Main Masak-Masak...


Jom skodeng anak teruna ni buat apa;



zoomm sikit.....

oh! nak jadi Top Chef  anak ibu ni... kekekeke..

Memang dah lama dah dok prasan,
si hadif ni suke main masak-masak.
nasib la die layan mangkuk plastik jer, kalau pinggan kaca? huh!
sampai makcik taska pon dok tanya,
si hadif ni kat umah suke masuk keluar dapur main pinggan tak?
sebab kat taska pon die macam tu... hahahhaha...

ni mesti die selalu tengok ibu die masak kan?
bluerkkkk....

hahahhhaa... padahal seminggu skali pon susah nak berasap dapor!


kalau tanya hadif masak ape?
komfem die jawab ayam!
hadif makan ape?
jawab ayam jugak!
hahahaha... makan nasi pon cakap ayam!
adooyaiiii....

lepas tak larat masak berdiri,
dia tukar masak kat depan tv pulak.
hai la anak...

hadif ni memang cepat boring ngan mainan die.
masa baru beli jer die semangat nak main,
lepas tu yilekkk... kembali pada asal.
nak main masak-masak jugak!

kenan tokyah hadif agaknye nak jadi chef bukak catering. hakhak..

14 comments:

Ena said...

hehehhe..

sama ngan dak irfan la. cam gini la kalo balik umah.. tak larat nak larang.. so biarkan je la.. plastik je tak pe.. biarkan.. sonok kita tengok kan! sbb khusyuk kemain

LiErOSe~QiEmi said...

kay, anak ko layan plastik je.. takpe.. anak aku layan kace.. puas marah.. pecah gak la 1 set cawan..sepas 1, 1 dia amik.. 2 hari lepas penutup bekas garam dia pecahkan.. adehh!!

MY HEART said...

Amboi anak bujang k ni pandai masak.. bolehlah mama eryn pinang lepas ni ek buat menantu.. hihih

BIONIC WOMEN said...

hehhe..nak jd chef ek??? xper senang ler ibu nnti, hadif masakkan semua..hahaha
Dhiya plak asyik ngan lego sari 2 nih..
tapi lego2 tu sume dia letak dalam bakul beskal then dia tabur2kan 1 rumah..tabur bunga katanya..hadoi..naik lenguh pinggang omaknya nak mengemas

ummiaqeef said...

haha..pasni ibu dia xyah masak dah..dah ade tukang masak nanti. huhu.. aqeef pun same pantang kalau pegi dapur msti nak nyibuk..dia bukan suke main menan,menda bukan menan yg dimainnye..pelik btl..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

tu petanda nak dapat adik pompuan tu...ekekek

eima said...

bunga
bahye nye ....

K
hadif cam fahim dulu ....
nanti bila dah pandai tgk tv ... pewngaruh ultramen ngan polis... die akan menembak ngan fie ko je ...ko je jd penjahat ngan raksasa ... hahha

MRS. K said...

@Ena
sebab barang plastik la malas nak amik port. asal nanti simpan balik..hehe

MRS. K said...

@LiErOSe~QiEmi
ganas anak ko ni.. bahaya main barang kaca ni.. kang luka sape susah

MRS. K said...

@MY HEART
kahkahkha.. boleh boleh.. hantaran up skit sbb laki buat keje umah..

MRS. K said...

@BIONIC WOMEN
mak die dah sorok mainan die.. malas nak simpan balik.. huhuhu

MRS. K said...

@ummiaqeef
tu la kan.. takpe la, asal die bahgie

Ibu Piya said...

eheheh cute la dia..sah dia mmg suke main msk2..

Shinnaz Ahmad Rasid said...

rajinnya dia tolong ibu masak! hehe.