Pukul 5 pagi



pagi tadi hadif bangun. terus panggil ayah.
tercari-cari, sebab ayah die takde kat sebelah.
ayah tido bawah, tengok tv smpai terlena kat bawah.
then die cakap nak susu.

saya bawak die turun bawah, landingkan die atas sofa.
lepas bancuh susu semua, then bagi susu kat die.


Hadif : ibu nak chugginton.
Ibu : chungginton sleep.
Hadif : upin ipin?
Ibu : upin ipin pon sleep.
Hadif : ayah?
Ibu : tu, ayah sleep.
Hadif : Ibu?
Ibu : ibu nak kencing lah!


terus die senyum... then baru nak minum susu. hahahaha....

kuat betul pengaruh karton ni kan?
nasib die tak sebut semua kartun.. masak haku nak menjawab! kekeke..




10 comments:

eB@mamaAerish'n'Aed said...

ms dlm pntg dolo, eB yang dok chugington... cha ke cha ke cha... ke chugington... hik3

Ena said...

hehehe..

budak2 zaman skrg .. ngeee

*azni* said...

sebab kartun tu warna warni.bkn setakat budak2 je suke tgk..mak bdk n pak budak pun sama..hehe..

ummiaqeef said...

haha..kalau aqeef asik2 nak backkom! balik umah backkom! sblm tido backkom! tu je kartun yg dia addicted. astro kat rumah x amik channel cartoon network. kalau ade,masakkkk!!

kayyana said...

hahahaha... lawak sungguh.. pengaruh karton memang kuat... kdg2 membawa kebaikan gak karton-karton nih

BIONIC WOMEN said...

hahaha...ibu hadif dah dapat rasakan aper yg kurasa selama ini..huhu..tapi hadif kecik ag makan saman ag..si dhiya ni dia ag pandai..dia akan kata.."try mama tekan remote tuh"..huhuhu..dulu selalu tido kul 2,3 pagi layan kartun dia tuh..tapi skang dah ok skit..

LiErOSe~QiEmi said...

anak aku tak tau nak sebut lagi... tp dia tunjuk cd.. suh pasang.. uhuuhhu

adianiez AIDA said...

betul betul betul pengaruh kartun ni memang kuat! sebab tu kita kena pandai pilih siaran kartun utk diorang hi hi hi

deelira@deeliraz said...

sampai je umah petang2.. umie akan minta nk tgk kartun walhal daripagi dah hadap kartun kat umah pengasuh. remote kemas dah kat tangan dia. x kasi can dah org lain nak tgk wei.. kadang boleh gaduh2 dgn ibu ni..

acad suke KAMPUNG BOY :p

eima said...

baru ko tau ...
fahim asal balik umah nk tgk kartun..asal nampak TV nk tgk karyun...
elok2 hadif tak minat tgk tv ko jao ...haaaa amik ko