Melawat Gua penuh kelawar!


hari tu kat entry ni dok kecoh² nak pegi Mangrove Tour kan?
Alhamdulillah, tercapai jugak hasrat tu bila sampai Langkawi..
Lynn family mula² tanak join, last minit die cakap nak pegi jugak,
fuhh, selamat duit! leh tong-tong... kekekekke....

kami amik pakej tru internet...
google-google jumpe no tepon pakcik ni.
call punya call, nego punya nego..
ok set! dapat pakej murah dan berbaloi-baloi...

pakcik ni kasi pakej melawat 2 tempat RM170 sajok!
memang murah sangat² wei... 
tengok dekat senarai pakej, 2 tempat je dah RM200.

tapi pekerja pakcik ni yang bawak bot tu baik hati pulak!
dia bawak kami pegi lagi satu tempat! no charge!
pegi open sea.. so total RM170 = 3 jam!
kami pegi Gua Kelawar, Eagle Feeding, Open Sea (mandi laut).
kira memang berbaloi betui amik ngan pakcik ni!
tenkiu pakcik dan abang bot!
Mr. K, pakcik bot & hubby Lynn

suasana jeti pagi tu.. pukul 10 pagi rasanya... time tu ujan rintik-rintik.. tapi kami gagah pegi jugak.. ye la, bila lagi nak sampai kan?

ramai gak rombongan budak skolah ikut tour ni...

 hadif kewll je naik bot! tapi time tu kan tengah ujan, memang sejuk sangat!

 nampak tu orang tengah naik tangga nak pegi gua kelawar!

 nak masuk dalam ni kena tunduk-tunduk bagai... nasib mak metua ai duk lam bot.. kalau tak kesian kat die nak menunduk.. memang tak terdaya... huhuhu.. time ni tak nampak sekor kelawar pon.. time depa tido la kan waktu siang... nasib la.. kalau la dorang attack kami masa tu, haih... eh, ade lagi ke kelawar dalam ni? ke dah berhijrah?

hadif pinjam serkup kepala Lynn... kan ujan time tu, then sejuk pulak kan! thanx ya lynn pinjamkan serkup.. hehehehe....


next entry, sambung mangrove tour lagi...

11 comments:

eima said...

soalan aku terjawab...scarf sape yg hadif pakai ..hahahha

~aSHa~ said...

mcm kenal je hubby lyn tu....ermmm jbtn mana ek?

ke aku pernah ternampak je kot....dulu keje pjaya jugak

MRS. K said...

@eima
hahah.. tuju untuk ko la gambo tu

MRS. K said...

@~aSHa~
wah! glamer azman.. die JPA

PutraRocker said...

nice place

Your Humble Servant said...

Sangat menarik... tempat ini bukan kat pulau besar langkawi kan?

MRS. K said...

@PutraRocker
yep.. very nice

MRS. K said...

@Your Humble Servant
kat dalam langkawi la..

unai a.k.a puan.U said...

oh!! igt ibu hadif belikan hadif serkup hiphop tu.. nampak cam best je tgok hadif pakai serkup tu, tak perasan lak tu serkup mak2 kita!! pepun, hadif rock!!!

~aSHa~ said...

owh patut la...sama tmpt dulu..

sy kat sane dari 2003 - 2007...servis division...
dia?

MRS. K said...

@~aSHa~
bahagian pencen rasanya.. skang bahagian tu dah pindah ke cyberjaya