Restoran Mohd Chan Abdullah


As Salam...

lambat betul hari ni nak warm up.
dah lepas lunch time baru ada mood nak update belog!

haiii la.. ni pasal cuti lama sangat la ni!
cuti kat kampung adalah sangat beshhh!!
sekian.






meh sambung cite makan pulak.
semalam sampai KL dari kampung dlm kui 5.30 pm.
then perut rasa lapar pulak. nak pi makan dulu.
malas nak makan kat area KL. so kami ke Bangi sana.

kami ke Restoran Makanan Cina Muslim Mohd Chan Abdullah.

No 30, Jalan Medan Pusat 2c, 
Pusat Bandar Baru Bangi, 
43650 Bandar Baru Bangi, Selangor

memang lama dah perasan restoran ni.
masa tu kami dok usha kedai perabot area situ.
tapi tak terasa pulak nak pi makan.
so, dis time nak try la.


 dalam kedai... ramai gak orang time tu.

tapi kat cawangan Bangi ni, pekerja die ramai Indon la.. tak nampak bayang orang cina pon.. kite order pon die tak berapa nak paham...huhuhu...

harga makanan boleh tahan jugak la around RM5-7...

 tuan tanah nak up muka jab...

 budak ni memang tak suka duduk baby chair. muka sekerat ja nampak.. kekekeke

 pau kaya untuk budak kecik

 nasi goreng kam heong Mr. K punya

 nasi masak halia daging i punye... 

teringin nak makan dim sum ayam. tapi dah abis la pulok!
kempunan!!

over all, makanan die sedap jugak.. ada 'rasa' gitew..

14 comments:

::Mamalyna:: said...

k, ice room bangi tue ramai bangla...

Nad @ MamaZakwan said...

adoi, dah cam kite pulak yg dok kt negara org... nk try jugak ar nnt!

eima said...

wahhh char kueh teow ade ???
laki aku suka ..kami cam tringin nk pi tp takut mahai je ..hehe

mama tisya said...

tk smp2 lg padahal dh byk kali pegi tp bila smp je kt depan kedai hubbyku ajk p tmpt lain..sbr je la

MRS. K said...

@::Mamalyna::
kalau ice room, i pegi kat nilai je la..huhuhu... tapi takat ni belom penah try lagik

MRS. K said...

@Nad @ MamaZakwan
huhuh.. nak buat camne kan? nanti try la makan situ

MRS. K said...

@eima
char kuey tiaw? cam takde jer.. situ ramai orang makan nasik ayam die la.. tak de la mahai sangat..

MRS. K said...

@mama tisya
nanti ajak hubby terjah ek

Farra Dhelina said...

mcm sedap je ns goreng tu, mtk sikit!

umie said...

butter prawn situ sedap...udangnya besar..hehhe

SyaNa said...

teringin nk mkn sini
tgk ramai blogger da try

aku suke chinese food

Delimasari said...

lom cuba

ratna said...

ya allah.. rindunya kat abdullah chan.. kat taman melawati pun ada satu. kalau awak nak tgk dia punya pekerja org cina bole la pi situ. dia punya chicken lemon, sotong goreng tepung sedap tau..

Elin said...

hi kite pun 1st time pegi ari tu...huhu.

http://hattaleen.blogspot.com/2010/11/mohd-chan-abdullah.html