ayam.... bermacam ayam....


semalam dok blokwalking terbaca kat blog bonda anggerik pasal restoran ayam penyet nak bukak kat Nilai... tapi die tak bagitau plak kat area mana... hehehe... then, petang tu jugak cakap ngan hubby pasal opening tu... hubby i suker la coz memang feberet die kan... then baru teringat pasal 9Avenue depan Giant tu kan banyak lagi lot kedai yang masih kosong...


round punya round skali betui la restoran tu depan Giant... huhuh.. bukan restoran AYAM penyet jer nak bukak, tapi


Restoran AYAM kampung pon nak opening sama laa....


waaa... sukernya... lepas ni tak payah la pening² kepala pikir mana nak carik kedai makan yang best kat nilai ni.. lepas satu, satu restoran baru bukak bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan... kekekeeke... nasib la peniaga kena la bersaing nak carik pelanggan....


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

pulut kuning di pagi hari


cerita dah agak-agak basi...kejadian isnin lepas tapi baru nak update... ok la kan, belum seminggu lagi? hukhuk!! isnin yang lalu, ade besday celebration utk staff opis saya yang lahir bulan Jan - Mac... selalunya mesti order kek besar punya tapi kali ni nak ubah skit buat pulut kuning! makan pulak dengan rendang ayam + kari ayam kentang... fuhh!!! u all bayang la sendiri camne...

nyway, korang dah sarapan ker? kalau belum, layan la dulu gambo makanan ni.. amik inspirasi.. sila terliur... hahaha...


pulut kuning dan eksesorinya


cream puff yang memang berkrim


agar-agar yang manis-manis buah...


Jan-Mac babies...


babies jugak ni! bergambo dengan mesin punch card!. opis lain dah pakai thumb print dah... hehehe...


ini la hadiah utk tahun ni... towel mandi yang sangat best sebab menyerap air dengan lebih berkesan!


last year dapat mug yang tempek muka sendiri! taon takkan nak bagi mug lagi kan... so we all yg ajk kelab ni jenuh memikir nak kasi ape untuk besday babies ni... last skali beli towel je la tapi tempah jahit seperti dalam gambar... ni kami tempah jahit kat semarak, nilai... harga untuk ayat di atas adalah RM7... kalau korang tau tempat jahit yang lagi murah, boleh bagi tau tak kat saya... TQ




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

petang ni rasa cukup bahagia...


sebab saya menang shawl ni @ Purple Light 1st Giveaway



'kemenangan dan kebertuahan' pertama sejak bukak blog contest sendiri!!! terima kasih puan penganjur!!


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

satu-satu


baru sampai opis ni.. tadi p check up hadif kat spital... hadif dah discharged...pas ni tak payah pi check up lagi dah coz semua ok...Alhamdulillah....

buat keja dulu...then baru blogwalking, okies? daa....


p/s ~ hadif dulu juandis teruk, so kena pi cek up selalu coz doc nak monitor progress hadif...

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

sila check, nama korang ada tak? kang melepas jam vincci...


...Ibu Hadif's Giveaway...

'saya mau jam tangan yang cantik lagi anggun itu!'

  1. zai kulim
  2. ummu sofea
  3. @e_da
  4. riena @ mamaAneesa
  5. henry lee
  6. ayuselalu
  7. adlin a.k.a kyra moms
  8. mama zharfan
  9. inahasan
  10. taufidris
  11. syakila
  12. ogy
  13. juniza
  14. inasepi
  15. ena
  16. ratna
  17. bukhairiah
  18. segalanya kuterima
  19. izan cute
  20. sarah
  21. usharapa!!
  22. aqis090209
  23. aini
  24. nafiraa
  25. mrs. ajaQue
  26. eeinz
  27. echa @ syaz1601
  28. renex
  29. "myheart"-abieyazaly
  30. min aina ila aina
  31. nea flerida
  32. hati berbunga
  33. aimy
  34. mekda
  35. rose
  36. anin
  37. arissa.soleha
  38. fallen angle
  39. sofiah
  40. nana
  41. ~unai~
  42. nida
  43. ika razak
  44. fantaghirolynn
  45. mamalyna
  46. ibuHanna
  47. ~asha~
  48. ibu_arifa
  49. em's family
  50. nanaBee
  51. sha-rifa
  52. zarith
  53. intan
  54. ardinihumaira
  55. jasfyra
  56. @juera
  57. dieha
  58. deelira
  59. ummie_mirahaziq
  60. lierose~qiemi
  61. nuraarin-life
  62. mrs_zura
  63. khaira collection
  64. yangbaik
  65. dee
  66. kniedaz
  67. zie fauzi
  68. sharhanah
  69. awjan
  70. rozy
  71. jue a.k.a ibu iman zafran
  72. mama tisya
  73. cemmah
  74. nia
  75. atie @ ejay
  76. nur izzaty
  77. hoodie cam
  78. froggie blue
  79. red
  80. ummuabdullahsyaakir
  81. yantz-yeem
  82. mrs_zura
  83. monalea
  84. maszlanz
  85. gina marna
  86. nba_Nur
  87. admin (maya)
  88. aina adnan
  89. dibiuscinta
  90. i am me
  91. elyn
  92. ziesya
  93. yaya+frdz+auf
  94. zue @ annaleeya
  95. yanaNuar
  96. ++ babyluv ++
  97. rosilah
  98. mamadamia a.ka. haiza
  99. eima
  100. qaseh
  101. ibu ayra
  102. nurul + nordin
  103. sue
  104. fieza
  105. sofiyyah
  106. umie
  107. ctnurkhijah
  108. nasazfrog
  109. nornazliana
  110. jieda
  111. dla
  112. izzati ismail
  113. tary
  114. irahehe

p/s ~ kalau nama ter'miss', sila bagitau yer... TQ




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

cantik, top dan femes emes....

cantik tak saya hari ni?? sila cakap cantik nanti saya merajuk!!! kalau tak cantik, takkan orang nak kasi beautiful blogger award ni kan?? kan??

thanx to mamalyna, zulira & shinnaz for the award!!!




p/s ~ dah la cantik, top pulak tu!! hohoho... perasan sungguh la ibu hadif ni!! blueerrkkk!!

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

sangap!!



adoii.... hadif tulun ibu!!!! sangap bosan tahap cipan dah ni dok umah 2 hari tak klua-klua... pintu umah pon sentiasa ku tutup rapat... ayah hadif ni time dah dapat gaji ni la dia banyak operasi...tinggal la kami 2 beranak... hadooiii... klu tak, time ni mesti dah ada kat houz depot!!! wakakaka.... teringin nak pergi situ!! minggu ni dah plan ngan opismate nak pegi... we all amik cuti nak berjimba-jimba.. yeehhaa!!!


p/s ~hadif, motor ade la kat lua tu...kite rempiitt nak? brroommm...brooommm...



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

sharing is KERING!


jalan2 blog Asha, jumpa pasal main-main timbang kati ni... skang main kati-kati lagi ker?? takde dah kot...hehehe.... orang kata sharing is caring, tak baik kedekut ilmu kan? dapat pahala lagi ada....

alah, info pasal berat blog, bape lama nak loading... ramai yang dah tau kot... yang tak tau, meh kita timbang sama-sama.... kang blog berat, lambat loading, orang nyampah plak nak tunggu kan?? so, kurang la plak klik-klik kat nuff korang...sape yang rugi??? akakk jugak!!!


ni timbang kati blog saya... so far, tak berat, senang nak load!



sape yang berminat nak timbang, klik SINI




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

hari bumi kita



EARTH HOUR 2010


SATURDAY , MARCH 27, 2010
TURN YOUR LIGHTS OFF FROM 8.30 PM TO 9.30 PM



p/s - en suami outstesen...tinggal berdua je ngan hadif.... klu pasang lampu satu jer...aci tak??? satuuuu jerrr....



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

KFC ~ Kelantan Fried Chicken

holla frenzie!! selamat hari sabtu! selamat bercuti! selamat rehatkan diri tapi tak rehat sangat sebab keja rumah bertimbun!!!! dah 2 minggu tak mop rumah, so kena cargas skit!

nak share resepi mudah bagi korang yang agak malas cam saya ni! tapi saya tau korang rajin! hehehee... ari ni kita makan ayam goreng ala-ala KFC but not kentucky, its Kelantan! hehehe...

senang jer, ye puan-puan, anda hanya perlu cari tepung goreng ayam segera ni kat mana² kedai berdekatan (tapi rasanya takde kot kat kedai tepung ni). saya beli tepung ni kat karnival usahawan kat area Nilai ni... kalau tak silap, kat area bangi ada jual Kelantan Fried Chicken ni... try la cari....



1st, puan-puan hanya perlu gaulkan tepung ni dengan ayam...kalau nak, boleh tambah garam sikit! itu sahaja! mudah bukan? tak payah letak kunyit bagai... lepas tu boleh la goreng hingga garing!!!


ini la rupa KFC lepas siap digoreng!! nampak tak cantik kan? tak macam rupa ayam Kentucky tu! tapi rasanya terangkat jugak! ada rasa cam KFC spicy! rasa pedas skit! cubalah rasa!


u all masak ape ari ni? makan luar ehh???




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Cinta Sempurna by YUNA


Lirik Lagu Cinta Sempurna - Yuna


Aku Manusia Lemah
Selalu Terjatuh
Berbeda Aku Dari Mu
Kau Berdiri Teguh
Aku Serba Tiada
Aku Kekurangan
Dan Bila Kau Tiba
Aku Hilang Dari Kewujudan

Sempurnanya Sifatmu
Tulusnya Hatimu
Jujurnya Niatmu
Tingginya Kesabaranmu
Lepaskanlah Diriku
Kerna Aku Tak Mampu
Tuk Menanggung
Sebuah Cinta Sempurna
Darimuu
Darimuuu...Oahh...

Bukan Aku Tak Pernah Mengerti Dirimu
Kusanjung Setiap Kata Cinta Kau Berikan Aku
Hilangkan Rasa Itu Akhirkan Semua
Dan Bila Kau Sedar Aku Hilang Dari Kewujudan.. Oooo

Sempurnanya Sifatmu
Tulusnya Hatimu
Jujurnya Niatmu
Tingginya Kesabaranmu
Lepaskanlah Diriku
Kerna Aku Tak Mampu
Tuk Menanggung Sebuah Cinta Sempurna
Darimuu
Darimuuu...Oahh...


youtube ~ http://www.youtube.com/watch?v=-XcSsYpFoeo




p/s ~ skang tengah layan lagu ni!! lalala...




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Resepi Rahsia ~ patut terjah segera!!!


hari ni Jumaat, lunch hour agak lama... so, apa kata korang terjah Secret Recipe. sebab? sebab ada Pocket Savers Lunch. sepinggan hanya RM10! kalau nak add on iced lemon tea hanya tambah RM2! saya dah terjah semalam, maklum la dah gaji..nyum...nyum... sedap! kelazatannya masih terasa kat tekak sampai sekarang! okey, ni tipu! huhuhuh...



iced lemon tea yang agak-agak boleh la.. air saya kurang manis la semalam!


beef spaghetti bolognese


grilled black pepper chicken


menyelerakan?? hahaha.. korang telan air liur yer??? yang tengah mengidam tu, segera dapatkan di pasaran! kang meleleh pulak air liur baby!!!



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Wardrobe Tom & Jerry

ni hadif punya tempat simpanan harta karun since umur die 2 bulan.... dalam ni la saya letak baju, seluar, towel, selimut, minyak angin, telon.. sume la termasuk la set mandian die.... so, meningkatnya umur hadif, makin bertambah la harta karun dalam ni dan dah tak boleh menampung dah semua benda alah tu! so, timbul la kesedaran sivik nak beli almari kecik untuk hadif!


so, ini dia almari baru hadif! gambo tom & jerry lagi! beli kat kedai perabot area Nilai ni jer... harga RM130 lepas mintak kurang! delivery adalah free sebab dekat je kan! kalau dia caj, mau aku bakar kedai die! hahaa...


meh tengok kat dalam plak!

banyak space lagi tu boleh disumbat! yeehaaa!! bermula lah pengembaraan mencari dan menambah harta-harta untuk hadif ! Sogo sale lagi ker? hehehehe....



p/s ~ semalam hujan lebat sangat + giler.... tak leh nak kua beli lampu lawa! sob..sob..sob...



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Ibu Hadif's Giveaway


~ Sticky Mode till 25 Mac 2010
~


Alhamdulillah, ni kali ke-3 saya buat giveaway... thank u all sudi join semua giveaway saya... this time sempena besday suamiku, Mr. K yang ke 28 pada 20 Mac 2010! dan juga besday pertama blog kesayangan ku ini! sudi-sudi kan lah u all join yer....


syarat² mudah jer :

1. anda mesti lah folower saya (blogger sahaja)
(sape yang belom folo, sile buat demikian sblm 25 mac yer)

2. anda hanya perlu taip 'saya mau jam tangan yang cantik lagi anggun itu!' di ruang komen di bawah. (copy paste je la)

3. done... itu jer! takyah link bagai...


Pemberitahuan :

~ satu pemenang sahaja akan dipilih! jam pon satu jer! tapi, kalau ramai join, hadiah mungkin akan ditambah... seperti biasa, sponsor by vincci! hohoho....

~ Tarikh tutup 25 Mac 2010 jam 12 pm

~ pemenang akan dipilih secara cabutan bertuah dan dicabut oleh si kecik hadif or Mr. K.

Terima Kasih.



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Pengumuman! Pengumuman!



IBU HADIF' GIVEAWAY TELAH DITUTUP!!!






p/s ~ akan ku usahakan sepantas kilat yang mungkin untuk umum pemenang!!!

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

chandelier hitam yang menawan!!!


masuk bulan ni, dah dekat 4 bulan saya pindah umah baru... tapi deco dalaman still tak siap lagi! orang cakap, ukur baju di badan sendiri or dengan kata lain, pelan-pelan kayuh! tak kemana rumah tu, dah jadi milik sendiri kan! bila² ada duit, tambah la ape-ape yang patut!

hari selasa lepas, hubby cakap nak belikan saya henpon baru.... tapi saya cakap, better abang belikan saya lampu chandelier untuk ruang tamu tu... gelap la lampu tak cukup, nak harap downlight 4 ketul tu, nak carik kutu pon tak lepas! oppss.... huhuhu....


nampak tu wayar dok terjuntai ja tunggu masa bila la tuan rumah nak pasang lampu lip-lap-lip-lap!


so, lepas balik kerja selasa lepas, kami terus ke nilai 3... hajat hati nak usha lampu chandelier biar bersinar skit rumah ku! berkenan sangat ngan lampu chandelier hitam kat kedai tu... cantik! tapi harga bapak mahal coz orang kedai tu cakap kristal hitam memang lagi mahal dari kaler putih! so, cari yang mampu milik je la...bodek punya bodek, dapat la 2 ketul lampu chandelier hitam tu harga RM650!! ok la kot! malas dah nak survey tempat lain! huh!



hajat di hati nak yang macam ni! banyak kristal lip-lap-lip-lap! tapi... tu la masalahnya! uang nya tiada... hari ni dapat gaji, so petang kang nak pegi kedai tu balik, malam kang baru die pasang!! so, tunggu la esok kalau dah pasang, saya kasi update hokey!!!



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

korang masih ingat summersault berpusing? piring terbang??


mari kita imbas kenangan lama... saya tak ingat la drama ni tayang kat mesia taon bile, tapi yang pasti masa saya sekolah rendah! time ni memang hantu giler ngan drama ni.. sanggup skip skolah agama petang² sebab nak tengok cite ni... tak pon, tumpang tengok kat kedai makcik yang jual cucur udang time rehat masa kelas agama... memang penuh umah makcik tu ngan budak²! penangan maero attack punya pasal!! lepas abis kelas, balik umah tuka baju, terus pi main bola tampar ngan kawan²... bestnya zaman kanak² ribena ni...hahahaha.. budak² zaman skang dah lain... tak merasa dah cam kita dulu-dulu....

Yumiko Araki ~ heroin cite ni
saya ada terbaca perkataan 'awek cun' ni asalnya dari drama ni la... amik nama sempena heroin cite ni 'CUN'... entah betul ke tak... huhuhu...



ni dia 'CUN' skarang.. umur dah 50 taon dah...huhuhu


ni saya copy lam youtube... susah beno nak amik video dia....

sape yang tetiba terimbas balik cite ni, boleh tengok kat youtube yer.... link die http://www.youtube.com/watch?v=IQzgstTUssE


cite sezaman dengan drama ni kalau tak silap saya, suria perkasa hitam, gaban, power rangers (ye ker?) .......... (korang tambah sendiri... den tak ingat! eheheheh)





Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

akhirnya kau jadi milikku!!!



kecoh betui la mak hadif ni! dapat membership KK Home Deco pon nak kecoh satu dunia! pedulik arrr! yang penting saya amat-amat bahgia!!! hahaha...


saya just beli bunga & pasu ni je! orang lain yang beli banyak barang tapi beliau sangat baik hati sebab kasi saya yang isi borang ahli tu!! best kan beliau???

p/s ~ ade sape nak pinjam kad? leh dapat 20% diskaun...





Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

besday boy pertama kali masuk zoo!!

.
sabtu lepas balik kampong, takde celebration besday ape pon utk Mr. K... biasa² jer takat makan kfc & jalan² dalam zoo! 1st time besday boy masok zoo tepeng! huhuh! itinarary memang banyak lam list! konon pas pi zoo, nak pi taman tasik naik bot ker, naik angsa tu ke.. then nak menyinggah ke kuala sepetang makan mee udang banjir tu! tapi Allah maha berkuasa, diturunkan pulak hujan rahmat yang agak lebat! so, cancel semua plan! masok zoo je la... itu pon, sampai je kami kat zoo, ujan terus turun!

bergambo dulu depan zoo! time ni ujan dah rintik²... Mr. K tengah beratur beli tiket!


welcome to the zoo ~ maksu & hadif


see hujan turun! lam gambo tak nampak lebat plak, tapi memang sangat lebat!!!


oleh sebab hujan, pengurusan zoo bawak kami naik train pusing zoo! tak silap saya, kalau hari biasa naik train ni kena bayar!


besday boy excited naik train jalan² pusing zoo


harga tiket dewasa ~ RM12.oo
kanak-kanak ~ RM8.00


tak sempat nak tangkap gambo haiwan² ni banyak-banyak! asal nak snap je, train dah gerak! huhuhu... banyak gambo blur je laa....


dah nak balik dah... so far, tak luas pemandangan la naik train ni... skejab sangat dan kena tempias hujan! basah la jugak! pas hujan benti tu, dah malas nak round, for sure banyak area yang becak kan! so, lain kali je la bawak hadif datang tengok haiwan² ni! zoo negara kan ada! terjah sana la pulak! lain kali! huhuhu.....


sekian pengembaraan penuh rintangan besday boy ke Zoo Taiping!!!



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

ini Hadif Khumaini BUKAN faizal tahir!



hadif saya baru pandai berlari, tapi saya yakin satu hari hadif akan terbang tinggi!!!




* gambo di snap pada hari sabtu lepas, masa celebrate besday Mr. K di zoo taiping... will update later...



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

12 tahun tak makan nasik!


sila la percaya sebab ini adalah kisah benar!

budak yang tak makan nasik itu adalah adik saya di dalam gambar di atas.. umur 12 tahun, badan memang kurus kerempeng! mak saya cakap, adik saya since umur 6 bulan maknanya start dah boleh makan bubur blend tu die memang tolak nasik! mak saya kasi nenen + nestum je la... so, adik saya makan ape? makan la benda lain selain nasik! klu skang feberet food die mestilah mee goreng! klu kami ramai² dok kumpul satu meja makan nasik, dia sorang ja dok terperuk tengok tv... tak akan dekat dengan orang yang makan nasik sebab katanya nasi tu bau busuk! walau pun sebutir nasik lekat dekat ayam goreng, awal² lagi die dah reject! kalau kite kacau die letak nasi kat tangan or badan die, mau nye mengamuk satu rumah! kalau pergi kenduri kawin plak, adik saya ni makan lauk je la... hadoii! memang susah nak di bawak ke majlis... penah jugak bawak jumpa doktor, tapi doc cakap even die tak makan nasik, tapi badan die sihat, tak ape la... huhuhu....

penah jugak saje lawak² ngan die, 'nanti kalau kawin, kami nak hidang kat pengantin benda pa?' die cakap 'hidang la mee goreng!' hahahaha.... masuk malaysia book of records la pengantin makan beradab dengan mee goreng! 'kalau camni, kawin dengan mat salleh je la, tak payah masak nasik untuk laki!' huhuhu....

so, memandangkan adik saya ni memang tak mau makan nasik sampai la, saya nak mintak pendapat korang la... ada tak susu, supplement or makanan lain yang boleh adik saya amik untuk 'montelkan' badan die sikit... kurus sangat la!



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

sekarang ni memang trend tulis tajuk entry panjang-panjang, eh?? nak try jugak lah..



cerita takde kaitan dengan tajuk! hehehe...
saya ada kerja luar hari ni! tak sempat nak update lagi!
daaaa..... dadadididudidadadi.


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

selamat ulang tahun sayang.......

My love for you is endless.

my heroes


selamat hari lahir ke 28 buat suami tersayang!

I love you today,
As I have from the start,
And I'll love you forever,
With all of my heart.


p/s ~ saya bukan jenis yang pandai susun ayat puitis, karang surat berjela-jela, cukup la si dia tahu saya terlalu cinta dan amat cinta dirinya setulus hati... dan berjanji akan terus menyayanginya hingga nafasku terhenti.



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

duhai blog kesayangan...


hepi 1st besday!

pejam celik-pejam celik, dah setahon kite bersama ek! moga hubungan ini akan bertambah mesra dengan rezeki yang nuffnang bagi! huhuhu....

I LOVE U! forever and ever........

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Coffee Village


lunch semalam dekat coffee village! sape² yang dok putrajaya, pinggiran putra, bangi mesti perasan restoran ni kat area sungai merab luar tu... dekat je ngan umah nenek mertua ku! dah 2 kali terjah sini! restoran ala-ala kopitiam saya rasa dan yang paling best belakang restoran ni ada kolam mancing!!! redup sekit pemandangan tapi tak redup sangat coz cuaca panas!!!

ni gambo lepas kenyang!!!


kite order dulu... tengahari takde ala-carte yer.. sume set nasi putih beserta air... harga dalam RM8.00 - 8.50 satu set.


sementara tunggu makanan sampai, kite makan dulu tapai ubi sebagai pembuka selera!


nasi putih


ikan merah masak asam pedas!! kowww giler! sedap!


kari kambing ke kari kentang ni??


kari ayam ni saya yang punye!


2 jenis sayur die kasi


semua set die kasi air sirap eh! kedekut! hohohoho... tapi hati riang tak terkira sebab makan free lagi dan lagi dan lagi!!!! tenkiu boss!




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥