Hati-hati bila beli tuala wanita!


saya just share kan cerita ni yang dicopy dari facebook.. mana yang elok kita kongsi la bersama kan?  soal betul ke tidak tu, terpulang pada pandangan masing²... nothing imposible in dis world!

 =============================

Cerita ni sebenarnya dalam bahasa CINA so di translate cerita nie dalambahasa melayu....HATI-HATI bila pakai TUALA WANITA..check dulu expired date...Kualiti...dan paling PENTING kebersihanya...takot2 ada pulak telur binatang dekat atas tuala wanita tu...

Seorang pelajar cina berusia 17 tahun tak taula dr negara mana telah mengalami muntah2 mcm orang mengandung tu la kan ....Be lia u seorang kanak2 miskin dan bapanya pula seorang penjual TUALAWANITA...disebabkan banyak tuala wanita yang expired,si bapa telah mengagihkan tuala wanita itu untuk dipakai oleh anak dan isterinya..Almaklumla kehidupanya yg miskin dan kalau buang tu rasanya satupembaziran kot pada keluarga mangsa tadi...so anak2 dgn bini dia pon pakaila TUALA WANITA tu.....lepas maybe beberapa bulan si anak mengalami muntah,loya tekak mcmorang2 mengandung tu...Dengan segera si bapa membawa anak ke hospital untuk diperiksa apepenyakit anaknya..dan doktor memberi jawapan yang mengejutkan bahawa si anak telah MENGANDUNG.....maka hairanla si anak..dia menafikan bahawa dia mengandung kerana diatidak mempunyai teman lelaki, masih bersekolah dan tidak pernah melakukanhubungan seks..

Scan punya scan doktor memberitahu bahawa terdapat 20 EKOR ANAK TIKUSyang dikandungkan oleh pelajar terbabit...MUNGKIN KETIKA PERIOD TELUR2 TIKUS TELAH DISENYAWAKAN KOT DAN MASUK KE DALAM OVARI PELAJAR TERSEBUT..MUNGKINN.....doktor terpaksa membuat pembedahan ke atas pelajar tersebut kerana didapati anak2 tikus terbabit telah tumbuh gigi dan dikhuatiri akanmemakan kesemua organ dalaman pelajar tersebut....kesemua doktor sahaja yang berani melakukan pembedahan itu,...pelajar terbabit kini disahkan tidak boleh mengandung lg kerana merekatelah mencuci keseluruhan dalaman pelajar tersebut kerana dikhutiridijangkiti virus tikus yg kotor itu...

Moral of the story.......*NAK BELI PAD TU CHECK DULU EXPIRED DATE..*MAKE SURE PAD YG DIBELI TU BEBAS DARIPADA KOTORAN ATAU TELUR2² BINATANG SILAP2  ANG ADA TELUR LIPAS BERANAK LIPAS LAK LEPAS NI...*SAMA² MENJAGA KEBERSIHAN DAN MEMASTIKAN KEJADIAN SEPERTI NIE TAK TERJADI.

ATTACHED DUA GAMBAR ANAK2 TIKUS TU SELEPAS PEMBEDAHAN DILAKUKAN...


12 comments:

.::Lynn::. said...

huhuhuhuhu... banyak takut

LiErOSe~QiEmi said...

penah dapat emel ni.. tp ada orang kate tak btl cite tu.. so btl ke tak erk?? takpela, peringatan yg bagus gak ni kan.. at least kite lbh berhati2 jg bendalah tu.. ermnn

Ayuraza said...

ieeeeee..
cering bulu roma..geli...

Kniedaz said...

penah dapat emel pasal ni..skang kalau nak pakai pad @ pantiliner mesti belek2 dulu..huhu..seram

mama c'fa said...

erkk gelinye degr..takut

@e_da said...

ya allah takutnya tengok.. dan geliiiiiiiiiiiiiiii

ieyza said...

pic tu mcm anak hamster jerrr...coz my hamster baru jer bersalin semlm...tu yg terperasan tu...lagipun...kat pic tu mcm habuk2 utk hamster...kalau anak tikus lainlaa bentuknya...agaknya laa kot...huhuhu

ratna said...

memula mcm ngeri nak baca cerita ni.. tp ni dah terbukak awakpunya blog kena baca gak ler.. ngeriinya... tak per.. ku yakin dgn librese..

kakyong said...

rasa mcm penah dpt email ni tahun lepas... ;)
tp ngeri kan...

BIONIC WOMEN said...

huhuhu...boleh percaya ker tidak ek???huhuhu..tapi tuala wanita kat Malaysia nih kebanyakannya berbalut kan???
rasa bersih ler skit

ann @ hatiberbunga said...

penah belek 3 bungkusan pad yg ann beli dulu.. tp sesungguhnya tak jumpa pun kt mana2 tulisnya expiry datenya.. huhu..

fathiah said...

takot nye