Mee Udang Kuala Sepetang



sebelum cerita ni jadi basi, 
better saya up sekarang! muahahaha...

last week kan saya balik kampung cuti² taiping.
sempat la jalan² cuci mata dan tekak.
memang dah lama mengidam nak makan mee udang ni.
minggu lepas baru dapat! haih...
orang luar dari taiping pon dah lama merasa...

sebelum gerak, pose dulu kat buai depan umah yang dah berkarat ni.
dah lama tau buai ni.. berbelas taon dah since saya darjah 3 kot!
dah tak larat cat dah.. last skali kaler putih.
now kena hujan panas, dah jadi hitam berkarat.
adik-adik pon dah malas nak cat agaknya... huhuhuhu...


ok. sambung balik cerita mee udang.


kami makan di kedai mee udang Mak jah!
eceli, sepanjang jalan ke k.sepetang mmg banyak kedai mee udang.
pilih la mana korang nak makan.
ada pak hashim, mak teh, mak jah, mak ...... etc
tapi yang paling femes dan byk masuk tv kedai makteh & makjah la.


tuan tanah nak pose lagi!

saya bawak adik dan anak buah

ni suasana dalam kedai. simple je kedai ni. susunan memanjang.. kedai makteh lagi la.. ala2 warung jer..

Mr. K layan hadif dlu smentara tunggu makanan sampai

dah nama pon femes dengan udang, so kat kedai ni menu die pon bercirikan udang lah!

cucuq udang sedap

nasi goreng udang

mee udang banjir
 saya kira tau udang die ada berapa.. hikhikhik.. semua skali ada 7 ekor dalam tu. yang ni mee udang biasa jer.. harga RM7. kalau mee udang special, agaknya udang die pon melimpah la kot. harga pon mahal RM11.

rasa mee udang ni takde la sampai wowww!! sedapnya nak lagi-nak lagi. rasa ok-ok la.. sedap jugak. boleh tahan.

ni la rupa bentuk kedai makjah tu... memang bersusun kereta kat tepi jalan sebab nak makan mee udang ni.. dah macam kenduri pulak..

sape-sape yang singgah ke Taiping, jemput-jemput la terjah kedai mee udang kat kuala sepetang... rasa sendiri mee udang yang glamerss ni..

.

15 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

saya pun gi mak jah gak aritu..rase biasa2 aje..kalu setakat nk try , bleh la..

Hidayah said...

ala hai sedapnye mee udang...cik abang elergi udang huhu takleh nak bwk kedai2 yg menu sume udang

::c i k d e a n y:: said...

akak,bile g?has pon g gak mgu lps..kedai mak jah ni kire baru lagi org ckp. lau nak lg sedap g kedai dpn tu lg nama kedai mee udang pak ya..c2 mmg shedappp sgt..kedai die cam lame2 ckit.tp mee die mmg terbaik..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam..k.atie yg dok perak pon lom pernah g kuala sepetang nih!...plan gak nk g,Insallh,sampai la nanti..

eima said...

laki aku mayb die akan suka ...aku & udang...eeiii

tp mkanan lain ade ..tak salah klu pi mencuba ....
tuan rumah makin melaram ..wo0ow

SyaNa said...

sedappp
tapi mmg mee nye sikit udang yg melimpah ruah kan

MRS. K said...

@Nad @ MamaZakwan
tu la.. takde la sedapppp sangattt tapi ok la kalau nak rasa

MRS. K said...

@Hidayah
ala ciannye abe die..

MRS. K said...

@::c i k d e a n y::
akak pegi minggu lepas la.. pakya? taktau.. pak hashim akak tau.. hehe

MRS. K said...

@♥♥azatiesayang ♥♥
kite yang dok tepeng pon baru smpai situ sis.. huhuhu

MRS. K said...

@eima
udang settaappp wei.. try rasa dulu

MRS. K said...

@SyaNa
yep.. udang jer lebih.. mee sikit jer

LyNn HaMzAh said...

ramai yang cakap mee udang tu sedap...nanti kalau gie taiping lynn nak cuba la...

Diyana Zulkifli said...

hmm memang pun.rasanye biasa aje pun..tp ramai org la kan,sebab tempat femes..semua dtg,nak mencuba..;)

ibuayahdamia said...

kat Johor ni pun ader satu kedai mee udang..kat pontian..perghh mahai gak...ader udang melimpah ruah + telur rebus lagi tu...

RM 9 sepinggan..