Hadif teringin....


ini budak teringin naik endoi/buai balik setelah lama tak naik...
balik raya ari tu, kat rumah maklang saya ada endoi ni.. cucu-cucu dia punya lah! si hadif ni teringin pulak nak naik! dulu² masa tengah pantang, hadif ni memang kuat nangis! ayah saya apa lagi, dia pakunya tiang, then terus gantung kain buat endoi... huhuhuhu... kasi tido endoi, diam la sikit si hadif ni...

tapi bila dah balik putrajaya (time tu saya dok kuaters), kena la beli buai untuk letak kat umah satu, umah pengasuh satu... tapi dalam umur 4 bulan camtu, hadif takmau pulak tido dalam buai.. pengasuh die pon tak ajar sangat! so, buai yang dekat umah pengasuh tu kami dah jual dalam mudah! yang kat rumah pulak dah masok stor!
tapi skejab jer hadif nak dok dalam buai tu.. pastu dia bangun main-main je ngan buai... tak betah kot dok dalam tu lama-lama.. huhuhu...

macam yg kita tau, banyak jugak kes baby cedera sebab naik buai... so, kita sebagai ibu, kena la hati-hati dan aware slalu anak dalam buai tu...asal anak nangis je, jangan la kocak kuat-kuat buai tu! boleh sebabkan kecederaan otak tu! huh! dan selalu  la check condition buai tu ok ke tak yer..

sekian iklan khidmat masyarakat dari ibu hadif!

10 comments:

eima said...

fahim semalam baru je rosak buai karan die tuh ...
smlm aku dah paksa die tido bwh ..die merengek ckp" mama...ayim chak buai" = Fahim rosakkan buai...
aku wat dek je ... haha

@e_da said...

budak yg tak biasa mesti buat buaian tu tempat main2 kan.. same like my son.. tp sy pun risau kalau dia tido dlm buai kena tengok selalu takut dia jatuh...

Iela Fazielah said...

comeinyer dok dlm buai

.::Lynn::. said...

huyoooo... siap iklan khidmat masyarakat tu... kagum ai

LiErOSe~QiEmi said...

anak aku still tido buai.. senang skit keje aku.. tapi klu dia takmo botol, nak susu badan.. mmg tido bawah laa.. tp masalahnye dgn aku2 la tido skali huhuhu...

MRS. K said...

@eima
aku tak pakai yang jenis karan tu.. takut.. huhuhu

MRS. K said...

@@e_da
kan? jadi tak reti nak dok lam tu lama2

MRS. K said...

@.::Lynn::.
mesti la dei.. sharing is caring.. hahaha

MRS. K said...

@LiErOSe~QiEmi
takpe.. mana2 pon ok as long ko jaga betui2..huhuh

Farra Dhelina said...

ye kena hati2 bila ank tdo dlm buai ni kan..