Pelan-Pelan Kayuh Skycycle


ni sambungan kisah Bukit Merah Laketown.
dun worry kay, ni last episode... kekekeke...

we all ke eco park sana. ingat nak tgk la haiwan dalam tu.
tapi sudah tutup uolls.. huhuhuhu..
tapi skycycle ni bukak lagi. so, naik je lah.

 ni rupa paras skycycle tu. nak naik die caj RM7 utk dewasa & kanak². kite kena kayuh dengan tangan tau. nasib la lakiku yang kena kayuh.. jauh jugak tu nak mengayuh ni!


 posing dulu sebelum kayuh..


 kat bawah ni boleh nampak haiwan² dalam ecopark. kiranya ni jalan atas angin la.. kekekeke


 penat kayuh bang?? huhuhuhu... ada la benti 2-3 kali kat tengah jalan. amik napas dulu... kekekeke


ibu : hadif cepat buat peace!
hadif : jab bu. baru nak kira jari


 hadif : ok bu. dah jumpa jari dah! peace...


 hahahhaah.. gud boy!


 paling kesian adik & anak buah saya ni la.. depa kena kayuh sendiri.. penat tu wei...budak darjah 6 & darjah 3 yang kayuh. kekekeke. gerun jugak naik ni tau. coz gayat satu hal. safety pon tak seberapa. harapkan pagar tu jer... huhuhuuhu...

ni pulak chairlift. macam cable car la. tapi ni jenis open air. keselamatan pon tak terjamin sangat coz die guna penghadang jer... naik ni kite leh tengok orang dalam waterpark. leh la skodeng orang tengah mandi. huhuhu..

we all siap dah beli tiket dah. tapi hadif tak boleh naik la pulak coz tak cukup ketinggian. yang boleh naik pon dua orang jer.. so, adik n anak buah saya je la yang naik. tiket tu kami jual kat pengunjung yang nak naik benda ni. huhuhuhu... takpe la, tunggu hadif besar skit, naik datang lagi.


lastly, sebelum balik bergambo dulu kat sini...

keluar dari bukit merah dah kui 6 lebih, so lepas tu terus balik umah mak...

6 comments:

eima said...

menarik gak ek kat ctu ....
nenanti kena paksa panjang pegi la

firahadifa said...

hadif nyer baju tu farrihin pon ade.. poney kan ??

BIONIC WOMEN said...

jenguk menantu jap..
rindu ler, lama x tengok hadif..
nak join GA..sari dua lagi ek, baru sampai kelantan nih

MRS. K said...

@eima
haa.. molek sangat la tu. ajak jgn tak ajak

MRS. K said...

@firahadifa
a'a.. nak buat camne... 1 kilang. huhuuh

MRS. K said...

@BIONIC WOMEN
amboi.. sakan blikk kg no