Bunga Telur Teddybear..


Sabtu minggu lepas pergi umah Kak Ida, my ex-opismate/housemate,
rumah die kat Presint 14, Putrajaya sana.
die ada buat kenduri cukur jambul baby Ayra Amani.
majlis start kui 11 kalau tak silap.
saya sampai sana pon dah pukul 1 lebih rasanya.

sampai jer, terus masuk umah jumpe tuan rumah.
my ex-bos, Dato' Sue pon ade sana jugak.
then, layan borak² jab dengan ex-bos.
pastu baru la start makan. makanan adalah sangat banyak dan sedap!
gambo tak tangkap pon masa kat sana. 
segan dow ngan sedara-mara kak ida. huhuhu...

Deco ni kak ida buat sendiri ngan hubby die.. simple but nice kan? gambo cilok FB kak ida

 ni la baby yang dirai.. tak dapat nak tengok ayra, die tido that time. huhuh...


balik je umah, nak snap la gambo bunga telur yang kak ida kasi.
special sikit bunga telur ni sebab bunga nya takde... huhuhu..

sibuk je budak ni tau. dari dalam kete lagi die dok pegang bunga telur tu. tak lepas langsung. bila nak tangkap gambo bunga telur tu je, die cakap nak pegang, nak pegang! so, snap la gambo hadif dengan bunga telur ni.

nampak tu teddy bear? nak panggil nama pe yang sesuai ek? nak panggil bunga telur tak sesuai sebab bunga nye takde... takkan telur teddybear kot? kekekek...

close up sikit. rajin tuan umah. semua buat sendiri


macih kak ida.. kami satu keluarga memang kenyang tak terkata.
sampai umah dalam kui 3 petang. 
kami terus balik, tak singgah mana dah.
coz mata memang ngantuk jer.. 
ye la, makan nasi beriani, dengan ayam lagi, kambing lagi.. 
pergh.... 

9 comments:

mummysyafie said...

seronok dato sue datang sekali. best dapat boss camni

BIONIC WOMEN said...

comelllnya..kalau ada rezeki nak buat jugak ler besday Dhiya nnti..hehe..kalau ada rezeki lebey lerrr

fathiah said...

perhhh... comel nye :)

mummy_ayu said...

nice...tomei jer..sesuai dgn functionnya...

Ogy said...

Kasi tunjuk baju tu sket...mcm lawo je pink2...hik2 lain pulak mate ni nampak..

eima said...

wahh cam kat famos amos je ..hehhe

munna said...

sesuailah dgn tema utk baby kan .. bagilah teddy bear utk kenangan pada tetamu..

Elyn said...

cantik tul teddy telur tu!!!

Mama Zharfan said...

siyes sgt comel tau bunga telur ni :) i like :)