pergi Langkawi tapi tak beli periuk kuali pinggan mangkuk... apekah?


tajuk bukan main panjang lagi kan?
tapi.. apekah benar....?

yer puan-puan, taon ni saya pegi tak beli pon periuk kuali bagai.
taon lepas dah borong periuk sama set pinggan,
so taon ni rehat la kejab. kekekeke..

tapi... tapi...
takkan pulang dengan tangan kosong je kan?
haruslah bawak balik buah tangan seketul dua.. tak gitu?
nanti takde la meleleh tengok kawan tu soping sakan!


kalau nak soping periuk pinggan, saya suke pegi Idaman Suri. kat situ kan besar, luas, selesa sikit nak pilih barang... kat Ismail Group pon ok jugak tapi die sempit sikit.. nak jalan pon langgar² bontot.. so, kurang selesa tambah bawak anak kecik.. maunye terpecah pape... nangis mak nak ganti!


 ini hasil sopingan. dua kotak sajok! kotak pon dah macam hadiah untuk pengantin kan? hahahha...


 budak ni pulak yang menyibuk nak bukak 'hadiah'.


dan hasil sopingan tersebut adalah :





























































jeng jeng jeng.....

cantik tak?

saje je beli.. tengok harga RM33. rugi pulak kalau tak rembat.
buat masa ni tempat lilin ni taruk lam stor dulu.
tak de idea lagi mana nak taruk! huhuhuh...
uolls ada idea?






ni pulak tempat letak lauk-pauk-kuah sup etc..etc...
harga RM35... rugi kalau tak rembat!

yang ni boleh panaskan.. bawah tu ada tempat letak lilin..


so, itu je la hasil sopingan kami di Langkawi.
memang taon ni tak soping sangat pon.
banyak duit habis ke makan jer.. huhuhuuh....

16 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

cantiknyaaa!!!!!!!!!!!! tempat lilin!!!! letak kat meja makan lah Kak K. Candle lite dengan Mr. K!

LiErOSe~QiEmi said...

aduiiii jelesnyeee tgk ko shoping bagai kat langkawi.. aku dari pada tawaran air asia rm1 sampai free tak dpt2 tempat.. nak gi sampai 7.8 orang.. tu yg Air Asia tak nak kasik tu.. jammed ajeee

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah banyaknya shoping moping...cantik la...

SyaNa said...

cantek tmpt lilin tu
kalo ade console table (betol ke eja?)
ko letak kt meja tu.pastu ade cermin plakj kt dinding meja tu
cantek nye

mama_auni said...

wah pasne leh la candle lite dinner..hehehe

mama tisya said...

kita dh byk kali p langkawi tkde bli pingan mangkuk or periuk bagai..tp borong coklat wajib...ehhehehe...sebab kita stay ngan inlaw so kalo bli brg mn nk ltk lgpn pinggang mangkuk/periuk time adiah kawin ada lg dlm kotak blum buka...hhehe

[-suziey-] said...

bole buat candle light dinner ni..sempena besday ke anniversary ke..before celebrate kt luar..hiks

eima said...

aku no idea ...hahha tak pandai deco...
pesal aku tak penah prasan brg2 yg org slalu soppin kat langkawi tuh ek... pelik tul la...
asal pegi mesti aku borong coklat je ...

ummiaqeef said...

ye la..buat candle light dinner..bg hadif tidoq dulu..huahuahua!

BIONIC WOMEN said...

aishhh..bilalah nak ke langkawi nih..x pernah jejak ag..nak g ngan besan ler tahun depan..hahahhaha

Ena said...

WAHHHH..

CANTIKNYA... LEH WAT CANDLE LIGHT DINNER TU.. BESTNYERRR....

LyNn HaMzAh said...

memang cantik dan harga pun sangat murah...berbaloi la...

Diamilikku said...

sejibik mcm yang kat umah saya tempat letak sup tuh..adik shopping kat sana jugak sementelah dia pun keje kat langkawi

MRS. K said...

@Shinnaz Ahmad Rasid
bernas idea kamo nih

MRS. K said...

@LiErOSe~QiEmi
aku ari tu book 8 orang, ok je bunge

MRS. K said...

@Diamilikku
hehehe.. dah satu company kan..