chowchinchow.....

.
balik dulu... halfday ari ni....


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

tasik yang buntingkan wanita?

.
Legenda Tasik Dayang Bunting dikatakan sebuah tempat pemandian kegemaran seorang puteri dari kayangan bernama Mambang Sari. Dia diberi julukan sebagai Tasik Dayang Bunting.

Menurut cerita, seorang putera raja, Mat Teja, jatuh cinta dengannya dan menipu puteri itu untuk mengahwininya. Mereka dikurniakan seorang anak, yang kemudiannya meninggal dunia setelah tujuh hari akibat penyakit misteri.

Disebabkan terlalu sedih, Mambang Sari meletakkan mayat anaknya ke dalam tasik itu dan kembali semula ke dunia kayangan.

Sehingga ke hari ini, ada yang masih percaya wanita yang sukar mendapat anak, jika mandi dalam tasik itu akan dikurniakan anak. Ada yang turut mengakui kebenaran hal ini. - www.mykedah.org

gambo 1st honeymoon 2008

korang percaya tak kalau mandi air tasik tu boleh dikurniakan anak??

sepupu saya, Kak Na dah
3 tahun kawin tp blom ada anak... so, masa saya & hubby nak pegi honeymoon kat langkawi on 2008, dia pon nak join skali... saya tak kisah la kan, ada jugak geng borak... antara tempat yg we all pegi of coz la tasik dayang bunting tu... saya tak mandi tapi kak na mandi dalam tasik tu.

then, pas sbulan lepas tu, dia anta msg kat saya die pegnen... same with me.. kitorang pegnen sama² dan hadif tua dari anak die 3 hari jer... miracle kan?....

nak kata die pegnen sebab mandi dalam tasik tu, entah la.. ada orang percaya, ada yang tidak... mungkin Allah nak beri rezeki time tu... atau secara kebetulan jer... ermmm... tepuk dada tanya iman... hanya Allah yang lebih mengetahui...




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Taiping Bandar Warisan


balik kampong.... oooooOOooo.... balik kampong.... petang ni nak balik tepeng... hadif nak jumpa opah dan tokyah. isnin kan cuti Wilayah, so moh kite blik kampong...
ingat nak blik on raya cina, tapi memikirkan mesti pasti wajib jalan JAM, fuhh... tak tahan den dok kat jalan lelama, so decided balik ari ni je la...



jom balik kampong!!!



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Aisyah Na-O-Mei


saya tak berapa nak tengok drama melayu ni... tapi kalau tertengok, melekat jugak depan tv... ari tu ada la tertengok cite ni, masa tu scene mak metua Omei tengah paksa die minum air akar kayu tu... hermmm....

saya tengok drama melayu skang ni dah macam cite indon! meleret-leret... pastu asik nak mendera jer... then yang kena dera tu tak reti nak melawan pulak! adooiii...kite yang tengok ni pulak rasa geramm... cam tak logik pon ada kekadang! tu yang malas + bosan nak tengok...




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

bila dia datang.....

aduhhh.... lesu rasanya badan... segala jenis mood hilang.... semua keinginan terbantut! still rasa tak selesa even umur 12 taon dah datang bulan.... ermmm.....


betul ker kalau period tak boleh mandi basuh kepala??? saya ada terbaca kat mana ntah.. tak ingat... rasanya kat 4warded email kot...tapi saya belasah basuh jer...



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

mengidam....


laksa!


pix by google


sebelum ni saya memang hantu laksa... tapi pas beranakkan hadif, smpai skang belom sentuh laksa lagi! masih berpantang! penah skali try, tapi bisa dia terasa kat perut daa...macam kena siat je perut ni.. tak berani dah sentuh... tapi.. aduhh... dah teringin sangat ni...mana nak cari laksa yang betui-betui hoooliaw kat sini???

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

yang patah kan tumbuh hilang berganti

.


yeyeehh... makteh hadif dah ganti balik modem yang patah ari tu... ini bukan maxis berukben yer.. casing die jer maxis tapi sbenanye pakai akaun lama jugak.. celcom berukben... lepas ni boleh la bertenet di mana saja tanpa sempadan dan batasan.. hahaa...


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Rezeki jangan ditolak..


kain pasang ni boss kasi... tenkiu boss... lain kali bagi lagi!! ahaks.... saya punya kaler hitam gold tu... kaler pink lynn punya....

*********************************************


hadiah dari kota london ni kak jam yang kasi... kak jam ni PA big boss saya... die baru blik cuti² london + paris last week... so, sepanjang minggu lepas saya ganti tempat die... so, ni ada gift kak jam kasi... tenkiu kak jam... saya dapat sweater hitam.. hadif dapat shirt merah tu.. hadif pon dapat? hehehehehe.... tenkiu very much kak jam....


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Nak beli Rumah? Pelancaran Taman Ixora, Salak Tinggi

.

PELANCARAN BESAR-BESARAN RUMAH TERES 1 TINGKAT 20' x 70' (MAYA)

DI TAMAN IXORA, SALAK TINGGI

bertempat di RUMAH CONTOH / TAPAK FASA 2A

pada 30 - 31 JANUARI 2010 ( Sabtu & Ahad)

bermula 10.00 pg HINGGA 5.00ptg

website : Getrahome


p/s : OTW pegi balik keje, memang slalu nampak iklan ni kat tepi jalan..sesape yang kerja area putrajaya, bangi or kajang boleh la beli... dalam 20 minit je pegi keje...



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Old Skool


.


gambar masa skolah menengah dulu... mengusik kenangan betui... saya yang baju kuning tu yer.. memang itam giler masa skolah dlu.. aktif sukan masa tu..skang putih skit la coz dok keje lam econ..hehehe...gambo lukisan bawah tu, kawan saya nazir yang lukis... memang cantik betul die lukis... tapi muka kitorang tu dia buat muka katon plak... sayang die tak jadi pelukis kat Ujang or gila-gila... haahaahaa...

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Ganas nya mu ni weh...!

.
tengok! ganas tak makteh hadif? sampai leh tercabut modem celcom berukben tu dia pakai.... sabo je laa... tu dah takleh nak buat ape dah tu.. kena la beli modem lain! haishh.. ni mesti asyik sangat dok bertenet smpai leh jadi camtu... makteh...makteh... dah tak boleh la blogging kat rumah.. berukben dah rosak! tapi makteh janji nak ganti lain! hahaa.. best..best....
.
saya ingat nak tuka stremyx la... murah skit RM50/month kan? tapi tengok lah camne nanti... kata pon makteh nak ganti lain..hikhik....

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Pantang Larang?

.
ari tu ada kawan hubby datang rumah.. dia datang dengan wife, anak die baru 3 bulan & mak mertua die... masa hadif dekat ngan anak die, MIL die cakap ngan wife die "jangan kasi cium, budak ni belum pandai cakap"......

.
saya macam terkesima + kecik ati dengan cakap MIL die tu... memang la hadif belom pandai cakap... baru 1 tahun 2 bulan maa.... so, nak tanya korang, ada pantang larang budak cam hadif tak boleh cium baby ker?


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Perasan Bujang di Puncak!

.
 .
even pegi meronggeng dengan budak² bujang, anak tetap bawak tau!

.
hari sabtu lepas, dok tengah blur takde benda nak buat, ayah hadif plak kena keja sabtu ahad... memang bosan giler... tetiba makteh hadif tanya nak ikut die ke tak pergi berjimba kat genting ngan kengkawan die!.. saya ape lagi.. terus on! lagi pun kan dapat baucer jusco ~ free entrance utk outdoor games genting... wahhh... pegi free, sapa takmau kan! Mr. K pon kasi pegi coz kalau nak tunggu die, memang takkan pegi la smpai bile²... die ni gayat banyak! hahahahaa....
.
kat atas sana memang sejuk giler... tak sangka plak sejuk coz sbelum ni pegi tak sejuk pon... kesian hadif, kaki tangan sume sejuk!... nasib la bawak bantal busuk die, klu tak mau nye tak senang duduk dia kat situ... yang paling susah bile takde suami ikut ni, nak usung stroller la... nasib saya bawak buggy, so ringan sikit... kengkawan adik pon very sporting, so tak rasa la cam janggal sangat!
.
games pon saya main yang biasa² jer.. ye la, nak mengusung hadif kan... cam budak² plak rasa main games camtu... hahaha... takpe la, lain kali bila hadif dah besau skit, kite pegi lagi eh.. tapi ayah nak pegi ker?



.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

bukan saya taknak masak.... tapi

.
selamat hari sabtu!! cuti sabtu ahad adalah hari masak-memasak! nape? hari lain tak masak ker? jawapannya = TAK! coz blik dari keje hubby i tanak makan... konon nak diet tak makan malam... so, i beli jer la untuk sendiri makan! so, bakat masak terpendam ni hanya boleh dipraktikkan untuk lunch weekend jer la.. ahaks.. kononnye...
.
u all masak per lunch ni??


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Tracking No untuk hadiah

.
info untuk pemenang Ibu Hadif's Giveaway.... saya dah pos semua hadiah. so, kat sini saya kasi tracking no. untuk makluman eh... TQ

normi ~ EN 254454977 MY via poslaju

e-car nazrin ~ LE10 010 360 9MY via pos express

irma ~ EN 254454985 MY via poslaju

Agnes ~ EN 254455252 MY via poslaju


p/s : kalau dah terima hadiah, update me ok!!



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

bakal menantu mak!

.
suri cruise
.

pix by google
.
she's only 3 yr! tapi dah pakai heels... wahhh.. tak sakit kaki ke cyg?? anty pon pakai selipar je....hahahaa... tapi budak nih memang comei-lote... geram tengok! like mother like doter la kan? leh jadi ikon fesyen utk. budak² baya die ni!






Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Selamat Tinggal

.dan
selamat maju jaya....

.
ROSA TONI
.
The hardest part of any friendship
is when it is time to say goodbye,
and even though I wished I could make you stay,
I know I got to let you spread your wings and fly.

For life is a journey that needs to be travelled
and I am certain you'd make it through,
I just want you to know and never forget
that I will surely miss you.

So follow your heart and never give up,
as dreams and wishes do come true,
for I know that someday we'll meet again,
so never forget I will be praying for you..

.
p/s : rosa ni member opis...sarawakian... esok last day die kat opis ni coz bertukar ke jabatan lain... wish u all the best!


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

tonggang terbalik coz still dalam pembinaan

.


tetiba rasa nak tukar template baru.. bosan dengan yang lama...
so, kena touch up la skit... ingat nak private skejab, tapi cam tak best la pulak... kang orang tak leh masok, tak masyuk la abang nang-nang ku... hehehehee.....


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Gores lagi!

.


kita gores lagi.. kali ni gores dan MAKAN!... sama jugak beli susu wyeth, dapat la kad gores ni. saya dah siap gores, semuanya dapat kupon diskaun makan... yang paling ok, dapat set snack plate KFC... yang lain tu sume kena beli meal, then baru leh reedem... ari tu makan kat kfc, dapat la reedem air kopi + fries... bolehla...
.
hadiah tajaan KFC, pizza hut, sen
heng (barang lektrik), etc (tak ingat) huhuuhu....

.


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Hadiah Besday

.


hadiah besday dari membe opis... tenkiu semua.... i loike...
jam ala english style... gambo snap kat kedai... belum gantung kat rumah lagi.. later dah gantung, saya kasi post kat sini yer...

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Gores dan Menang

.


Wyeth tengah buat contest skarang... gores dan menang RM100k shopping spree...kena gores 3 kotak & make sure kotak tu ada gambo 3 perempuan di atas. kalau keluar gambo bintang, tak layak la utk next step...

.
kan we all beli 12 kotak susu kan? so, dapat la 12 keping kad gores
Mr. K gigih la menggores... saya tak berani la nak gores... kang tak mengena, kena marah la pulak kan? so, saya kasi Mr. K buat semua... kalau tak mengena, biar la die yang rasa bersalah.. hahahaha....
.
pendek cerita, dari 12 kad, SATU je mengena!! huhuhuu
Mr. K cakap, kalau dia tau tak mengena, die kasi saya je gores....
takpe, takde rezeki... satu kad tu je la harapan kami... so, kena pos la kad tu... tru website pon boleh tapi kena la ada kad gores tu coz dia nak nombor siri, then baru la boleh gores tru website...

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

hari ini dalam sejarah : susu murah!

.
fuhh... memang dalam sejarah betul la... giant buat sale progress gold (kotak) sabtu ahad lepas..susu hadif kali ni betui² murah... yang paling heran, giant pulak tu buat sale!! murah betui.. klu compare ngan kedai ubat cina pon, kat giant still murah..
harga normal kat giant RM37.++.. harga sale RM28.++
beza lebih kurang RM9.00... so, apa lagi, ayah hadif rembat 12 kotak.. cukop la untuk 3 bulan.. 1 kotak cukup untuk 1 minggu....


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

pos hadiah

.
lunch tadi sempat pegi cari hadiah utk 3rd & 4th place Ibu Hadif's giveaway... hadiah ni juri yang sponsor... so, lengkap la sume hadiah.. InsyaAllah, sabtu atau ahad ni saya pos kat giant nilai coz post off kat situ bukak on weekend....
.
takat ni saya dah dapat details pemenang cuma 1st winner blom kasi details lagi...so, harap ummi ameen ~ http://duniaal-ameen.blogspot.com/ boleh kasi details ASAP ok!! so that i can post it together...
.
Thanx...
.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

picasion.com

upload pictures
.
yeyehh... saja try test... jadi!! akak suker!!
.
jalan² blog kengkawan, terjumpa pasal info gambo animation ni...
maybe ramai yang dah tau dan terer nak buat benda alah ni,
tapi, sesapa yang belom tau dan nak tau, boleh terjah web ni ok!!
.
.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

adoiiiiyaii...

.
.
.
blog ku bengong!!!
.
.
.


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Kitchen Cabinet Baru

.
.
ini la KC baru ibu hadif... hahahaha....
takla, ini KC aliya punye... anak Lynn
semalam Mr. K lambat coz keje luar, so saya tumpang lynn balik
lepak kat rumah die kejab sambil makan karipap sardin & teh tarik kowww!!
.
so, sementara nak tunggu Mr. K amik, Lynn kuarkan la semua mainan anak² dia kasi hadif main... banyak giler... memang penuh ngan mainan...
.
hadif kan still moody coz demam tak berapa nak elok lagi + mesti die blur kat umah sape ni? main pon camtu-camtu jer... kadang ok kadang tak ok... ikut mood dia..tapi bila lynn keluarkan KC aliya n pasang... wahhh.. semangat tau die nak main...
.
hadif nak ker? mana boleh... ni gegirl punya laa...
huhuhhu... skang chef lelaki lagi glamer dari chef pompuan.....
ayah saya pon tukang masak tau!! tapi anaknya ni?? ermm.... bakat tak turun kat saya laa... kuikuikui
.

posing jab ngan kerusi abang asyraff....
.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

update la sikit walaupun ciput...

.
.
takde benda nak update sbenarnya...
penyakit M melanda coz baru ari ni masuk keje...
kalau saya artis, mesti saya cakap senyap sebab nak cari material utk album baru... hahahaha...
.
.
ok la, daaa


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

ini baru betul ~ keputusan Anugerah Terindah

.
Pertama

http://duniaal-ameen.blogspot.com/2009/12/ibu-hadifs-giveaway-anugerah-terindah.html


KEMUNCAK KEGEMBIRAAN ANUGERAH TERINDAH
bila MUHAMMAD AL-AMEEN lahir ke dunia. Tiada air mata yang gugur, cuma segaris senyuman yang telah lama saya simpan sebagai tanda kesyukuran yang tidak terhingga atas ANUGERAH TERINDAH DARI ALLAH
.
HARAPAN BUATMU ANAKANDA :
Sampai sekarang saya tidak pernah berhenti berdoa agar MUHAMMAD AL-AMEEN mencontohi akhlak mulia Rasulullah SAW sesuai dengan nama pilihan abi dan ummi, juga Ameen disayangi dan disanjungi penduduk langit dan bumi kerana kesolehan dan ketaatan pada Allah serta Ameen dianugerahkan kebijaksanaan yang menjadi kebanggaan Islam dan umatnya.

.
Ke-Dua
http://ecarnazrin.blogspot.com/2009/12/ibu-hadifs-giveaway-anugerah-terindah.html
Font size
.
Ke-Tiga
http://seindahbutterfly.blogspot.com/2009/12/ibu-hadifs-giveaway-anugerah-terindah.html

.
Ke-Empat
http://babytravisshaldrich.blogspot.com/2009/11/ibu-hadifs-giveaway-anugerah-terindah.html
.
.
TAHNIAH kepada semua pemenang!!!
.
sila emelkan nama, alamat dan no.tel anda kepada saya di miss_kebab0520@yahoo.com

.
p/s : keputusan juri adalah muktamad! sebarang surat-menyurat tidak akan dilayan!

.



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Pengumuman Pemenang Ibu Hadif's Giveaway

.
morning ppl....
.
kan ari ni saya janji nak umum pemenang kan? so, akan diumumkan kejab lagi...
skang tengah chating ngan juri mintak nama pemenang coz saya skang kat umah ni.
hadif belom sihat sangat tapi
dah kurang demamnya.... hadif tengah tido, so boleh la update sikit...
.
juri kita nak sponsor 2 hadiah tempat ke-3 dan ke-4... katanya semua penyertaan menyentuh hati....kalau boleh nak kasi hadiah kat semua tapi apa kan daya...
.
so, result akan keluar bila-bila masa.... pastikan anda refresh blog ini selalu okey!!
huahuahua....

p/s: saya pon tak sabau nak tau pemenang....
.


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

si mata boolat....

hadif ~ 2 months
.
.
.
hadif cayang,
cepat la sembuh demam....
ibu nak bawak hadif jalan-jalan....
.
.
.


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Live from Home @ Nilai

.
tak keje ari ni, hadif demam + batuk + selesema
kesian ibu tengok hadif. tak sampai hati .. budak kecik camtu mana tahu bagitau sakit tang mana...
alih-alih dia teriak, nak bedokong dan meragam je la.. ibu yang jaga ni kena banyak besabau...
.

p/s : ingat nak umum pemenang ari ni, nampaknya pospone isnin la yer coz saya tak jumpa juri hari ni nak mintak result... sorry....
tapi saya janji, on Monday, keputusan akan diumumkan.... tunggu!!!

.
.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

kupon free

.
~ sambungan entry sebelum... kekekeke ~
.
.
lepas makan² kat SR, segera terjah jusco untuk redeem kupon for besday girl...
as usual, kupon ni takde ape yang menarik... byk diskaun utk makan...makan...dan makan.....

.
tapi, ok la.. sape nak bagi kan kupon free? at least, dapat jimat skit klu guna kupon ni...



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

the celebration

kejadian petang 5 Januari 2010
lepas abis opis hours, terus gerak ke JJ equin, nak celebrate sikit
decided makan kat SR coz boleh terus makan kek.
.
so. layan gambo je la yer....
.
.

ucapan 'hepi besday' dari hadif untuk ibu
gaya cium mulut ke mulut - hidung bertemu hidung... ahakss..
.

.
slice cake.. jadila... kalau beli seketul besau, sape nak makan kan?


.
jemput makan semua...


.
budak ni dok makan kepok jer.. benda lain taknak makan....


.
kasi bontot skit kat anty² sume....

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Ibu Hadif's GiveAway : Berita Baik untuk Contestants

.
.
psssttt :
juri² setuju nak tambah 2/3 lagi hadiah....

yiipppiiieeee yeay!!!
.
.

* InsyaAllah, esok atau lusa saya umum pemenang coz judges still pening nak memilih!!
.


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Hadiah dari Suami

.
morning ppl...
.
semalam sempat celebrate besday kat SR.. only 3 of us.. heaven! rasa bahagia sangat coz orang kesayangan di sisi pada hari bahagia ni...
.
act, hadiah dah dapat before besday lagi... meh tengok ape hadiahnya...
.
.


henbeg sembonia ni hadiah aniversary lepas...
memang dah request nak henbeg... so, last week kami terjah JJ Seremban 2.
tengah dok telek² henbeg, tetiba salesgirl kat sembonia berdiri atas kerusi sambil dok jerit² 'Happy Hour! Happy Hour! 40% less!'... so, apa lagi! segera la terjah... henbeg di atas after less hanya RM113 kalau tak silap saya... sudah jimat di situ!!

.
.

untuk hadiah besday pulak, sedia maklum hubby kasi perfume...hubby beli kat KLIA. kebetulan hubby kena duty kat sana. so, murah skit coz duty free and dapat 10% harga staff...

saya suke perfume ni!! bau kuat dan tahan lama! i loike!!
dapat free gift mascara!! lagi la suker coz baru nak bli maybeline punye mascara.. so, jimat duit i...



.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

bloggers yang hadir..

.
agak lembs skit nak update pasal majlis memanaskan rumah ari tu...so, cite dah basi, tapi aci la kan?
Alhamdullillah, majlis berjalan dengan lancar, yang paling best nasi dan lauk-pauk abis licin...
mulanya cadang nak buffet jer, makan berhidang untuk orang baca yassin... tapi tup-tup lepas baca yassin, orang dah ramai datang... buffet blom susun lagi nih.. so, berhidang je la sampai ke sudah... buat style orang kampung skit... best tapi tak cukup kaki tangan nak melayan.. sori la kepada tetamu yang hadir, saya tak sempat nak beramas mesra... memang bizi gilak!
.
meh tengok bloggers yang sudi hadir hari tu...
.
.
mama aqilah sefamily... klu tak datang, i carik sampai dapo tau!

.
kak zura @ lovelywa dan keluarga sudi menjengah.. thanx kak... lain kali datang lagi.. dekat je kan...
.
lynn & family
.
aiza & family
.
KY & family
.
wawa datang sorang diri.. mana teman??

.
thankx yer korang sudi datang ke rumahku!!

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥