hiburkan hati yang duka lara...

.

Rabu,
dapat call dari Makcik taska, hadif tak sihat.. muntah dah 5 kali...
balik amik hadif, then bawak pegi klinik area rumah!
doc kasi nab, then doc kasi surat suh bawak pegi spital!
dekat spital ptjaya, kena amik nab lagi! 2 kali pulak tu!
so, hari rabu jer dah 3 kali hadif amik nab!
kesian anak ibu, ibu yang tak tahan tengok.
setiap kali amik nab, ibu yang nangis terlebih!

Khamis,
dada hadif still berombak! takleh jadi ni!
saya bawak pegi opis, coz cuti pon tinggal bape hari jer..
petang kui 2pm, bawak pegi klinik kesihatan pulak!
doc check, still kena amik nab lagi!

kesiannya anak ibu!

sampai umah dalam kui 5 pm, siap² pe yang patut,
kami terus gerak ke PD!
kesian hadif, saja nak hiburkan die...
tengok laut, amik angin petang...

umur dah dekat 2 tahun, still gayat dengan air!
hadif! hadif!
kalau dalam bilik air, dia la juara!
tapi kalau tengok laut, tengok kolam,
die dah susah hati! nangis² takmoh kena air!
kite nak hiburkan die, die pulak takut...
sabo je la...

so hari ni hadif dah ok..
dada tak berombak, nafas tak berbunyi kuat..
cuma demam sikit... be strong ye sayang!
malam kang kite balik kampung opah yer!
amik angin kampung pulak!

so, layan gambo pemandangan petang di port dickson!
nasib la Nilai-PD 45 minit jer ikut jalan kampung...
huhuhuhu...

mulanya hubby nak mandi, tapi air kotor la.. kaler hitam...
kaki langsung takmoh jejak tanah...
dalam kui 7 pm, kitorang terus gerak balik!

11 comments:

.::Lynn::. said...

sempat g tu PD

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

ala siannya hadif...ingat lagi balqis pernah kena camni sampai admited kat ampang puteri 7 hari...siap kena wat fisio lagik...kuman dalam paru2...kalo neb tu dah biasa sangat...sian kan kalo jadi camtu kat anak2 kita...semoga hadif cepat sembuh k...sian mama susah hati tengok hadif tak sihat

eima said...

kesian nye hadif dah ade tanda2 asthma dah tu...
cepat sembuh ye ...
ibu kena bg hadif pantang ...
no more ais, kipas yg kuat, econ dlm keta kuat (jgn tala ke die, mandi air suam, elak mandi lebih dr kul 7pm, pagi2 pun mandi lewat dlm kul 10, klu selsema elakkan mandi (lap²)sudah,

kesian klu budak kena attack asthma ... ngan batuk selsema...sesak napas lagi...

..nOj.. said...

lorr siannye hadif. risau betul anak sakit ni. sabo la ibu dan hadif ye

Ena said...

sian hadif..
camtu la perasaan sy tiap kali anak diserang asthma.. tido pun taklena asyik bangu terus2an je.. sbb susah hati tengok anak camtu kan..

moga hadif terus sihat..

Iela Fazielah said...

kesian kat hadif... rajin mkn ubat ye.. ila xde pengalaman anak sakit teruk2.. ada skali syafiqah pakai nab pun sbb nak buang kahak..

SyaNa said...

ala siannye hadif
:(

ummiaqeef said...

moga cpt sembuh hadif!

LiErOSe~QiEmi said...

weh keciannye.. aku memang tak leh tgk bdk kecit sakit.. sebb kecian sgt.. aduh, sabar ek k.. buat hadif, be strong.. kuatkan kan kiri spya antibodi leh lawan penyakit tu.. cepat sembuh ok!

MRS. K said...

terima kasih semua doakan kesihatan hadif!

dilazfamily said...

sian hadif.semoga hadif cepat sembuh. tiba2 rasa nak jumpa hadif lak.huhuhu