Shoping langsir Merah Hitam yang menawan!


.
my mom sudah tak sabar nak menantu baru agaknya!
dah siap kirim suruh beli langsir bagai... hehehehe..
padahal, majlis bila taon nak langsung pon belum tau lagi!
beli awal tak kelam kabut katanya. 
takpe la mak. asal mak hepy dan bahagia, kami pon hepy jugak!

so, semalam misi mencari kain langsir 70 meter untuk satu umah! 
ke mana lagi, ke Nilai 3 lah! 
kata sekangkang kera jer dengan umah! ahaks!

kalau ikut kan bakal pengantin, die mau kaler kuning + hitam.
cam lebah gitew! heheheh...
celah mana entah die tengok kaler tu!
sungguh tak berkenan di mataku! haih...
oh, bakal pengantin tu makteh hadif la yer.

sebab kaler kuning tak menawan kalbu, so tuka kaler lah!
tapi makteh hadif letak syarat ooo... die nak jugak kaler hitam tu.
combine dengan ape pon takpe, tapi nak hitam jugak! adeh...

so, riki punya riki, jalan punya jalan, jumpa satu kedai ni. 
Mr. K takde pulak, die memang terer bab menawar ni!

hati terpaut pada langsir ini!
kaler sangat cantik okey!
ada 2 tone, depan merah, belakang hitam.
kira boleh pakai mana-mana kaler la.
sangat cantiikkk!!!

bakal pengantin pon suka bangat! semangat die sms bakal tunang bagitau! hahahhaa...

semeter RM6. kami beli 70 meter. hohohoho... rabak poket.

so, setel sudah bab langsir. tema kaler makteh nanti merah hitam la yer. kain nanti hantar kampung. mak suh kawan die jahitkan!

kakak bakal pengantin pon teruja jugak hokey!
rajin ku surf baju pengantin sama pelamin merah hitam.
huhuuhu... cuti mata. terapi jugak tu. kekekeke...

cantiknya pelamin ni. berkenan sungguh! 


 ini pon okey jugak! gambo dari http://rinssuzana.fotopages.com/


 ni pulak baju pengantin. sangat hot betul kaler ni!




















tapi walau apa pon, pepel tetap dihatiku!!!


p/s : skang pelamin macam² patern.. tiap-tiap taon bertukar! ada je design baru. zaman haku kawin dulu takde pong! huhuhuhu... memang masyuk la sape keje dalam bidang ni.

18 comments:

..nOj.. said...

seriyes lawo langsir tu kay. berkenan plak aku. 70meter ko beli? abes dinding2 seme berlangsir la nanti ye. hehe

.::Lynn::. said...

chantik... ai like

BIONIC WOMEN said...

cantik ler langsir ituh..nnti dinding umah kaler putih sajer..wow menyerlah..

pelamin pertama tuh, kalau kusi warna putih ag mnyerlah kot..pelamin ke2 tu cantik..huhuhu

mrs.purple ler..tukar nama.haha

eima said...

umah mak die besar la noj ...tu 70 meter ....
cantek ... skrg nih mmg tema hitam ....

♥ EeiNz ♥ said...

cun !!! langsir kt nilai 3 mmg murah2 ke kay? kin pun tgh crk langsir gak nih

Shinnaz Ahmad Rasid said...

i like! merah hitam. dulu tak suka. skg ni mcm dah tukar fav colour pulak..hehehee..

syariza09 said...

cantikss design tu. kaler biru ada kaa

ann @ hatiberbunga said...

gilos cantik. ^__^

MRS. K said...

@..nOj..
umah mak aku banyak tingkap la wei

MRS. K said...

@.::Lynn::.
i like too

MRS. K said...

@BIONIC WOMEN
ye la. kerusi tu kaler itam tak naik la kan

MRS. K said...

@eima
betul.betul.betul

MRS. K said...

@♥ EeiNz ♥
kena rajin keluar masuk kedai kin.. semalam pon masuk 3-4 kedai gak

MRS. K said...

@Shinnaz Ahmad Rasid
hahaha.. takpe, variasi

MRS. K said...

@syariza09
takde.. kaler biru je ada

MRS. K said...

@ann @ hatiberbunga
apa lagi, serbuuuu laa...

~aSHa~ said...

eehehe yg penting gambo pegantin lama jgn dilupai...ehehehhee nak jugak ko menyelit situ..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ekekekek...gambar last tetap nak enterframe erkk...