... huhuhuhu..

oh, nak masuk ke umah pakcik tu, kena lalu tiga pondok guard hokey!!! setiap lorong ade je guard.. giler safety! takpe la kan, duit banyak. boleh bayar guard... nasib takyah tinggal ic ke hape...

memang kenyang giler arr kat umah pakcik tu.. die hidang bihun goreng, nasi impit, kuah lodeh, sambal bilis yang super sedappp!

hadif skang dah pandai pose tau.. suh je ape jenis aksi, buat peace, senget badan..sume die buat... kekekeke...


lepas acara makan² kat puchong, kami gerak ke gombak pulak, umah MIL. balik dari umah MIL tu la hadif sesak nafas.. huhuhuh.. sabo je la.. penat beraya agaknya.. tapi hari tu memang hadif tak sentuh ais coz dah start batuk.. tapi dah benda nak jadi kan.... hermmm....

13 comments:

eima said...

dah byk kahak mmg la sesak napas ...
dah mkn ubat nanti kurang la...
jgn risau ye K ... tak de pepe tuh ...

yangbaik said...

susah yerk... makan kat luar jer lah...

unai a.k.a puan.U said...

alamak! nasi impit,kuah sayur lodeh dgn sambal blis? sedapnya bila dapat gaul sekali dlm mangkuk dan makan!! dah lama tak makan gitu sejak dok penang ni.. dulu masa dduk keje kat pd asal umah terbuka jer mesti ada menu tu dengan soto!! yum-yum..

p/s: rindu masakan CC..

hyazz said...

dap dap... bile kite nak makan nasi impit ngan kuah lodeh ni...

hadif..posing jangan x posing... kalah kan ibu & ayah yer...

MRS. K said...

@eima
huhuh.. takat ni rasanya hadif dah ok..

MRS. K said...

@yangbaik
kekeke.. takpe la, ikut orang tua..

MRS. K said...

@unai a.k.a puan.U
tu la, belah sana mana ada kan

MRS. K said...

@hyazz
u masak eh.. i tolong makan jer

Ena said...

demi nak beraya & menu2 yg tersedia tu apa jua ahalangan sanggup di redah..hehehe

syok la kalo anak dah pandai bergaya depan kamera.. anak2 ena?? huhu.. sokmo curi2 snap.. haishhh!!

Adlina Husaini said...

bestnya anak pandai bergambar, good job boy ^_^
mesti besar rumah pakcik tu kan..


visit me:
tutorial sushi

SyaNa said...

aku xsuke kalo gi raya umah org yg dok condo mewah.yg paking visitor kt luar menapak jauh.pastu nk naik lif kena tggu tuan umah turun bwk kad sbb nk swipe kt lif tu..gile jenuh

MRS. K said...

@SyaNa
betul.betul.. kesian jugak kat tuan rumah kena turun naik lif kan? kalau orang ramai, datang pulak lain2 time, kan naya

BIONIC WOMEN said...

jeles ler hadif dah pandai posing..dhiya ni anti kamaera tau..nampak jer kamera shoot kat dia mula wat muka huduh, nyorok..ampeh ler