makanan wajib bila di kampung!

ayah saya ni ada satu habit!
tiap kali anak² die berkumpul balik kampung,
mesti ayah akan beli sate!
memang dah jadi kemestian!
so, malam tu pulun makan sate je la...

300 cucuk sate tu standard la ayah beli.... tapi komfem habis! maklumla, anak ramai...


kat kampung harga still secucuk 35 sen.. harga 10 sen pon ado. tapi isi ciput je la... kat KL ni susah dah nak cari harga ni... ke memang takde? huhuhu...


ni feberet saya jugak ni kalau balik kampung! mesti nak rasa kopi buatan mak... dulu saya memang tak minum kopi. tapi since berpantang dulu, tiap² hari minum kopi, dah jadi gian pulak! buat sendiri kat umah tak sedap! tak kowwww! mesti nak kopi buatan mak jugak...

so, korang kalau balik kampung mesti mak ayah korang masak feveret food korang jugak kan? mak-mak memang camtu kan? ingat sokmo kat anak-anak...

4 comments:

Qaseh said...

wah...satay my favarite to..

MRS. K said...

@Qaseh
dapat makan panas2 lagi sodap..

LiErOSe~QiEmi said...

betol la weh.. masa pantang air kopi buatan mak aaaa paling sedap, sampaikan laki aku yg tak suke minum kopi pun terjangkit sama hikhik..

eima said...

mak mentua aku tak bg minum kopi ... sbb nyusu bdn so byk kafien .. kang kafien tu ke baby jugak ...hehe
moden ke my MIL aku >????